КСК 2008 - литература и история

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Е по история 5.38 на редовния. :) (простено да ти е любопитството! :) )
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Мерси за експресния отговор.Пак те поздравявам за хубавите оценки.Успех през семестъра :D ( и не само този, разбира се :) )
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Anor`` написа:Искам да помоля някой, който е ходил на курса по история в СУ да каже кои са 20-те теми, които се преподават там :roll:

Благодаря предварително :wink:
Съжалявам, че ще трябва да се изкажа така, но не мисля, че можеш да очакваш отговор на въпроса си. Аз не ходя на въпросния курс, но не мисля, че някой просто така ще ти каже кои теми има. Просто защото по-голямата част от тези, които се записват в СУ, са там не заради качественото преподаване, а заради "университетските списъци" и малките подробности около изпита, които са привилегия само за тях (като вътрешни хора). Тяхно право е да не споделят това инфо с конкуренти. Аз лично не бих задала подобен въпрос. Вижда ми се некоректен - все пак те си плащат за това да научат кои са двайсетте теми. :) От друга страна всеки ще научи наистина формулировката на темите с излизането на конспекта в началото на следващата година (май беше).
Учи, без да обвързваш труда си с някаква цел. А на изпита така или иначе ще се падне нещо съвършено изкилифещено - та всички да сме сюрпризирани.
Don't think you are, know you are!
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Raya_Alexandra написа:Е по история 5.38 на редовния. :) (простено да ти е любопитството! :) )
А на предварителния колко? :Р :P
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Shamana написа:
Raya_Alexandra написа:Е по история 5.38 на редовния. :) (простено да ти е любопитството! :) )
А на предварителния колко? :Р :P
Еee, сега... подробности. :P

_vicky_
В началото бе словото

:)

Мнение от _vicky_ »

zdraveite :} az iskam da popitam dali nqkoi moje da kaje temite po istoriq, koito sa se padali na predvaritelnite izpiti poslednite godini ... mersi predvaritelno :}}}} sujalqvam ako ve4e sa bili publikuvani ,no skoro se registrirah i ne sum iz4ela vs ..vse pak o4akvam otgovor :roll: :? :?

*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!

Темите, които са се падали не само миналата, а и в миналите 17 години, можеш да намериш тук:

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=6487

Използвайте функцията "Търсене". Почти съм убеденa, че това, което ви интересува, е вълнувало и други преди вас - респективно има отворена тема. Успех!
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

Raya_Alexandra,ако не е много нахално може ли да те попитам колко изкара по литература?
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Grunge_Down написа:Аз не ходя на въпросния курс, но не мисля, че някой просто така ще ти каже кои теми има. Просто защото по-голямата част от тези, които се записват в СУ, са там не заради качественото преподаване, а заради "университетските списъци" и малките подробности около изпита, които са привилегия само за тях (като вътрешни хора). Тяхно право е да не споделят това инфо с конкуренти. Аз лично не бих задала подобен въпрос. Вижда ми се некоректен - все пак те си плащат за това да научат кои са двайсетте теми. :) От друга страна всеки ще научи наистина формулировката на темите с излизането на конспекта в началото на следващата година (май беше).
В огромна грешка си :lol:
Би ли разяснил/а тези "университетски списъци",че нещо не са ми ясни?
Какви вътрешни хора? Хората се записват,за да имат по-добра подготовка. Далеч си от истината,че ако ходиш на този курс,ти се казват някакви потайности около изпита,които са само за "вътрешни хора'.
Плащат си,за да имат по-добра подготовка. Другите деца,които ходят на др уроци също плащат за това. Меко казано е тъпо и необосновано твърдението ти,че плащат,за да научат кои са темите.. Боже!!
Никога СУ не дава теми,както са в конспекта,най вече защото са дооооста обширни,а целта не е за времето,което имате да наблъскате фактология,без размисъл върху въпросната фактология. Винаги има дадени години,така че конспекта...не е толкова важен,наистина.
Още нещо,не ходиш на въпросния курс и няма как да знаеш как стоят нещата в действителност.
Късмет
Изображение
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

dimeto написа:Raya_Alexandra,ако не е много нахално може ли да те попитам колко изкара по литература?
5.13

