Добре дошлаааа
Японистика?!
Модератор: Don Horhe
- *Yuki hime*
- В началото бе словото
Благодаря за топлото посрещане Хоши
Друго не съм и очаквала...
Иначе Crescent, този курс (за който ти принципно би могъл да разбереш повечко информация от някого другиго) е да, за не-японисти и май се явява нещо като допълнителен език (фак дисциплина предполагам...
)...
Само че не знам дали това беше възможност, която се предоставяше само на останалите ЦИЕКисти или на всички студенти от СУ... Като цяло от един приятел бях дочула също и че щял да се сформира и друг курс (платен), в рамките на който записалите се трябвало да вземат практически материала който ние японистите ще взимаме, само че за 2 пъти по-малко време или нещо от сорта...
Принципно си мисля, че ако се поинтересуващ няма начин да не намериш допълнителна и по-надеждна информация по въпроса. Аз се надявам и че хората, които вече са го записали (японският) като втори (източен) език ще могат да ти кажат нещо по-интересно.. Та май това е засега, което мога да кажа. Ако разбера нещо допълнително ще споделя
П.П. - AutumnaViolet - I lllike what you wrote in your signature
Is kinda kinky, no?
Иначе Crescent, този курс (за който ти принципно би могъл да разбереш повечко информация от някого другиго) е да, за не-японисти и май се явява нещо като допълнителен език (фак дисциплина предполагам...
Само че не знам дали това беше възможност, която се предоставяше само на останалите ЦИЕКисти или на всички студенти от СУ... Като цяло от един приятел бях дочула също и че щял да се сформира и друг курс (платен), в рамките на който записалите се трябвало да вземат практически материала който ние японистите ще взимаме, само че за 2 пъти по-малко време или нещо от сорта...
Принципно си мисля, че ако се поинтересуващ няма начин да не намериш допълнителна и по-надеждна информация по въпроса. Аз се надявам и че хората, които вече са го записали (японският) като втори (източен) език ще могат да ти кажат нещо по-интересно.. Та май това е засега, което мога да кажа. Ако разбера нещо допълнително ще споделя
П.П. - AutumnaViolet - I lllike what you wrote in your signature
"Immortality is wasted on the young."
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Курсът по принцип май е само за катедра японистика/кореистика/китаистика. Ние отидохме и учителят ни каза, че няма проблем стига да имаме желание. Но предполагам, че границите са за ФКНФ, понеже имаме и девойки, които са от руска и италианска филологии (не знам от къде са разбрали). Не знам обаче, едва ли ще 'изхвърли' хора, които са от другите факултети.Crescent написа:Аз се включвам малко от никъде и даже не прочел до края поста на Принцеса Юки (ако имам грешка едно огромно ИЗВИНЯВАЙ) питам - какъв курс по японски? За не-японисти ли е? Кога, колко, въобще ще бъда благодарен на всякакво инфо
По принцип е в петък от 3 до 7 в ЦИЕК, стаята е различна.. Имали сме вече 2 пъти.
За друго не се сещам.
П.С. Ето ви един много интересен сайт http://thejapanesepage.com/news.php

- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
То и в даскалото пред нас се оказа, че имало японски. Имаше обява в ЦИЕК, в която търсеха преподаватели.
Ами до къде сме. В петък взехме и Катакана и се занимахме с малко граматика - притежателни, показателни местоимения, притежание. Притежанието се образува както при хинди
Много итнересно ми стана как има само минало и неминало време и че няма местоимения за той/тя/то/ние/вие/те, а си използват хората имената. Голяма забава
Ами до къде сме. В петък взехме и Катакана и се занимахме с малко граматика - притежателни, показателни местоимения, притежание. Притежанието се образува както при хинди
Много итнересно ми стана как има само минало и неминало време и че няма местоимения за той/тя/то/ние/вие/те, а си използват хората имената. Голяма забава

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Хехе, ти сега се оплакваш, а какво ще правиш, когато започнете да учите йероглифи
Иначе те поздравявам за начинанието, хинди и японски наведнъж. На мен за сега китайският ми е достатъчен, незнам по-нататък дали ще мога да си позволя да уча още един език.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)