Размисли и страсти с Jamesmagno

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Street Spirit написа:Мазохист или емоционален ексхибиционист ( доколкото повечето въпроси са психологизирани) :lol: ?!
:shock: Часът е 6. Лягам да поспя 5-10 мниути. После отивам на лекции.
Чист мазохизъм, душо, чист. :?
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Утре като стана и аз ще ти постна още въпроси - готви се! :P :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Ако утре летиш със самолет и той тръгне да пада ще си кажеш ли преди да се разбиеш: "е.. това беше. Доволен съм от живота си."
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Methuselah написа:Ако утре летиш със самолет и той тръгне да пада ще си кажеш ли преди да се разбиеш: "е.. това беше. Доволен съм от живота си."
Мне. Бих си помислил "Еби му майката... Кво станА? Ако оцелеем, ще боли мнооого... :lol: " Ако е сигурно - да, точно това "доволен съм" или "благодарен съм, че имах шанса да живея" смятам да си кажа, но по-скоро ще кажа на жената до мен "Спокойно. :wink: " и ще затая дъх...
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Тъпак... и жената ще се успокои сигурно :lol:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

91. Хомофоб ли си?
Ако прочетеш отговора на който и да е от въпросите ти, ще се досетиш. ;)
92. Склонен ли си да забелязваш и най-дребните детайли около себе си?
Е има ли как да не ги забелязвам?
93. Като кой бог би се описал и защо
Нещо между Исус Христос, Пан и Один. И Буда, макар да не е бог. :wink: Мисля, че всички са достатъчно известни, за да обяснявам. :)
94. Кое е по-добре: да ти дадат подарък или да ти дадат пари сам да си купиш нещо?
Зависи кой. Понякога на хората им хрумват подаръци, за които и да имаш парите, не би се сетил. По интересно е с подаръци. :) По практично е с пари. ;)
95. Перфекционист ли си?
В доста отношения. Но само за неща, които смятам за наистина важни и за такива, на които съм посветил времето и вниманието си. :)
96. Кое понасяш по-трудно: жегата или студа?
Студът го понасям по-трудно, но го препочитам пред 50-градусов мор. Макар да съм роден през Август, обожавам клинча :) Когато е топло кожата не можеш да си свалиш, но когато е кучи студ, няма нищо по-прекрасно от това, да се навлечеш с някой кожух/одеяло и да пийнеш един чай/бульон/мляко с какао/супа. :)
97. Кой от смъртните грехове най-много би спомогнал за това да гориш в ада?
Зависи в чий Ад и според коя църква. :wink: Мен лично ме нервират единствено скъперничеството, завистничеството и в известна степен горделивостта. Но не вярвам в Ада. Наскоро си купих прекрасна книжка - "Историята на Ада". Представлява културологичен анализ и историческо проследяване на различните концепции за отвъдното в историята на човечеството. Изследват се промените на представата за оня свят, обособяването на Ада, разликата между визията за задгробния живот във вярванията на различни народи, в различни исторически моменти, в зависимост от нуждите на съответните общества, от моралните им необходимости, пряко обвързани с бита и социалните структури. Супер яка книжка е. :) Тряа' ти я дам да я погледнеш. :wink:
98. Как би протекъл един идеален ден за теб?
На брега на морето, на ненаселено място, облечен в ефирна светла тога, на шарена сянка под млади дървета, под ясното синьо небе, в съзерцание на света и във философски диалог с интересен събеседник, също толкова размазан, колкото и аз и също толкова възхитен от живота и природата... Еххх...
99. Мразиш ли ме след всички тези въпроси?
В никакъв случай. Дори след последния те заобичах малко повече. :)
100. (Този Ива ме помоли да ти го напиша преди да си замине тая вечер за Пловдив): Защо се отнасяш злобно с хората, които са на съвсем различно мнение от твоето или просто не те харесват?
:shock: Не знам как Ива може да е останала с такова впечатление, освен, ако няма предвид пушенето, за което непрекснато и се карам и за което изписахме 100 страници тема. :) Кога съм бил злобен??? :lol: Ако съм груб към някого, това е в конкретен момент, когато се опитвам да го накарам да осъзнае, че греши, но той не възприема и се смее на доводите ми, което само по себе си ама никак не ме притеснява, освен в случаите когато се отнася до нещо толкова общочовешки вредно като цигарите. :x И дори тогава не изпитвам някво лошо чувство към човека, а към въпросното му мнение, качество, навик. Не мога да съм целенасочено зъл с когото и да било. :lol:

Валя, благодаря ти от все сърце, че си отделила толкова време за мен :) (голяма сочна целувка, като от дбел роднина!) :lol: :lol: :lol:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Methuselah написа:Тъпак... и жената ще се успокои сигурно :lol:
А не, нема да се успокои! За психология на тълпата да си чувал? :wink:

Мога да и кажа: "Спокойно, аз съм. :wink: "
ААХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХХА!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Любимият ми въпрос:
Жени / мъже / животни / дървета / трупове или...? :twisted:

И още нещо - кога ще ми дадеш тази книжка за Ада да я прочета (па и нагла на всичкото отгоре :lol: )?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

1. Опиши се с емотиконка!
Изображение
2. Опиши се със сезон!
Късна пролет.
3. Опиши се с песен!
Aerosmith - I don't want to miss a thing
4. Опиши се с дума!
open minded - нищо, че не е баш една
5. Опиши се неописуемо!
Изображение
6. Опиши се със стихия!
Всички! Аз съм Капитан Планета!!!

