Въпрос Относно Общежитията
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Хора само да ви попитам. След като се настаним, трябва ли да платим на домакинката, някаква определена сума, която ще бъде използвана за някои незначителни подобрения на стаята- например при изгоряла крушка или счупен шкаф, да ни бъдат подменени, като се плати от предварително платената такса за тези цели?
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес

- Nordlys
- Драскач
- Обратна връзка:
Изгорелите крушки ще си ги сменяте сами 
Иначе в началото на всеки семестър се плаща освен наемът за съответния месец, и такса от 15 лв. (толкова беше миналата година), която служи именно за такива "ремонти". На края на учебната година ви връщат това, което е останало от тази сума
На домакинката нищо не плащате, освен ако не искате да сте сами в стая 
Иначе в началото на всеки семестър се плаща освен наемът за съответния месец, и такса от 15 лв. (толкова беше миналата година), която служи именно за такива "ремонти". На края на учебната година ви връщат това, което е останало от тази сума
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Мен понеже вече нищо не ми е ясно, а се изписаха куп неща, искам да питам това:
Значи...на 16-и излиза класирането.Обявяват го в интернет същия ден сутринта или ( да мога да ида през деня баси!) ??? Като излезе това класиране, аз отивам в дирекцията на Студентски общежития, и там получавам настанителна заповед и.. какво ? Пращат ли ме оттам с платената такса директно в стаята или ?
С родители ли трябва да ида още първия път в дирекцията, като съм от провинцията?Щото примерно ако има нещо проблеми, по-лесно ще им вдигнем врява трима човека там...
И сега... ако примерно отговорите са положителни, значи ли че на 16-и ще мога да си връткам ключовете от стаята в ръка?
И още... ако да примерно...какво трябва да правя ?!?! Мога ли да си бия ключа и да си дойда в Ботевград за няколко дни, а после да дойда с багажа примерно на 21-и, или трябва да стоя там като врабче на джанка до трети октомври ?!
Моля за точен отговор на някой, който знае!
Значи...на 16-и излиза класирането.Обявяват го в интернет същия ден сутринта или ( да мога да ида през деня баси!) ??? Като излезе това класиране, аз отивам в дирекцията на Студентски общежития, и там получавам настанителна заповед и.. какво ? Пращат ли ме оттам с платената такса директно в стаята или ?
С родители ли трябва да ида още първия път в дирекцията, като съм от провинцията?Щото примерно ако има нещо проблеми, по-лесно ще им вдигнем врява трима човека там...
И сега... ако примерно отговорите са положителни, значи ли че на 16-и ще мога да си връткам ключовете от стаята в ръка?
И още... ако да примерно...какво трябва да правя ?!?! Мога ли да си бия ключа и да си дойда в Ботевград за няколко дни, а после да дойда с багажа примерно на 21-и, или трябва да стоя там като врабче на джанка до трети октомври ?!
Моля за точен отговор на някой, който знае!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
galkataa написа:сори че повторих отговора на Натефрост ама не го видяхзначи в сайта на http://www.uni-campus.net още на 15 вечерта ще излезе класацията така че на 16 през деня(ако си настанен(а)) няма проблем да отидеш.отиваш на централна каса на бл 42 Б в Студентски и си плащаш наем за септември, такса пропуск и такса депозит(пропускът е 8 лв а депозитът 15).след това със студентска книжка(ако ще си 1 курс и не са ти я дали не е задължително), лична карта 2 снимки и фискалния бон от касата за платените наем и т.н отиваш при домакинката на съответния блок, в който си настанен(а)..там ти дава адресна карта с/у 1.50 лв която попълваш дава ти клйучовете и си готов....НИКАКВИ РОДИТЕЛИ не трябват-все пак мисля че си пълнолетен(на)...нали?ако има не6то питай...
Ето това ми е въпросът. Щото имам шофьорски изпит на 20-и, кормуване на 17-и и 19-и и не мога да вися в София!!!
- Nordlys
- Драскач
- Обратна връзка:
И е по-добре да се отиде по-раничко при домакинката, че може да каже, че й е свършил работния ден. Аз например като се настанявах, имаше новоприети студенти с огромни сакове, наредени на опашка пред нейната стая, които нямаха "щастието" да се доберат до стаята си същият този ден. Тя просто в 13 часа обяви, че е свършила за деня и ще продължи да настанява на другия ден.
Много неприятно за хора дошли от...Варна...да речем