Кореистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
AutumnalViolet
В началото бе словото

Мнение от AutumnalViolet »

Kuln написа:AutumnalViolet, аз съм индология :)

субараши! :)

Не знам кому беше нужно, но ми хрумна, че просто трябва да прочетеш една книга.. щом си индология. :) Не че ще ти е полезна :D , но може да ти е интересна. Много добре са вплетени шумерските :lol: божества в историята.. която аз лично не помня в особени подробности /щото съм я чела преди сто години :oops: / , обаче споменът, че е мега-яка книга си го пазя! 8) Става въпрос за "Донърджак" на прелюбимото ми същество - Зелазни. Ако си я чела или не харесваш този тип литература - шъ ме прощаваш. :roll:

*предлага се* P.S. Мога да ти я донеса.. нали.. ако .. и я нямаш.. :roll: :D */предлага се*
- Well, somebody's gotta watch the road honey...
- ...or... YOU can drive this baby
- ...oh, but only if you're good at handling the stick of course...

- But... this is an automatic?

- ...rrrright!

DianaK
В началото бе словото

Мнение от DianaK »

И как е правилно да се каже -너의 어머니는 머리가 예쁘니다?!??!? Има един пиъп и трябва да е йеппъмнида, но нещо засича.

Уточнение - става дума за коса, а не за глава. Има ли друга дума за коса?
너의 어머니는 머리가 예쁩니다 - ако това имаш предвид - да, така би трябвало да се чете...
Коса - 머리카락 , 털 - но най-разпространено в разговорния език се използва просто 머리

Имам въпрос към вече настоящите студенти. Кажете ми, моля, съвсем накратко как се кандидатства за кореистика , какви са изпитите... С какви възможни предмети се кандидатства ( езици? ) ?
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Линкът не се отваря :(
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

DianaK написа:
И как е правилно да се каже -너의 어머니는 머리가 예쁘니다?!??!? Има един пиъп и трябва да е йеппъмнида, но нещо засича.

Уточнение - става дума за коса, а не за глава. Има ли друга дума за коса?
너의 어머니는 머리가 예쁩니다 - ако това имаш предвид - да, така би трябвало да се чете...
Коса - 머리카락 , 털 - но най-разпространено в разговорния език се използва просто 머리

Имам въпрос към вече настоящите студенти. Кажете ми, моля, съвсем накратко как се кандидатства за кореистика , какви са изпитите... С какви възможни предмети се кандидатства ( езици? ) ?
Да, същото имах предвид, мерси. :) Има неща, които правя по звучене, но не ги разбирам особено и ми се доизясняват с времето. :)

А за кореистика се кандидатства със всички възможни езици, по които СУ провежда изпити. Идеята е да имаш 6 от дипломата и от 5.00 нагоре на изпита по езика, за да влезеш със сигурност. Това разбира се при условие, че си момиче. ;) Иначе има отстъпки. :lol:

А ти от къде владееш корейски, ако не е тайна? :)

털 е коса? :) За момент го сбърках с карнавална маска, но после видях, че е с "о", а не с "а".
DianaK
В началото бе словото

Мнение от DianaK »

А ти от къде владееш корейски, ако не е тайна?
Ех, де да го владеех... В Корея съм, но не съм учила езика специално, а този език без учене не става. Опитвам се само...
Беше ми интересно как става влизането в университета, макар че едва ли ще намеря време :roll:
Благодаря ти все пак :) .
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

DianaK написа:
А ти от къде владееш корейски, ако не е тайна?
Ех, де да го владеех... В Корея съм, но не съм учила езика специално, а този език без учене не става. Опитвам се само...
Беше ми интересно как става влизането в университета, макар че едва ли ще намеря време :roll:
Благодаря ти все пак :) .
С доста голямо закъснение пиша, но моля. ;)

Тая тема тотално замря. :?
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

да я съживим пак!!! ...FeelingSad, надявам се учебникът, който ти дадох, да ти помогне, написан е на досат висок стил, но помага, аз лично само по него се готвих :wink:
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

DianaK, по каква програма/как се озова в Корея? Интересно ми е, защото тук търсих програми по които може да се замине и да се учи езика на "родна земя" :lol: - но има стипендии само за магистри и докторанти- програми за бакалаври, за съжаление, няма. И по този повод направо ми огря деня твоето изказване :) Издай си тайната 8)

FeelingSad, я, да питам- ще има ли и къде ще са качени клипчета/снимки от конкурса ораторско майсторство? А момичето, което спечели първо място, 4-ти курс ли е? Страхотно го владее- не вярвах, че някой може да докара произношението и я слушах с отворена уста :)
Silver_Surfer
В началото бе словото

Мнение от Silver_Surfer »

Това е Руслана ;) и е едва 3-ти курс. Да, определено се справи много много добре с песента и произношението, дай боже и ние така до година....
няма начин да успееш ако се предадеш, а ако това стане, значи няма смисъл да живееш ;)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Circle Line написа:да я съживим пак!!! ...FeelingSad, надявам се учебникът, който ти дадох, да ти помогне, написан е на досат висок стил, но помага, аз лично само по него се готвих :wink:
Благодаря още веднъж за учебника. Ще ти кажа накрая какво съм направила. :lol:

Кира, нямам никаква представа какво се случва със снимките от ораторското майсторство! А и няма къде да ги срещнем корейците, за да ги питаме.

Руслана рулираше с изпълнението си. ;)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Re: Кореистика

Мнение от FeelingSad »

Всички в сесия, темата ни умря. Първият ни изпит мина на първи курс. Остават още 4 :P . Само не разбрах правилно - в Ректората, 155 кабинет, 10:30 на 01.02. имаме изпит по ЛТЗ, нали?

Втори курс, как са вашите изпити? :)
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

В 10:00 е изпита по ЛТЗ за всички специалности, освен ако не сте си го уточнили допълнително?
Изображение
Silver_Surfer
В началото бе словото

нашите изпити ни ебът в ушите :bounce:
няма начин да успееш ако се предадеш, а ако това стане, значи няма смисъл да живееш ;)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Аз започвам да се чудя много за това езикознание......... :roll: Иначе сега чета по записки за ЛТЗ.... и се надявам да е достатъчно. Всеки ни казва различни неща. Как върви шаманизмът? Мина ли ви изпитът? :shock: Тази жена ми се струва твърде взискателна!
Silver_Surfer
В началото бе словото

взискателна е да, аз не съм записал Шаманизъм, fortunatelly ....

гледайте да ходите на лекции при нея 2-рия семестър, в смисъл наистина.
Заключено

Обратно към “ФКНФ”