СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ обвинения и избори

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Мнение от The_Guide_Of_The_Student »

"Значи, аз нещо не мога да разбера."
Е, ние какво да направим?

1. Да, аз съм от края на 2005 г. представител на Студентите. Това, че "организацията е толкова прогнила" дори е още по-голям стимул да остана, докато гнилостите не бъдат отстранени. Казах ти да престанеш с евтините юридически номерца, но май само това знаеш.
Изобщо не стоя по цял ден по форумите. Не знам как ги преброи 100 постинга. Направи си справка - за повече от една година имам около 60.

"2 години си в тази организация, кажи след като другите са толкова лоши, ТИ какво си направил?"
Да това е традиционния номер... на Димитър Колев-студент право 4-ти курс. Да не би пък наистина grisham да не е Георги Георгиев-студент право 3-ти курс?

"Кажи 1 нещичко само...Някаква полза от теб имало ли е... Май не,а..."
Да, за ръководството на Студентски съвет от мен никаква полза не е имало. 2 години нищо не направих за тях. Гордея се с това.
Дори факта, че ръководството на Студентски съвет очевидно страда от безсъние напоследък(вижте до кое време седи grisham да оправдава организацията, която по неговите думи е пълен фарс), явно поради чувството за вина означава, че все нещо съм направил.
Прочети "Престъпление и наказание", за да разбереш причината за безпокойство от къде идва. Сами се издавате. Ако не беше този страх много неща щяха да си останат скрити, а още не са се появили в публичното пространство.

2.Не знам къде си се учил да четеш през редовете. То не само финансови злоупотреби, а и много други неща има. Виж пак доклада на контролния съвет. Нещата само са загатнати.
За двойните стандарти как въобще смееш да говориш.

3."Защо пост-фактум лаете, защо не влезнахте в тази организация, за да я промените, като толкова не ви харесва?"
А за какво сме в тази организация според теб, а?
Явно не е, за да се облагодетелстваме лично.

4."Да цитирате Петко Горанов, който намрази Студентски съвет, след като Съвета 2 години му спира предложенията за 40 % увеличение на наемите, е меко казано цинично и недостойно. По-добре го питайте как си управлява 5-те милиона бюджет, питайте го за интернета в Студ. град, за договорчетата с фирми, питайте го за "текущи" ремонти колко милиона дава всяка година, питайте го и за фризьорските салони на неговия заместник. ЕЙ такива, интересни неща. И след като ви отговори, можете и на него да му поискате една проверчица, да се види там случайно дали няма да изскочи нещо. След всичко това, тогава го цитирайте като защитник на морала и справедливостта."

За всички, които не знаят съгласно нормативната уредба в България
таксите за общежития се определят от Ректора, СЛЕД СЪГЛАСУВАНЕ СЪС СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ. Значи Студентски съвет може спокойно да казва не на увеличението на таксите, ако няма основателна причина.
Тук няма нещо героично, или каквото и да е постижение от страна на ръководството на СС. Факта, че в последните 7 месеца не е имало нито СИС нито ОС на Студентски съвет означава, че или 7 месеца "организацията" нищо не е правила или по-лошо е направила всичките гадости, които са в ущърб на Студентите.
Така, че изобщо не се съмнявам, че две лекета от ръководството на СС са отишли при Петко Горанов да го рекетират за помещения, като в замяна "ЩЕ РАЗРЕШАТ ДА СЕ ВДИГНАТ НАЕМИТЕ НА СТУДЕНТИТЕ НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ"
Вие сте позор. Не знам как е възможно да паднете толкова ниско.

"Затова - в заключение: направете нещичко положително. Нещо мъничко, хубаво, полезно. Без значение какво. Ловът на вещици не го причислявам към големите заслуги, които някой може да си припише. Тогава чак елате да се вживявате в ролята на съдии, прокурори, обвинители, следователи и палачи. Докато не го направите, нямате право да съдите другите какви са. Защото вие сте само някакви "студенти, криещи се зад интернет анонимността си", както ви нарече вашия идол, П. Горанов..."

