До пушачите!!!!! - Volume 2

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено

ПУШИТЕ ЛИ?

ДА.
42
29%
НЕ.
96
65%
ВЕЧЕ НЕ.
9
6%

Общо гласове: 147

I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Пиленце,като виждам последните неща,които сте казали,едва ли предните ще са по-различни,няма смисъл да си губя времето.Значи ти и Forester и още няколко души се групирате и искате всички останали да спрат да пушат,гоооолям смях.Еми успех,стачкувайте тогава много е модерно.А това за обществото е пълна глупост.Какво ще се приема решават в парламента,които почти да не кажа изобщо не се съобразяват с мнението на подобни обществени формирувания. :wink: И btw на никой не му пука дали най-некомпетентните по отношение на коментарите си ще пишат тук :D Но добре,че предупредихте :lol:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Smoking Mirror написа:Ето ти и конкретния пример - на Калев му е било неприятно, че чорапите му смърдят на цигари. Ами да не би някой да го е принудил да стои на въпросния купон, където са се осмърдяли? Сигурен съм, че не е - следователно никой не е виновен за това, че се е осмърдял освен самият той. А това, че той е бил останал е свързано с алтернативния изобр - предпочел е да остане и да се омирише, но да бъде там. Ето това се опитвам да обясня, но никой (колко типично) не иска да ме чуе.
Да, ама изборът не е "да не отида на този купон или да се усмърдя", а "да не ходя по купони въобще или да усмърдя". Защото се пуши по почти всички купони. Естествено, че никой няма да тръгне да си сменя цялото обкръжение с непушачи и да зареже приятелите си или направо да емигрира, защото му се усмърдяват чорапите. Но усмърдяването може да се избегне и с много по-прости мерки - пушачите да ходят да пушат на балкона/прозореца. Иначе какво излиза - че между пушачи и непушачи не трябва да има социални контакти? Не виждам защо потърпевшите трябва да единствените, които да се съобразяват. Разбира се не може и да се забрани на пушачите да пушат извън домовете си примерно. Просто компромисите трябва да са взаимни. На улицата димът се разнася бързо, пък и хората се движат, така че пушенето там не е проблем. Но когато има много хора на едно място според мен не е приемливо да се пуши. Може пък да имам среща на Билетния и да не мога да се разкарам оттам. Или пък вчера на концерта на Глен Хюз към мен се носеше дим отвсякъде и както бях с хрема ми се отрази просто прекрасно на лигавицата на носа. И какъв ми е избора в случая? Да не ходя на концерта ли? Или в най-добрия случай да се преместя? Еми сори, тук са ми приятелите, оттук виждам добре, не искам друго място.

А относно това, че цигарите успокоявали, когато си подложен на стрес и т.н. - еми аз как се оправям със стреса без цигари, кафе, антидепресанти и т.н.?

И последно - като ни е такова обществото да стойм и да се примиряваме ли?

ПП Не обръщайте внимание, че споря ту с едната страна, ту с другата. Аз обичам да си споря заради спора :) Често ми се е случвало дори да защитавам твърдения, с които всъщност не съм съгласен, просто защото като видя аргумент, който според ме е неправилен и ми идва от вътре да го оспоря :Р
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Не се притеснявай! :wink: Ние с Огледалко извън форума не спорим на тази тема. Разбрали сме се, че и той спори само заради споренето. :lol:
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

66%непушачи! :!: Къде сте ,бе хора?Аз вече вярвах,че съм единствена. :lol: Просто всички около мен пушат като комини и аз съм се примирила с това,че няма да спрат.Да се спори с пушач е напълно безсмислено-те са царе на доводите,а ние/или поне аз :) /сме малцинство... :x
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Хаха! Точно понеже пушачите са царе на доводите, една две страници от темата липсват. :lol: егати доводите. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Amellie написа:66%непушачи! :!: Къде сте ,бе хора?Аз вече вярвах,че съм единствена. :lol: Просто всички около мен пушат като комини и аз съм се примирила с това,че няма да спрат.Да се спори с пушач е напълно безсмислено-те са царе на доводите,а ние/или поне аз :) /сме малцинство... :x
Сега са отворени, ама като почнат си плюят белия дроб, няма им е мн весело

ешь-ешь-ешь
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Rumena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Rumena »

Еййй добре, че намерих тая темичка..

Явно във форума влиза основно непушещата част от колегите, поне гледайки резултатите.

Дотук добре, остава някой да обясни подробно ЗАЩО В РЕКТОРАТА СЕ ПУШИ НАВСЯКЪДЕ, СЛЕД КАТО Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН, НАРЕДБА И ЗАПОВЕД?
Каква е логиката на пушачите? В аудиторията не се пуши, но като излязат от вратата, цигарата вече дими..

И като добавим миризмата от Мензата и Яйцето, Ректората през по-голямата част от деня мирише на КРЪЧМА.
:evil:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Защото, до колкото знам, няма наказание за неспазване на това правило. Ако имаше, нито студентите, нито преподавателите щяха да пушат. Да сложат 5 лева глоба и да видим дали някой ще запали.

А иначе аз много се радвам защото в нашия курс никой не пуши. Верно, че сме само 12 човека де, но всички сме "чисти" :D
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Пушач съм и предполагам такъв ще си остана. Трудно, трудно се отказват. :cry:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Не е чак толкова трудно, но си е голям стрес.... :roll:
Ми напънете се малко, де! :evil:
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

Калев написа:http://www.nicomarket.com/bg
Браво, това е уникално :lol: Пуснах го на сестра ми, която е пушач, и ми беше много забавно да следя реакцията й на погнуса :lol: ...Но след това пак отиде да пуши :(
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Калев написа:http://www.nicomarket.com/bg
жестоко!!
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Всеки път,като чета мнение тук,ми се припушва :lol: :lol: :lol:
Toto-I will remember
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Не е трудно да се спрат цигарите. Яжте по 2-3 пакетчета семки на ден вместо цигари - по-евтино е. Ако нямаше семки, аз може би никога нямаше да мога да ги спра :P
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Заключено

Обратно към “Мнения”