бригади

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

L'Inspecteur написа:И после като вземете диплома тук и отидете на интервю, какво ще пишете в CV-то? :evil:
Всеки си има избор...
Мислиш, че има разлика дали ще пишеш, че си бил примерно сервитьор тук или същото в САЩ:?:
Схващам ти логиката, но мисля че след 1 курс не е много подходящо да караш какъвто и да е стаж по специалността.Не за друго, просто никой няма да те вземе.

btw Dita, аз размислих и се записах за 4 месеца :)
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

еее ми и аз много се чудя за колко месеца.. утре в последния момент ще ходя да се записвам, че все нямам време :(
Колкото до дипломите и CV-то, не ми дреме. Отивам да видя САЩ и искам да пътувам, колкото се може повече, а не да стоя ТУК!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Shamana написа:
L'Inspecteur написа:И после като вземете диплома тук и отидете на интервю, какво ще пишете в CV-то? :evil:
Всеки си има избор...
Мислиш, че има разлика дали ще пишеш, че си бил примерно сервитьор тук или същото в САЩ:?:
Схващам ти логиката, но мисля че след 1 курс не е много подходящо да караш какъвто и да е стаж по специалността.Не за друго, просто никой няма да те вземе.

btw Dita, аз размислих и се записах за 4 месеца :)
Еми какво да ти кажа. Всичко опира до човека и малко късмет.
Кой както се уреди...
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Не е само кой както се уреди.По-скоро кой в какво вижда смисъл.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Shamana написа:Не е само кой както се уреди.По-скоро кой в какво вижда смисъл.
Аз виждам смисъл в това да работиш и за по-малко пари, но на позиция от която ще придобиеш опит. А не да разнасяш чинии на разни американци.
Ако за бригадир се стягаш, бригадир ще бъдеш...
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Точно така, никакъв опит няма да придобия, аз ще се разбирам с тях със знаци и с маймунски звуци.
А тука ако остана много повече бих могъл да науча.Примерно да си упражнявам английския като си говоря със стената.
Има доста хора като теб, които имат не добро мнение за бригадите.Е не мога да ви разбера.Не сте ходили предполагам щом се изказвате негативно, пък тогава от къде знаете, че не е хубаво и не може да се научи нещо ново.
Просто човек не трябва да е като кон с капаци, да копае само на едно място и да се интересува единствено от него.Трябва да се извлича полезното от всяка ситуация, а в едно такова пътуване аз виждам безброй неща, които са полезни.
Съмнявам се, че ти не ги виждаш, просто си решил да си контрапункт.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Shamana написа:Точно така, никакъв опит няма да придобия, аз ще се разбирам с тях със знаци и с маймунски звуци.
А тука ако остана много повече бих могъл да науча.Примерно да си упражнявам английския като си говоря със стената.
Има доста хора като теб, които имат не добро мнение за бригадите.Е не мога да ви разбера.Не сте ходили предполагам щом се изказвате негативно, пък тогава от къде знаете, че не е хубаво и не може да се научи нещо ново.
Просто човек не трябва да е като кон с капаци, да копае само на едно място и да се интересува единствено от него.Трябва да се извлича полезното от всяка ситуация, а в едно такова пътуване аз виждам безброй неща, които са полезни.
Съмнявам се, че ти не ги виждаш, просто си решил да си контрапункт.
Повярвай ми, бил съм на бригада. И то на доооста дълга бригадка.
А да работиш в отдел Финанси в най-голямата листвана на БФБ компания не е зле като за начален опит. Не че се хваля, не ми е това целта. Искам да кажа, че опит с пари не може да се купи.
После като се дипломирате ще мрънкате, че не ви искат без опит...
Онзи ден имаше някакво парти на тези от Центъра за професионална ориентация, и се загаворих с едното момиче което привличаше студенти да се запишат. Бяха стигнали дотам, че да раздават бири за тези които се запишат! :lol: Просто няма желаещи. Но пък виж за бригади се блъскат...
С това си мое мнение не искам да ангажирам никой. Естествено, всеки знае за себе си.
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

А защо си бил на бригада като смяташ, че от тях няма смисъл?
Това че работиш на хубаво място е похвално, говори добре за теб, но кажи след кой курс започна да работиш там?
Да, хубаво е човек да има опит в областта, в която иска по-късно да се реализира, но как ще работиш сега нещо, от което нямаш и представа.
Съдя от себе си и колегите около мен - след 1 курс да започнеш стаж в някоя кантора примерно е безсмислено, та ние още не знаеме за какво иде реч!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Shamana написа:А защо си бил на бригада като смяташ, че от тях няма смисъл?
Това че работиш на хубаво място е похвално, говори добре за теб, но кажи след кой курс започна да работиш там?
Да, хубаво е човек да има опит в областта, в която иска по-късно да се реализира, но как ще работиш сега нещо, от което нямаш и представа.
Съдя от себе си и колегите около мен - след 1 курс да започнеш стаж в някоя кантора примерно е безсмислено, та ние още не знаеме за какво иде реч!
Работех и преди да стана студент, работя и докато съм студент.
Както и да е, не ми се спори с бригадири, времето ще покаже кой, къде и как. 8) Успех!
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Това е по-лесния вариант, нали 8)
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Shamana написа:Това е по-лесния вариант, нали 8)
Еми ако искаш може да седнеме някъде и да изясня позицията си. Просто такива неща не ми се пишат и обясняват тук. Това е.
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

L'Inspecteur написа:Еми ако искаш може да седнеме някъде и да изясня позицията си. Просто такива неща не ми се пишат и обясняват тук. Това е.
Няма нужда, нито аз ще променя позицията си, нито ти.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Успех от мен тогава :)
Paveln
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Paveln »

Така темата за бригадите е много спорна. Според мен това, което бригадата би допринесла е трудовата дисциплина. Преди да замина на бригада работих 2 години в голяма компания в България, това спомогна за развитие на общата ми култура, спомогна за подобряване нивото на чужди езици.....обаче трудовата дисциплина, така и не се повлия, може би това е нашия манталитет, ако няма някой, който да те натиска, ние просто не работим.... Зарязах компанията, за да замина и всички мои приятели и роднини няха шокирани, защото ми предложиха повишение в компанията, обаче аз отказах заради бригада. Естествено слизайки на американска земя, съжалих дълбоко, все пак културния шок е ужасяващ....в крайна сметка леко по-леко успях да се адаптирам "разнасяйки чинии на някакви американци" и не само успях да създам контакти, нови приятели, ами обогатих жизнения си опит, общата си култура, разговорния си английски, социалните си контакти, трудовата си дисциплина и цялостната си независимост.....ами има си значение, в днешните глобални условия е важно да се чувстваш гражданин на света, па макар и разнасяйки чинии.............
Сега пак работя в голяма компания, за която беше важно човек да е живял в чужбина, именно заради трудовата си дисциплина, не съм си писал бригадата в биографията, но пък знам, че това което научих там и от американците ми помага за работата сега
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

това беше полезно, мерси :)
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”