Това, че нещата започнаха да излизат на светло не е ли положително?
За вас не е, защото следва наказателната отговорност, но Студентите на Университета и обществеността трябва да знаят истината. Петко Горанов във всеки случай не говори за нас. И не ми казвай кой имаме право да съдим какви са.

В заключение приканвам всеки, който иска да помогне за разчистването на Студентски съвет и който разполага с доказателства за извършвани злоупотреби да ми прати материалите на:
alexanderbtodorov@gmail.com

Гарантирам анонимността на всички, които съдействат.
grisham
В началото бе словото

Мнение от grisham »

Стига си обвинявал, кажи ТИ какво си направил за 2 години. Стига с тези евтини номера, все някой друг да е виновен.
Хайде, започвай да изброяваш какво си сторил ТИ! Много лесно другите да са виновни, ТИ за две години направи ли нещо за твоите колеги?
Аватар
Dobromir
В началото бе словото

Мнение от Dobromir »

grisham
Стига си обвинявал, кажи ТИ какво си направил за 2 години. Стига с тези евтини номера, все някой друг да е виновен.
Хайде, започвай да изброяваш какво си сторил ТИ! Много лесно другите да са виновни, ТИ за две години направи ли нещо за твоите колеги?
Пич, трепериш ли? Страх ли те е?
Той - Александър, само дето адреса си не е оставил. Пита те някакви конкретни нещица? Отговори му.
Тука метода сандвич не действа - в момента сте на светло - попрочети медии, това-онова. Утре ще давате на Общо събрание обяснения, хората ще ви питат.
Само за едно нещо, което Александър е направил за студентите, а ти не си се сещам в момента - Той говори от свое име :) Ский неправда. Толкова хубави неща си направил за своите колеги в СС през последните две години, а сега дори не можеш да говориш от свое име... Знам, трудно е да си вечно онеправдан, но съм сигурен, че ще си измислиш заговор и за това, тъмните сили те дебнат, те са навсякъде, само дето са живи хора, можеш да ги пипнеш, даже имат косопад, дет вика Светльо, не твоя, а Хиподилски :lol:
Знам, че ще пишеш за някаква параноя, за заговор... Ето ти заговор - http://studentsmatter.org :)
Започвай да се бориш с лошите. И един съвет от "плешивия" батко - Говори от свое име Гришам - колкото и да е трудно, пробвай.
Добромир Добрев

http://dobri.eu
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Има компетентни органи, които ще обвиняват. Факта, че дори не се опитваш да докажеш липсата на вина от страна на ръководството на СС, подкрепено с документи означава за мен самопризнание.
Хайде да си направим един експеримент. Намери ми някой студент, преподавател или представител на администрацията в Университета, който да каже нещо лошо за мен. Давай, имаш на разположение 25000 представители на академичната общност. Все пак да не е от ръководството на Студентски съвет през последните години или някой от приближените му. Сигурен съм, че много те затруднявам.
Не отклонявай обвиненията към мен. "Пътеводител на Студента 2007" е може би единственото смислено нещо, което Студентски съвет е направил за Студентите през последните 2 години и въпреки саботажите книжката малко по малко вече се разпространява из библиотеките на Университета.
Всичко останало, по твоите собствени думи е "пълен фарс", от който дори ти се гнусиш и за който се носи наказателна отговорност.
Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Николай Михайлов »

