ПЕТИЦИЯ против матурите !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
не вярвам,че ще има матури.аз ги подкрепям честно казано,защото такива фрапиращи оценки съм виждала и получавала,че не е истина.не може на 4 човека с еднакви решения да се лепнат 4 различни оценки и да се поправят съвсем различни неща или пък да ми обясняват как трябвало да ми пишат 5,защото 6-ците в дневника щели да станат прекалено много
.да не говорим,че има училища,в които 6 се получава и без да влизаш в час.ами аз се чувствам ощетена 
Не знам, но днес Вълчев трърдо каза по НОВА, че е решен да има матури и не спомена за пордобности.Само се изказа от рода на 'Учениците като са дошли един ден да викат под прозорците на министерството и какво..'
Така че му мислете.Човека няма намерение да вижда, чува или мисли за нашето положение(ако знае въобще какво е то това чудо)
Питат го колко пъти толкова време и той - нищо.Само "Ще има матури ТОЧКА" и само това.До точката стигаме всички от там нататъка - НУЛА...или по-скоро ми се вижда минус безкрайност.
ПП: Работата е много зле.Щом с учителите нищо не стана и президента буквално ги накара да влизат в клас с нищо подписано, на къде сме тръгнали ние?Да ни обърнат внимание ХА ХА ХА, я стига.В кой век живеем, в коя държава .....
Така че му мислете.Човека няма намерение да вижда, чува или мисли за нашето положение(ако знае въобще какво е то това чудо)
Питат го колко пъти толкова време и той - нищо.Само "Ще има матури ТОЧКА" и само това.До точката стигаме всички от там нататъка - НУЛА...или по-скоро ми се вижда минус безкрайност.
ПП: Работата е много зле.Щом с учителите нищо не стана и президента буквално ги накара да влизат в клас с нищо подписано, на къде сме тръгнали ние?Да ни обърнат внимание ХА ХА ХА, я стига.В кой век живеем, в коя държава .....
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
1. От девети клас (сега съм първи курс) учителите по БЕЛ ни повтаряха, че ние сме щастливци, защото матурите ни се разминават с една година. Ние пък се присмивахме на малките, сегашните кандидат-студенти, че са прецакани. Тоест от поне 4 години се знае, че ще има матури. Защо вашите учители не са ви казали, не зная.
2. Миналата година имаше пробни матури в някои случайно избрани училища, включае моето. (е, гъзари сме и това е
) Тестът беше елементарен. Не бях чел повечето произведения/автори, но бях сигурен за отговорите на почити всички въпроси. По граматика се иска само да познаваш правописа и пунктуацията. За есето имахме 4 (доколкото помня) страници, на които трябваше да анализираме откъс от Песента на колелетата. Това беше цялата матура. Честно казано не виждам нищо трудно, ако човек си е грамотен и съвестен.
3. В САЩ имат хем матури, хем кандидат-студентски изпити, хем трябва да пишат по един куп есета за всеки университет, в който кандидатстват. Т.е. не на нас ни е най-тежко.
Накратко - одобрявам матурте и смятам, че поне от страна на министерството са въведени коректно.
2. Миналата година имаше пробни матури в някои случайно избрани училища, включае моето. (е, гъзари сме и това е
3. В САЩ имат хем матури, хем кандидат-студентски изпити, хем трябва да пишат по един куп есета за всеки университет, в който кандидатстват. Т.е. не на нас ни е най-тежко.
Накратко - одобрявам матурте и смятам, че поне от страна на министерството са въведени коректно.
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абсолютно вярно. То просто няма какво повече да се каже...Lord написа:1. От девети клас (сега съм първи курс) учителите по БЕЛ ни повтаряха, че ние сме щастливци, защото матурите ни се разминават с една година. Ние пък се присмивахме на малките, сегашните кандидат-студенти, че са прецакани. Тоест от поне 4 години се знае, че ще има матури. Защо вашите учители не са ви казали, не зная.![]()
2. Миналата година имаше пробни матури в някои случайно избрани училища, включае моето. (е, гъзари сме и това е) Тестът беше елементарен. Не бях чел повечето произведения/автори, но бях сигурен за отговорите на почити всички въпроси. По граматика се иска само да познаваш правописа и пунктуацията. За есето имахме 4 (доколкото помня) страници, на които трябваше да анализираме откъс от Песента на колелетата. Това беше цялата матура. Честно казано не виждам нищо трудно, ако човек си е грамотен и съвестен.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...