До пушачите!!!!! - Volume 2
-
I`feel`good
- От дъжд на вятър
Пиленце,като виждам последните неща,които сте казали,едва ли предните ще са по-различни,няма смисъл да си губя времето.Значи ти и Forester и още няколко души се групирате и искате всички останали да спрат да пушат,гоооолям смях.Еми успех,стачкувайте тогава много е модерно.А това за обществото е пълна глупост.Какво ще се приема решават в парламента,които почти да не кажа изобщо не се съобразяват с мнението на подобни обществени формирувания.
И btw на никой не му пука дали най-некомпетентните по отношение на коментарите си ще пишат тук
Но добре,че предупредихте 
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Да, ама изборът не е "да не отида на този купон или да се усмърдя", а "да не ходя по купони въобще или да усмърдя". Защото се пуши по почти всички купони. Естествено, че никой няма да тръгне да си сменя цялото обкръжение с непушачи и да зареже приятелите си или направо да емигрира, защото му се усмърдяват чорапите. Но усмърдяването може да се избегне и с много по-прости мерки - пушачите да ходят да пушат на балкона/прозореца. Иначе какво излиза - че между пушачи и непушачи не трябва да има социални контакти? Не виждам защо потърпевшите трябва да единствените, които да се съобразяват. Разбира се не може и да се забрани на пушачите да пушат извън домовете си примерно. Просто компромисите трябва да са взаимни. На улицата димът се разнася бързо, пък и хората се движат, така че пушенето там не е проблем. Но когато има много хора на едно място според мен не е приемливо да се пуши. Може пък да имам среща на Билетния и да не мога да се разкарам оттам. Или пък вчера на концерта на Глен Хюз към мен се носеше дим отвсякъде и както бях с хрема ми се отрази просто прекрасно на лигавицата на носа. И какъв ми е избора в случая? Да не ходя на концерта ли? Или в най-добрия случай да се преместя? Еми сори, тук са ми приятелите, оттук виждам добре, не искам друго място.Smoking Mirror написа:Ето ти и конкретния пример - на Калев му е било неприятно, че чорапите му смърдят на цигари. Ами да не би някой да го е принудил да стои на въпросния купон, където са се осмърдяли? Сигурен съм, че не е - следователно никой не е виновен за това, че се е осмърдял освен самият той. А това, че той е бил останал е свързано с алтернативния изобр - предпочел е да остане и да се омирише, но да бъде там. Ето това се опитвам да обясня, но никой (колко типично) не иска да ме чуе.
А относно това, че цигарите успокоявали, когато си подложен на стрес и т.н. - еми аз как се оправям със стреса без цигари, кафе, антидепресанти и т.н.?
И последно - като ни е такова обществото да стойм и да се примиряваме ли?
ПП Не обръщайте внимание, че споря ту с едната страна, ту с другата. Аз обичам да си споря заради спора
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- Amellie
- Постоянно присъствие
66%непушачи!
Къде сте ,бе хора?Аз вече вярвах,че съм единствена.
Просто всички около мен пушат като комини и аз съм се примирила с това,че няма да спрат.Да се спори с пушач е напълно безсмислено-те са царе на доводите,а ние/или поне аз
/сме малцинство... 
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
като в затоплени легла,
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Сега са отворени, ама като почнат си плюят белия дроб, няма им е мн веселоAmellie написа:66%непушачи!Къде сте ,бе хора?Аз вече вярвах,че съм единствена.
Просто всички около мен пушат като комини и аз съм се примирила с това,че няма да спрат.Да се спори с пушач е напълно безсмислено-те са царе на доводите,а ние/или поне аз
/сме малцинство...
ешь-ешь-ешь
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- Rumena
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Еййй добре, че намерих тая темичка..
Явно във форума влиза основно непушещата част от колегите, поне гледайки резултатите.
Дотук добре, остава някой да обясни подробно ЗАЩО В РЕКТОРАТА СЕ ПУШИ НАВСЯКЪДЕ, СЛЕД КАТО Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН, НАРЕДБА И ЗАПОВЕД?
Каква е логиката на пушачите? В аудиторията не се пуши, но като излязат от вратата, цигарата вече дими..
И като добавим миризмата от Мензата и Яйцето, Ректората през по-голямата част от деня мирише на КРЪЧМА.

Явно във форума влиза основно непушещата част от колегите, поне гледайки резултатите.
Дотук добре, остава някой да обясни подробно ЗАЩО В РЕКТОРАТА СЕ ПУШИ НАВСЯКЪДЕ, СЛЕД КАТО Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН, НАРЕДБА И ЗАПОВЕД?
Каква е логиката на пушачите? В аудиторията не се пуши, но като излязат от вратата, цигарата вече дими..
И като добавим миризмата от Мензата и Яйцето, Ректората през по-голямата част от деня мирише на КРЪЧМА.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Защото, до колкото знам, няма наказание за неспазване на това правило. Ако имаше, нито студентите, нито преподавателите щяха да пушат. Да сложат 5 лева глоба и да видим дали някой ще запали.
А иначе аз много се радвам защото в нашия курс никой не пуши. Верно, че сме само 12 човека де, но всички сме "чисти"
А иначе аз много се радвам защото в нашия курс никой не пуши. Верно, че сме само 12 човека де, но всички сме "чисти"
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Пушач съм и предполагам такъв ще си остана. Трудно, трудно се отказват. 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Amellie
- Постоянно присъствие
Браво, това е уникалноКалев написа:http://www.nicomarket.com/bg
Не вийте, псета, аз не съм видение,
като в затоплени легла,
като в затоплени легла,
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Не е трудно да се спрат цигарите. Яжте по 2-3 пакетчета семки на ден вместо цигари - по-евтино е. Ако нямаше семки, аз може би никога нямаше да мога да ги спра 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt