Циндил-Пиндил написа:Да го духат малките келеши! Да им го вкарат целия, с матурите барабар!
Трябва да има матури. Точка.

Това е абсолютната истина и смея да го твърдя на базата на свои наблюдения. Не става въпрос за "пропаст между поколенията" или някакви подобни предразсъдъци, тъй като възрастовата ни разлика не е чак толкова голяма. Нивото на знания, придобити в училище обаче, главоломно спада. Все по- малко деца четат, съответно и речникът им става все по-беден. Затова матурата по БЕЛ така ги плаши. Имам едно приятелче, което сега ще завършва гимназия и ужасът в очите му, когато заговори за матура, е неописуем...Просто за него е трудно да си представи, че е възможно да прочете "толкова много книги"...tamerlan написа: Огромната част от завършващите са олигофрени от чист вид...
Не ме карай да се смеяichernev написа:Ако всички визши учебни заведения се явят на 1 матура за 12 клас ще я изкарат ли 10 % ...

Vaskes написа:Че днешните ученици са зле - зле са, но не е като да е само в тях вината. Докато не се решат основните проблеми на образованието и докато учебните планове още от 8-ми клас навсякъде не бъдат съобразени с факта, че ще има матури не смятам, че трябва да бъдат въвеждани. Също така е абсурд да се сложат матури точно в годината, която е започнала с пропуснати месец и половина. Да не говорим, че някои училище и учители не са в състояние да подготвят учениците за матурите. Така се налага да се ходи на частни уроци, което е смешно, защото знанията, за които проверяват матурите би трябвало да се придобиват в училище. Отделен е и фактът, че не всички могат да си позволят частни уроци.