Кандидатстудентски интензивни курсове по испански език

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Info_kurs
В началото бе словото

Кандидатстудентски интензивни курсове по испански език

Мнение от Info_kurs »

Януарска и априлска ваканции 2008 г.
Най-добрата подготовка за изпита в Софийския университет: преподаватели с богат опит и изпитан методически подход. Задълбочена и солидна подготовка по всеки от изпитните елементи.
За справки и записвания: тел.: 02/ 930 82 81
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

имали някой друг,който ще кандидатства с испански :)
notzeto
В началото бе словото

Re: Кандидатстудентски интензивни курсове по испански език

Мнение от notzeto »

Ами да-аз! Не се записахна курсовете по испански, защото малко ми се размина информацията,която първоначално ми дадоха в СУ. Както и да е,като отидох да се запиша се оказа че интензивният курс ще продължи 5 дни,2 от които на мен ми съвтадат с курса по география. И просто реших че за една седмица няма какво толко да науча.То на курсовете само ще не разяснят какво ще представлява самия изпит.На мен ми е пределно ясно-нали миналата година ме скъсаха на него :oops: :lol:
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

Хайде тогава обясни какъв беше да съм горе долу подтогвена какво ще е ;)Аз съм за туризъм а ти ?? :)
notzeto
В началото бе словото

Мнение от notzeto »

Туризъм, да! То кой ли не иска туризъм :roll:
Не си ги спомням хронологично как бяха подредени, но ето ги частите на изпита:
1. Текст с пропуснати елементи- около 20 реда, 10 пропуснати елементи с по 3 възможности за отговор, като само един е верен. Прави се за около 15мин.
2. Разбиране на текст и въпроси към него- дава се част от текст,четеш и после отговаряш на въпроси.Има въпроси тип Falso/Verdadero и тип твърдение или извод по темата (3 варианта за отговор).Време-около 25мин
3. Граматически упражнения- да спрегнеш глагола в съответното време (преговори си Concordancia-та, на мен тва ми беше гадното) и май имаше 1 изречение в което трябва да избираш м/у ser и estar.
4. Диктовка-около 15 реда, имаш 5 мин да си прочетеш написаното и след това се предава.В училище за цялото време през което съм учила испански сме правили не повече от 4-5 диктовки, не ми се видя никак трудна тази на изпита.Важното е да слушаш внимателно и ако нещо не разбереш да си правиш връзка по смисъла на текста.Е, важно е и кой ви го диктува все пак..
5. Съчинение- 180-200 думи като темата е свързана с текста за разбиране. Тук аз буквално блокирах, а съчинението е доста голяма част от оценката. Накрая трябва да посочиш броя на думите,които си написал. Тъпото при нас беше че всички ти викат "колеги прекратете работа и предавайте", а ти се мъчиш да пребриош колко си написал...и само те прекъсват и те нервят...
Ами това е което се сещам.Дано да ти е от някаква помощ.
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

Като цяло на теб беше ли ти трудно и общо взето от испанска гимназия ли идваш,за да знам колко да се готвя ;)
notzeto
В началото бе словото

Мнение от notzeto »

Sugarkata написа:Като цяло на теб беше ли ти трудно и общо взето от испанска гимназия ли идваш,за да знам колко да се готвя ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Не,щеше ми се на мен да съм от Испанската гимназия,но..
За трудно не бих казала че беше.Може би защото с такава нагласа отидох на самия изпит-ама хич не ми пукаше. Но това не означава,че не трябва да се готвите и то много сериозно.Познавам хора от испанската,които са изкарали 4,25 и др които имат над 5 на въпросния изпит. Май се оказа че най-много режат на изпитите по езици.Така че налягайте си парцалите и особено наблегнете на съчинението.От него се разбира степента на усвоение на езика,култура на писане и др простотии.. Аз и до днес съчинение не мога да пиша,как ще се оправя не ми се мисли. А диктовката ми се видя направо смешна! При все,че почти не съм се упражнявала на това.... Предполагам че всеки знае някоя част от материала повече, друга по-малко...
Така че всеки да си се готви върху това,което му е по-непонятно и трудно.
В тая връзка а стига ви толко,аз отивам да се опитам за пореден път да съчиня нещо...
:salute:
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

И аз съм доста зле със съчинението :? Но диктовките и граматиката ....много са ми лесни 8) Та ти колко изкара след като не си от езикова гимназия ?? :roll: Да знам на колко мога да се надявам ;)А то за туризъм с испански мисля,че 3 3.50 може да ти стигне стига да изкараш хубава оценка на география :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”