Николай Михайлов написа: Само една бележка - интересно мнение на grisham за "изнизването". Значи, това, което се случи като събитие е, че определен брой хора излизат от залата. Оттук нататък мнението на grisham е интерпретацията на собственото му възприятие. Това е човек, който мисли в понятията на "параноя", "лъжа", "позорно", "разгромена", "изнизахте", "безмълвно", "изложихте се". Е, да оставим тези фикции да живеят в собствената му глава. Аз се радвам, че не са в моята.
"Инициативният комитет" - абе защо лъжеш? По навик или ти прави удоволствие? Сериозно те питам, защо лъжеш, grisham? В "комитета" (който всъщност е общност, ама тая дума в Кривото я няма) има 18 студенти, 1 докторант, двама завършили Университета - с които можем да се гордеем. Защо лъжеш?
Също така е любопитно отношението на Костюмите към форумите - явно за тях това е място за "ламтене" и "напъване", част от някаква борба, в която те са победители и затова, трябва "да не ни се дава трибуна". Е, помолете преподавателите си да ви включат в учебния план и някакви дисциплини, свързани с Правата на човека, демократичния процес и много евентуално, гражданското общество. Да си разширите малко мисленето.
Гришам, попитах те защо лъжеш, а ти не ми отговори. Само че написаното остава. Сега подхващаш нова песен. Да разбирам ли, че няма какво да ми отговориш?

Нека ти кажа каква е разликата между фантазия и реалност.
В твоята фантазия Гришам реди пледоарии на справедливостта и правдата пред 25000 студенти на СУ и разобличава завистниците.
В реалността, grisham е един анонимник във Форума на СУ, който сипе дребни манипулацийки и още по-дребни злорадства на всеки две-три седмици. Сега разбираш ли?
Мога да дам и друг пример - във фантазията на "студентските лидери" на СС те са Студентски избраници, Представители, Депутати, взимащи съдбовни решения, засягащи 25000 студенти и 50-милионен бюджет на СУ.
В реалността, те са групичка хора, избрани от 2 до 50 души, които висят на добрата воля и на безхаберието на университетската администрация и се занимават основно със себе си.
Но ти не си като тях - ти пишеш във форума. :)

Предпочитам да коментираш в темата за отчета на Контролния съвет. Там има достатъчно фактология, за да не се занимаваме с лични нападки и отвличане на вниманието. Предлагам да продължим дебата там.
Последно промяна от Николай Михайлов на 13 Ное 2007, 11:19, променено общо 1 път.
grisham
В началото бе словото

Мнение от grisham »

The_Guide_Of_The_Student написа:Има компетентни органи, които ще обвиняват. Факта, че дори не се опитваш да докажеш липсата на вина от страна на ръководството на СС, подкрепено с документи означава за мен самопризнание.
Хайде да си направим един експеримент. Намери ми някой студент, преподавател или представител на администрацията в Университета, който да каже нещо лошо за мен. Давай, имаш на разположение 25000 представители на академичната общност. Все пак да не е от ръководството на Студентски съвет през последните години или някой от приближените му. Сигурен съм, че много те затруднявам.
Не отклонявай обвиненията към мен. "Пътеводител на Студента 2007" е може би единственото смислено нещо, което Студентски съвет е направил за Студентите през последните 2 години и въпреки саботажите книжката малко по малко вече се разпространява из библиотеките на Университета.
Всичко останало, по твоите собствени думи е "пълен фарс", от който дори ти се гнусиш и за който се носи наказателна отговорност.
Не се оправдавай, кажи какво свърши за 2 години! Едно нещо положително посочи, което си направил. И не минавай с номера, че тъй като "от 25 000 студенти няма кой да каже лоша дума за мен, значи съм добричък". Няма да каже никой нищо, щото не те познават. Ето, сега можеш да изброиш всички добри неща, които си извършил през годините. Да чуем.
Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Е стига де!
Ето, аз съм свършил много неща за 2 години. И какво? Това как променя документираните нарушения на СС? На мен какво ще отговориш? Стига с аргументите относно личността!
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

grisham(Георги Георгиев - студент право 3-ти курс), защо продължаваш да отклоняваш вниманието към мен? Не аз ще отговарям за докарването на "организацията" до пълен фарс. Утре на ОС на Университета ще има и много медии. Те ще искат информацията, която се пази като СС(строго секретна) от академичната общност. Хубаво е, че казваш, че нищо не съм направил за 2 години. Значи няма и за какво да ме разследват компетентните органи. Аз не съм така деен както беше ръководството на Студентски съвет. За две години в Студентски съвет съм на финансова, времева, и каквато и да се сетиш загуба.