Изображение

7. С термин от будизма?
Буда. Означава "пробуден" или „просветлен” :lol:
8. С точно толкова думи, колкото използвах до момента?
Прекрасен въпрос наистина! И, драга ми акулке, знаеш, бих могъл да се опиша по прекрасен начин, само ако поискам, бих могъл и да се осмея публично дори, но за огромно съжаление думите ми току-що свършиха.
9. С латинска сентенция?
Dum spiro, spero!
10. ...а как биха те описали околните?
По същия начин. :)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Smoking Mirror написа:
MERCES_LETIFER написа:1. Опиши се с емотиконка!
2. Опиши се със сезон!
3. Опиши се с песен!
4. Опиши се с дума!
5. Опиши се неописуемо!
6. Опиши се със стихия!
7. С термин от будизма?
9. С латинска сентенция?
Същите десет въпроса, ама замени себе си с мен :Р А после пак същите десет въпроса, но замени себе си с акулката :lol: (всмисъл да ни опишеш нас по тоя начин)
Ти:

1. :...:
2. Късна есен.
3. Blind Guardian - Bard's song
4. "Шефче" ААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!
5. Изображение
6. Град.
7. Непостоянство (Anitya)
8. Прекрасен въпрос наистина! И, драги ми Гошко, знаеш, бих могъл да те опиша по прекрасен начин, само ако поискам, бих могъл и да те осмея публично дори, но за огромно съжаление думите ми току-що свършиха.
9. Aude sapere - "осмеляващ се да знае/да разбере"
10. Гоги. ^ ^
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

2. Опиши се със сезон!
3. Опиши се с песен!
4. Опиши се с дума!
5. Опиши се неописуемо!
6. Опиши се със стихия!
7. С термин от будизма?
9. С латинска сентенция?
Акулката:

1. :angel13:
2. Същинска есен.
3. Coldplay - Fix you
4. Неуверена.
5. Изображение
6. Топъл дъжд
7. Нещо между shunyata (пустотата) и Бодхичита (пробуден ум)...
8. Прекрасен въпрос наистина! И, драги ми Гошко, знаеш, бих могъл да опиша Акулката по прекрасен начин, само ако поискам, бих могъл и да я осмея публично дори, но за огромно съжаление думите ми току-що свършиха.
9. Тя би се описала с Mea culpa - "По моя вина"
10. Малка и очарователна. :)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

... защо бе ... защо тази ненавист към съня (знам, че си писал вече в блога, ама дай в синтезиран вид тук :) ) ?
Започват да ти се затварят очите.
Мускулите ти забиват.
Тялото ти функционира на една осемнайста от нормалната си скорост.
Мисълта ти е по бавна от ерозия.
Не можеш да вършиш никаква работа.
Принуден си да си легнеш.
Лягаш.
Лежиш.
Не виждаш, не чуваш, не усещаш, всичките ти сетива умират.
В безсъзнание си.
Така всяко денонощие.
Ако си мислиш, че си живял 90 години, реално си живял 60, защото една трета от живота ти преминава в състояние на безпомощност.
Когато излезеш от това състояние си неадекватен.
Ако не го правиш редовно страдаш физически и психически, бавно умираш.
Що е то?
Сън.

... допускаш ли, че можеш да подлежиш на успешен анализ (т.е. - някой да ти се разхожда из психиката и да си му "ясен") :P ? Онова, гадното усещане за прозрачност ...
Не мисля, че който и да е човек може да бъде разбран напълно, но разбира се - не съм някакво изключение - психиката ми е обикновена, човешка, и аз се стряскам от силни шумове, и аз имам инстинкт за самосъхранение, и аз подсъзнателно знам, че трябва да се размножавам. Естествено, че специалист би могъл да се "разхожда" из ума ми. :)
'Айде - след упорития ти труд до този момент, 'ми бих заключила, че шантавият ти позитивизъм ме плаши ! :P (Шегувам се ... прекрасен е ! )

И мен ме плаши... :lol: :lol: :lol:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

1. За любовта ...

... дали всяко следващо чувство би могло да замести предишно , с което си се разделил (евентуално) ?! 'Бе - абсолютизираш ли я тази любов или ... си склонен да мислиш, че няма нищо неповторимо, вечно, безкрайно и прочее словоблудства :P ?!

