Равносметка.

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Аз проблеми НЕМАМ! 8)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Jamesmagno написа:Аз проблеми НЕМАМ! 8)
Дай ми боба, 'леба и да е*а, друго ми не требе :P
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Равносметка.

Мнение от Derek »

radja написа:Преди си мислех колко съм голям,
сега започвам
да осъзнавам колко съм малък.

Как приемате шока с невъзможността да реализираш мечтите си? Как се справяте с болката от това, че сте непълноценни?

Въобще- как се справяте с проблемите- бягате от тях надалеч, забравяте за тях или ги поставяте на дневен ред, докато не се справите?

Аз бягам. Аз забравям. Не мога повече.
Истината никога не се крие в това да избягаш. Но пък е трудно да се справяш с проблемите. Относно израстването - относително е. Може би точно борейки се с проблемите ставаме по зрели, а не като бягаме и забравяме. А мечтите - колкото по-малко ги мислиш, толкова повече се доближаваш до тях. А не смяташ ли, че осъществената мечта ти носи повече болка, защото вече нямаш мечта, след като тя е вече реалност.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Равносметка.

Мнение от HeyGod »

Derek написа:А не смяташ ли, че осъществената мечта ти носи повече болка, защото вече нямаш мечта, след като тя е вече реалност.
Защо да носи болка?Осъществената мечта,станала реалност може да ти носи само спомени,обикновено мечтите се свързват с хубави спомени.Кой би искал да реализира мечта от която може да го заболи?
Ето един прост пример - искаш да отидеш на концерт на AC/DC,те едва ли някога ще дойдат в България ... отиваш в чужбина,изкарваш си максимално яко,връщаш се тук и се връщаш с хубави спомени,като се сетиш за тях те жегва сърцето от "болка",но от сладка "болка" - ако ме разбираш какво имам предвид ;).
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

и мен ме тресе депресията с увеличаването на годините ми.......и аз бягам понякога,мъча се да изтрия нещо от паметта си...обаче не става :( каквото и да е било или е сега трябва да се справим.отчаянието не е решение.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз пък нямам проблеми! :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Тая тема ми е много сложна и излизам. :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Все съм си мислил колко е хубаво да си малък и съм се стремял да не порасна... Нещо като хапчето срещу порастване на Пипи Дългото чорапче.
А пораснах повече от хората около мен, дори от по-възрастните от мен... Абе, объркан и побъркан свят.... :roll:
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Kleo »

Бях малка и мечтаех с годините да помъдрея и хората да ме чуват, когато говоря. Бях малка и исках винаги да вдишвам с пълни гърди самия живот. Бях малка и не съзнавах колко е жестоко да бъдеш голям и да се бориш със зъби и нокти за собственото си щастие. Бях малка и се молех да запазя детското си, невинно личице и блясъка в чистия поглед. Бях, но миналото си отиде, отнемайки ми съвършенството! :cry:
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Откъде да започна :lol:

Все още не съм преживявала шок заради несбъднати мечти,тъй като моите мечти са за един период,който е доста далечен от сегашния момент. От време на време имам цели,които незнайно как постигам.Не бих казала,че съм амбициозна.Просто казвам:тва ще стане.Как? Не знам,но ще стане. И то става,с някакви си минимални усилия от моя страна. За някои хора това са мечти,за мен с просто... поредната цел. Ако не се получи- ОК,животът не свършва,насочваме се към следващия връх.

Относно проблемите... Имам тази способност да правя от мухата слон. Къси,слаби,разклатени нерви 8) Така че..проблеми малко,но за мен са мнооого,и все гоооолеми :lol: Решавам ги,като правя компромиси със себе си,винаги. Което си е само за моя сметка де,защото в повечето случай няма кой да оцени това,ама нищо :wink:
Иначе първо бягам от тях,искайки да ги забравя,но тъй като рядко забравям лоши нещ и хора=> трябва да ги поставя на дневен ре ди да ги реша ;)
Друг начин няма ....
Само знам,че нервите няма кой да ни ги върне и не трябва,не трябвааааа да ги хабим за глупави неща и хора :lol:
Изображение
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Решавам си проблемите с шоколад.

Сериозно - просто се фокусирам върху всяко нещо, което ме притеснява. Търся причината, анализирам, в повечето случаи откривам проблема в себе си, но когато е нещо, което не зависи от мен, просто изчаквам да отшуми. По принцип, ако имам проблем с човек, то без да се замисля го оставям в миналото. Това не се оказа най-печелившата стратегия, защото оставаш неразбран понякога. Ама какво ти дреме :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”