Популярност vs Талант
Модератори: Ангел, Ice_Spirit
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
в 90% от случаите, защото някой мениджър казва "това не се продава, няма да го правим"защо тогава в днешно време не се появяват нови имена подобни на Цепелин, Хендрикс, а рокаджии и метъли колкото щеш?!
освен това не съм съгласен, че няма нови имена на световната рок сцена- Velvet Revolver може да не са пробили на огромния български пазар, но т'фа не има пречи да правят това:
Libertad debuted at #5 on Billboard 200 with 92,000 albums sold.
Contraband was released in June 2004, debuting at #1 on the Billboard album charts selling 256,000 in its first week of release. The album also appeared at #11 on the British album charts, and #2 on the Australian charts. The first single, "Slither," topped a composite world modern rock chart in June, reached #1 on the Billboard Mainstream Rock Tracks chart and #5 on the Billboard Modern Rock Tracks chart. "Slither," which is also the band's first music video, reached #56 on the Billboard Hot 100, gone top 20 in Finland and Top 40 on a European composite chart, in Canada, and in Australia.
- Pezo
- От дъжд на вятър
Подобна е и ситуацията при мене. Ама добра техника на свирене и талант са различни неща. Техниката е нужна колкото да можеш да си изсвириш идеите, всичко по-нататък е чекидижийско виртуозничене. Пък предполагам знаете изказването на Чайковский.Циндил-Пиндил написа:Ми за мене талантът е единственият фактор, но съм леко затруднен да се отъждествя с която и да е от двете позиции, понеже групите, които слушам не са особено талантливи (в смисъл че не са всепризнати богове на китарата/трелите) - просто си ги харесвам повече от другите неща, които са достигали до слуха ми.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Популярност - повече вратички отваря
А талантът си има начини изкуствено да се докара 

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Таланта е нещо субективно... един казва, че Боб Марли е супер-талантлив, друг казва същото за Меркюри... аз пък казвам, че и двамата са бездарници и кво? Ако ще сравняваме хора в раздел "Изкуства" таланта не бива да се дава като критерии. Нелепо е! Всеки си има вкусове и де факто няма смисъл да слагаме личното си мнение като критерии. Материалната страна е по-разбираема за прагматиците (макар да не съм от тях) - продажби, класации, награди... и то всеки в своя си стил, епоха и контекст. По примера - ако говори за реге - Марли е вечния номер 1, но за всички жанрове, дори няма да се сетя за него... същото и за Фреди...
За БГ-музиката няма какво да говорим - гледал съм Стар Академи и Мюзик Айдол - всички са некви позьори и смешници... срам ме е! Не знам какви критерии за талант имат там? Да могат да пеят като Павароти или като Марая Кери ли? Това са глупости, всеки трябва да има собствена индивидуалност, а "моженето да пее" е ненужно на това ниво... По-важно е не гласа, а това дали дълбоко в себе си имат това звездно качество, "this delicate thing we've made", дет се вика...
За БГ-музиката няма какво да говорим - гледал съм Стар Академи и Мюзик Айдол - всички са некви позьори и смешници... срам ме е! Не знам какви критерии за талант имат там? Да могат да пеят като Павароти или като Марая Кери ли? Това са глупости, всеки трябва да има собствена индивидуалност, а "моженето да пее" е ненужно на това ниво... По-важно е не гласа, а това дали дълбоко в себе си имат това звездно качество, "this delicate thing we've made", дет се вика...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- renesanz
- Легендарен флуудър
популярността в днешно време е временно явление.не ми казвайте,че след 10г. някой ще си спомни за разните еднодневни групички и изпълнители.да не говорим колко dj се навъдиха,от тях половината само губят времето на хора,които даже не знаят какво харесват.
michael jackson ще го слушам и като стана на 40.но преди таланта се оценяваше,той предизвикваше популярност,днес популярността заблуждава,че има талант. само глас не стига за талант,той идва от сърцето.България си има своите таланти,но те не се "продават добре" и за това не са популярни по света,но навсякъде е така.музиката стана като наш'та чалга-масова.ако не сте забелязали даже и един сносен клип не могат да направят вече.всичко е изчерпано,правят се ремикси и пошла музика.дори и да имаш талант трябва да има пазар за музиката,която правиш,иначе свириш за феновете по читалищата
"music comes from the heart"
michael jackson ще го слушам и като стана на 40.но преди таланта се оценяваше,той предизвикваше популярност,днес популярността заблуждава,че има талант. само глас не стига за талант,той идва от сърцето.България си има своите таланти,но те не се "продават добре" и за това не са популярни по света,но навсякъде е така.музиката стана като наш'та чалга-масова.ако не сте забелязали даже и един сносен клип не могат да направят вече.всичко е изчерпано,правят се ремикси и пошла музика.дори и да имаш талант трябва да има пазар за музиката,която правиш,иначе свириш за феновете по читалищата
"music comes from the heart"
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
Изкуство не може да се прави за пари.Опорочава се.Става продукт.Ако производителят на този продукт е наистина талантлив,имато му може и да го надживее,но може и да залезе след някоя друга година популярност.
А не съм съгласна,че музиката,която АЗ слушам,не е популярна.Слушат я и други хора,но не е масова.Това й е хубавото.Не можеш да бъдеш истински творец,ако се стремиш да продаваш милиони копия.
А не съм съгласна,че музиката,която АЗ слушам,не е популярна.Слушат я и други хора,но не е масова.Това й е хубавото.Не можеш да бъдеш истински творец,ако се стремиш да продаваш милиони копия.

故失道而后德 ,失德而后仁 , 失仁而后义 , 失义而后礼 。
- DADO
- Легендарен флуудър
Няма черно и бяло по този въпрос. Искам да кажа че не всички непопулярни са талантливи и не всички популярни са неталантливи. Трудно е да даваш обективни оценки по тези въпроси.
Радвам се че има хора чийто дар е природен и милиони хора по света ги обичат - Челентано, Кутуньо, Иглесиас, Елтън Джон...
Всъщност, да... аз не понасям Мадона. 2-3 неща от нейния репертоар мога да слушам - Исла бонита, Джъстифай и тва е. И нейния принос към поп-музиката не ме интересува, ако изобщо има такъв.
Радвам се че има хора чийто дар е природен и милиони хора по света ги обичат - Челентано, Кутуньо, Иглесиас, Елтън Джон...
Всъщност, да... аз не понасям Мадона. 2-3 неща от нейния репертоар мога да слушам - Исла бонита, Джъстифай и тва е. И нейния принос към поп-музиката не ме интересува, ако изобщо има такъв.
Ibiza DJ