Колеги историци, философи, политолози, журналисти ...

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
BeBsaNchO
В началото бе словото

Колеги историци, философи, политолози, журналисти ...

Мнение от BeBsaNchO »

Имам нужда от помощ. Аз съм филолог и понятие си нямам от история и политика. Някой запознат ли е със следните теми и писал ли материали, курсови, есета и т.н. : "Що е демокрация и има ли такава в България" (според Робърт Дал ), "Колко вида държавно устройство има в света според Аристотел? Коя от тях се прилага в България", "За какво служи свободата в едно общество? Постига ли свободата своите цели в България днес" ( сп. Джон Стюърт Мил).
Много ще съм ви благодарна, ако ме насочите, пратите нещо или напишете. :arrow:
Аватар
black_rose
В началото бе словото

Мнение от black_rose »

Анализ на Мил и Аристотел можеш да намериш в книгата на проф. Димитър Иванов-"От Платон до Бакунин" в библиотеката на Философски факултет.Мисля че трябва да има и нещо на Дал в библиотеката, но най-вероятно е на английски.Тези материали обаче, ще ти помогнат при анализа на българския политически процес дотолкова, доколкото ще можеш да направиш някакви аналогии и изводи.В тях едва ли ще намериш конкретни отговори на тези въпроси.Успех! :D
Аватар
BeBsaNchO
В началото бе словото

Мнение от BeBsaNchO »

Мерси, ще я потърся :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”