Аватар
vasileva_n
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от vasileva_n »

Такаммм прочетох целия форум (почти де) :D и пак не разбрах от кога почват интензивните курсове по история и литература :?: :!: :?: :? никаде не видях да пише дата,часове и т.н има няколко теми кадето се обсажда това супер разпокасани са и нищо неможе да се разбере( поне аз немога де) :roll: :oops: аиде моля ви се ако може малко да ме светнете :idea: :roll:
"За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина."
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

Raya_Alexandra, mersi :).
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Най-сетне и тук да има оживление!

ra4e^f, уточнявам: не казвам, че преподаването в курсовете в СУ е лошо (въпреки че не съм на мнение, че е от много добрите). Не казвам също, че ""ун. списъци"" съществуват. В случая наблягам на отношението на кандидат-студентите към курса. Това, че вярват на легенди (глупости), е така - доказва го личният ми опит. 80% от познатите ми, които се записаха за подготовка в СУ, открито ми казаха, че (според тях) "ако искаш да влезеш в Софийски, трябва да се запишеш на курсовете им".

Та, да си дойдем на думата: Да вярваш, че само името ти ще те вкара, е пълен абсурд. Ама има абсурдисти... Какво да говорим за мита за "точната формулировка" и неговите последователи. Факт е, че темите, които се дават от курса, не съвпадат с темите от конспекта - като във всеки нормален учебен център. За сметка на това звучи логично - преподавателите са въъъътрешни хора, кой друг да знае ако не те... И е безкрайно лесно за хора, които вярват на по-голямата измислица, да вярват и на по-малката. И тези, които са на въпросния курс, че ми писна да повтарям тая дума, тези, които, както вече отбелязах, си вярват на всичко (дори да не съществува), са достатъчно досетливи или по-точно казано - достатъчно чувствителни към самосъхранението си. Ще дадат ли те от своето "свещенно миро" на този, който им поиска?! Както виждаш, никой от, уф, курса в СУ не се отзова....

Кавичките служат за ирония. За да няма недоразумения, ще тълкувам всичко, казано дотук: голяма част от учениците, които са на курс към СУ, плащат, за да получат нормални теми, но плащат с идеята, че ще получат извънредна информация, тоест са в заблуда. Няма лошо, нали все пак справедливостта ще възтържествува - вън или вътре, все сме с еднакъв материал и еднаква яснота за темата, която ще се падне. Яснотата е нулева. Но едни, които не са очаквали да знаят кой кого, няма да са разстроени толкова, колкото други, които са имали тези очаквания и те не са се оправдали.

А на този етап никой не иска конкурентът да го настигне. Аз не искам. ти също. Кандидат-студентите от курса към СУ също са нормални хора - и те не искат. И всеки се старае да си скрие информацията, била тя реална или фантазна. Не обвинявам никого, забавлявам се.
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Преди време /миналите кампании/ се е споделяло доста. Участниците във форума си помагаха,дори и по конкретни въпроси свързани с тема, доуточнения и т.н. Ако не помогнеш на някой, и на теб няма да ти се помогне. Помагаш на един,после той на теб и така..

:roll:
Изображение
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Подкрепям този принцип, но, сещаш се, хората мислят различно. Дали за лошо или за добро... Нека Силата бъде с нас ;)
kornomana
В началото бе словото

Мнение от kornomana »

При мен стои следния проблем. Темите ми по история са страшно обемни. Даскалът ми по история не възнамерява да ги съкрати, затова се надявам да изпаднат част от въпросите в конспекта.
Някой да ми даде некъв отговор да ли е дочул дали ще изпада част от съдържанието. :arrow:
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”