Помогнете ми в избора на специалност !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Аз и в 11 клас и сега искам актьрско майсторство - това, че сега уча друго, не ми пречи да работя в тази насока... винаги човек може да си смени вкуса или желанието, въпрос на инициатива е да реализираш моментното си такова...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Мдам... Като се сетя, че тогава се колебаех между китаистика и молекулярна биология...Raya_Alexandra написа: Може за този момент да е решила "Връзки с обществеността", но да не е сигурна, че това е правилният избор.Аз в началото на 11 клас бях "решила" да кандидатствам за Архитектура в УАСГ, а сега уча нещо коренно различно.
-
GoFuckYourSelf
- В началото бе словото
Privet
Здравеите
) Твурдо съм решил да кандидатствам с тонрежисура и имам няколко въпроса
Значи първо има ми вобще такава специалност тука
и ако има по какъв начин се влиза :П . Ако може да не ми спестявате подробностите ще съм ви много благодарен . Мерси и чаоо мяууу баууу
-
GoFuckYourSelf
- В началото бе словото
:(
Аиде моля ви помогнете
. Чакам вече два дена за отговор !!!
- peppsy_lina
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
тонрежисурата няма ли като магистратура? някъде има тема за тонрежисурата между другото - ако искаш разрови за инфо.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
И такива теми ли вече плъзнаха.
Преди по форумите, може и още да си вървят, имаше теми от рода: "Помогнете ми при избора на конфигурация", "Този компютър как е", "Това ще ми свърши ли работа" и вътре всеки пише нещо от сорта - компютъра ми трябва за игри, това дъно и тази видеокарта как ще са или компютъра ми трябва за офис нужди, тоя монитор къф е... и отговорите са от типа - това дъно е шит, аз ползвам ей това...
та тука долу-горе е същото.
Преди по форумите, може и още да си вървят, имаше теми от рода: "Помогнете ми при избора на конфигурация", "Този компютър как е", "Това ще ми свърши ли работа" и вътре всеки пише нещо от сорта - компютъра ми трябва за игри, това дъно и тази видеокарта как ще са или компютъра ми трябва за офис нужди, тоя монитор къф е... и отговорите са от типа - това дъно е шит, аз ползвам ей това...
та тука долу-горе е същото.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Тонрежисура има (казват, добра) в НБУ. Познавам няколко души оттам, доволни са, разбират си от работата (изпробвано многократно) и в момента си бачкат по специалността (тази година завършват). 3 момчета (2ма Мартиновци и Валери) и 1 момиче (Ани).
Виж в сайта на НБУ, към департамент Музика са, доста ги гърчат.
Дано съм била от полза.
Виж в сайта на НБУ, към департамент Музика са, доста ги гърчат.
Дано съм била от полза.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Абе накрая всички ще влезете Право и тва е... аз не го исках, но имах двойка на един от изпитите и само тука ме приеха... съдба,... ама аз ще ги осъдя после... 
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
-
AzoN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: втори
мнее...принципът е друг - всеки влиза там, където не иска.Kristo написа:Абе накрая всички ще влезете Право и тва е... аз не го исках, но имах двойка на един от изпитите и само тука ме приеха... съдба,... ама аз ще ги осъдя после...
ЮФ - Право(Р) - 1 курс, 4гр.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Помогнете ми в избора на специалност !
обикновенноpebulsita написа:Здравейте.Ученичка съм в 11 клас и съм решила да се подготвя от сега със своето бъдеще,относно обучението си.Решила съм да кандидатствам за специалността "Връзки с обществеността",тъй като това по-ми се отдава.Бих искала да ми даде някои съвет ,който разбира повече от мен,относно това как да се подготвя и има ли бъдеще в тази специалност и следователно бъдеща професия ? Благодаря предварително !
хората когато незнаят какво искат от живота
записват Право
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Methuselah
- Легендарен флуудър
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ето това е единственото мнение, с което съм напълно съгласна. Не е важно какъв си, важното е какъв искаш да бъдеш, тъй като с малко повече труд и желание всеки може да стане каквото си поиска.phoebe написа:Не се води по това, което ти се удава, а това, което искаш да бъдешЗа изпити всеки може да научи, дори да си няма грам понятие (а ти си на доста ранен етап) от самия изпитен предмет - било то математика, литература и т.н...
Та, изборът е твой![]()
Това ти се удавало, викаш... Какво значи "удава" ми се? Като влезеш в някоя специалност, която ти звучи добре, изобщо не мисли, че всичките предмети, които ще учиш, ще са ти полезни, ще са интересни, ще ти вървят лесно и ще имат много общо с това, с което смяташ да се занимаваш след време. За да кажеш, че определена специалност ще ти върви лесно, трябва най-малкото да си прочела учебната й програма за всичките години и дори и тогава не съм убедена, че пак ще можеш да правиш такива глобални изказвания
И аз като колежката по-горе съм с азиатска филология и мисля, че това е един от най-добрите избори, които съм правила в живота си. Нас ни скъсват от учене. Не съм убедена, че има други факултети в цял СУ, които да си тормозят студентите повече отколкото филологическите. А особено редките филологии изискват учене всеки ден, (почти) никакви пропуснати лекции и прочие. И на всичкото отгоре, тези специалности в ЦИЕК дори не са особено популярни и никак комерсиални. Но на нас ни харесват - защото е интересно, защото ще имаме в последствие шанса да обиколим малко света, да видим други хора и култури, защото азиатските езици са страшно интересни... Никой от нас не е знаел дали ще ни се "удава" - как може някой да знае дали ще му върви хинди/арабски/ирански/японски/китайски като не се учат (почти) никъде в средните училища? Еми не сме знаели, разбира се
В заключение пак ще повторя - реши какво ТИ искаш, не мисли кое е "вървежно" или ти се "удава" и т.н. И то добре помисли...

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Black_lady принципно си права, но го има и момента "от всяко дърво свирка не става". Ето аз например много искам да мога да свиря на китара като Яник Герс
, но китарата и изобщо музиката не са нещо, за което имам талант. Иска ми се, ама няма. Това не ми пречи разбира се да си дрънкам от време на време когато не уча йероглифи, но пък ми е пределно ясно, че от мен велик китарист няма да стане. Човек трябва да намери компромисен вариант между талант(това, което му се удава) и това, което има желание и интерес да прави.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)