Склонен съм да мисля, че всяко чувство е различно. Особено такова, насочено към хора, защото те са адски различни. Би било ужасно чувствата да са еднакви - тогава би било все едно с кого си. В никакъв случай не вярвам, че една емоция би могла да замести друга. Това, че човекът вече не е част от живота ти, не означава, че не можеш да запазиш емоцията. Както можеш да усетиш допира на трева по кожата си, вкуса на нещо вкусно, така можеш безпроблемно да си спомниш от раз допира на човек, който не е пред теб, вкуса му... Но тези чувства са специфични и са останали в дълбините на сетивното ти съзнание като обвързани точно с определен човек, място, случка, момент и т.н. :) Красота голема, мани... :lol: :lol: :lol:

... вярваш ли в т.нар. Soulmates ( 'Cause soulmate never dies ...се пееше в една песен ) ?!

Вярвам, но още не съм живял достатъчно, за да определя дали е само един :) Би било страшно романтично да е само един. :D

... какво е най-прекрасното нещо, което откриваш в човека до себе си (като абстрактно понятие ...Е, ако искаш - мисли си за конкретен дее ..) ?!

По принцип ли? Добротата, вече казах, че това е важното. Силен характер, независимост. Нежност. Благородство. Много са... А конкретно в човека до мен? Не знам дали е удачно да използваме точно този предлог... :? 'Айде специфицирай въпроса си, моля. :)

... та...к'во беше изказал някъде за "потръпванията си" ? Е , хайде де ... кое прави едно потръпване уникално и различно ?! Колко пъти ти се е случвало ? ( Ух ... нали споменах "уникално" ... би следвало да е веднъж, но пък можеш да ме коригираш :) )

К'фи "потръпвания", кфи пет лева, бе??? :shock:

... усмивка, поглед или ... (добави нещо) - кое те грабва първоначално ?!

И двете. Приемаме, че още не сме си говорили. + език на тялото, поза, осанка... Общо излъчване, настроение, външен вид, дрехи, няма как - по дрехите посрещат, по ума изпращат. :?

... И - файнали - как се справяш с нечия липса , с която не би искал да свикваш (методи разни...) ?! Ох ... пусни някоя позитивна житейска философия за сътресения от сходен характер :)

Ами...

1. Разкарай отрицателната част от емоцията, свързана с липсата и наблегни на хубавия спомен и благодарността, че въобще си преживяла такива прекрасни мигове.
2. Спомни си, че светът е красив и наситен с хубави работи и че можеш да си го гледаш и да му се кефиш безплатно коооолкото си искаш. :)
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

2. Приятелите ...

... можеш ли с лекота да простиш?! ( Хм ... питаш за размера на провинението - ами не знам, дай варианти :wink: )
Всичко може да се прости. А когато това стане, блаженството е несравнимо! :) Наистина камък ти пада от сърцето. Прошка обаче май трябва да има само в случай, че копелето съжалява. :x Аз май съм склонен да прощавам и при неизпълнено последно условие, което като че ли не е много положително качество...
... има ли някой откроим пример за разочарование от приятел в животат ти?! Какво научи ... ?
Не, в животАТ ми няма разочарования или поне не ги помня. Съзнанието ми автоматично дава Alt + Delete на неприятните спомени. :D Но това го казвам за найсти път. Казах ти аз нещо за диагоналното четене ;)
... кои типове хора са ти "най-далечни" в емоционално отношение (Ама хич не ти допадат, не разбираш, не те интригуват ..)
Тъпите градски материални тарикати, чието съзнание не излиза извън рамките на ежедневието им, чиито разговори И МИСЛИ се ограничават до темите: работа, пари, спорт, коли, секс, алкохол, купони, преебаване на други хора, отмъщаване за преебаване от други хора, квартална/градска/обществена репутация. За съжаление представителите на тази прослойка са на всякаква възраст. Именно тези хора по-рано споменах като "групата хора на света, с която просто не мога да намеря общ език" Не разбирам как може да има такива хора, а още по-малко - защо ги наричаме "хора"... :shock:
... кой е най-големият жест , който някой е правил за теб?! Приятелски.
Не помня конкретни жестове, затова и не правя много. Важно е общото отношение, настроението, което изпитвам, щом се сетя за даден човек. При това условие целият ми живот е един голям жест. :lol: :lol: :lol: Затова и мен хората не ме помнят с жестове, а с... мен. :wink:
... а ти - какво най-ценно и всеотдайно си направил за друг (безкористно естествено!) ?
Вж. горен въпрос.
... има ли хора, с които не би понесъл да се разделиш ( или ще ти бъде безумно труднооо ! ) - давай поименно :) !
Всичко бих понесъл. Времето лекува. Болното ми съзнание - още повече. ;)

Благодаря за въпросите, Сиииис! :love5:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Blood Countess написа:Любимият ми въпрос:
Жени / мъже / животни / дървета / трупове или...? :twisted:
Копрофилия е вид сексуално извращение, което се изразява във възбуда от изпражнения. Разновидностите му са копрофагия (ядене на фекалии), копропраксия (изпитване на нужда от публична дефекация) и други. :wink:
Blood Countess написа:И още нещо - кога ще ми дадеш тази книжка за Ада да я прочета (па и нагла на всичкото отгоре :lol: )?
Ми... Идвай? :?
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”