Аз на теб нищо няма да ти изброявам. Не съм бил част от ръководството на СС по никое време и отговорността ще поеме ръководството, което е обвинено в "авторитарно управление" от контролния съвет.

Възможно ли е в Университет с 25000 представители на академичната общност никой да не ме познава? Хайде, хайде. Или може би не съществувам?
Съжалявам, но това е положението
grisham
В началото бе словото

Мнение от grisham »

Чакай да видим какъв списък с "добрините" си ще изкара. Искам точка по точка да каже - "2 години бях в Студентски съвет, моито колеги ми гласуваха доверие и направих следните неща за тях: 1. 2. 3."
Хайде, г-н Тодоров, кажи какво свърши.
grisham
В началото бе словото

ре

Мнение от grisham »

Хайде, защо изведнъж млъкна? Кажи какво добро извърши за две години?! Втори мандат в СС караш! Поне ЕДНО нещо покажи?
Не можеш да се сетиш да си свършил нещо ли, какво?
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Така, значи според теб аз нищо не съм направил.
Материално мога да покажа "Пътеводителя на Студента 2007".
Може да се види и пипне, въпреки саботажите.
Какво друго е направил Студентски съвет за Студентите?
Материално. Останало, но не за някои студенти, а за всички.
Май няма.
Престани да правиш сравнение между мен и който и да било от ръковоството на СС. Аз не се конкурирам с вас, дано те успокоих.
Въпроса на темата е дали ръководството на Студентски съвет са вършили нарушения през последните години. Явно са. Ако не е така защо не обориш твърденията на всички, които пишат по форума.
Освен това трябва да знаеш, че аз не стоя пред компютъра денонощно, за да дебна дали някой няма да извади информация и да трябва да се цензурира.
Аз съм студент, като останалите 20000. Ти какво си?
Нали беше обещал да не пишеш повече по форумите?
Защо не си държиш на обещанията?
grisham
В началото бе словото

Мнение от grisham »

Това си направил - "Пътеводител на студента", така ли?
Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Гришам, приемам неглижирането на въпросите ми към теб и на мненияъа ми като признаване на твърденията в тях.
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Хайде и Николай се включи в плюенето! Сашко, Ники, забавлявайте се нещо- идете на кино, на ски, почивайте! Аз на Александър съм му предложил лично да поема разходите по почивка в санаториум, Николай на теб предлагам да идеш на ски! Много е полезно, не натоварваш себе си и другите, караш си.. послушайте ми съвета.
Николай Михайлов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Пиши по същество, Росене. Евала, че пишеш под собственото си име. Други от ръководството на СС явно няма да има.

Не съм забелязал темата да е "Личните проблеми на Николай и Сашо".
Ако искаш, отвори такава тема, и там ще споделям, ако ти е интересно.
Хайде да пишем в темата за Контролния съвет. Там има много за обсъждане.
Впрочем, извършваните от Контролния съвет проверки оформиха нашето убеждение за една опасна тенденция – Студентският съвет не се утвърждава и не се възприема като демократичен орган на студентското самоуправление, а като форма на задоволяване на лични потребности на някои негови членове. Забелязват се неприемливи авторитарни тенденции като еднолично представителство от председателя на Студентския съвет, нередовни заседания на съвета и на неговото изпълнително бюро, несъответни на демократичните и академичните принципи действия
че член на ръководството на Студентския съвет (дори избран за негов председател) може да подправи документ...
На мен тия неща са ми по-важни от това кой кара ски и кой ходи на кино? А на вас?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”