Фед, баце, некоректна ти е задачата - всяко едно от изброените неща може да се е случило. Или стесни въпроса, или дай отговора...
Логически/математически задачи
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
- Fed
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: четвърти
Моля те, не използвай такива думи и техните производни...wwayfarer написа:...баси! ...
Както казах отговора не е много смислен, но поне е напълно възможен при определени условия... Писах по горе че станалото не е по негова вина - ако предположим че се е подхлъзнал тогава той съзнателно е стъпал на леда...
Отговора е следния - убит е от ледена висулка.
Ако има голяма влажност и отрицателна температура, ще се получи нещо като сняг. За да се получи ледена висулка, трябва да има по-студено тяло или участък на тавана където да кристализират водните пари...
Забравете тая задача.
Ето ви следваща - лесна:
Да си представим че има двама братя близнаци, такива че единия винаги казва истината, а другия винаги лъже. Какъв единствен въпрос с отговор Да или Не трябва да зададем на някой от братята така че да разберем кой кой е?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
На практика, възможно е да питаш който и да е от тях за нещо, което да е обективен факт, нещо очевидно - очите ти сини ли са, имаш ли брат-близнак (удачно). Това е Y/N question и решава въпроса веднага. Затова наистина нещо ти липсва в условието - не може да е толкова просто. Леко усложнен вариант е: "Ако попитам брат ти, той ще ми каже ли, че ... бла бла бла"
Дай оригиналното, щото иначе съвсем ще се забатачим.
Дай оригиналното, щото иначе съвсем ще се забатачим.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ми а дано, ама нещо не ме кефи.
Fed да каже.
Айде, че и аз имам една подобна (оттам ми хрумна и този отговор, де...), обаче тя си е ***** мамата...
Fed да каже.
Айде, че и аз имам една подобна (оттам ми хрумна и този отговор, де...), обаче тя си е ***** мамата...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Fed
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: четвърти
Точно това е отговора - Твоят брат би ли казал че ти казваш истината. В тези задачи визуалният контакт не се взема впредвид, т.е. въпроса трябва да върши работа и при негово отсъствие и това мисля че се подразбира. Иначе защо ще е логическа задача...
Арти, в условието няма нищо пропуснато и това е буквален превод от английски. Подобен сорт задачи със задаване на определени въпроси с цел да се разбере кой кой е съществуват много...
Ако искате още задачи пишете...
Арти, в условието няма нищо пропуснато и това е буквален превод от английски. Подобен сорт задачи със задаване на определени въпроси с цел да се разбере кой кой е съществуват много...
Ако искате още задачи пишете...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Айде и моята, ще дам максимално пълно условие, така че се пригответе за повечко четене:
Тръгнал си към град, наречен "Форум СУ" (името наистина няма значение за решението) и стигаш до място, където пътят се разклонява на 2. Няма обозначителни табели. На разклона стои човек. Предварително знаеш, че тая местност се населява от 2 племена - Жълти, които винаги казват истината и Сини, които винаги лъжат. За твое нещастие обаче, пътуваш през нощта и е твърде тъмно, за да различиш цвета на човека, който стои на разклона. Единственото, което знаеш за него е, че със сигурност е или Жълт, или Син.
Как само с един въпрос, на който може да се отговори само с Да/Не, ще разбереш по кой път да тръгнеш, за да стигнеш до "Форум СУ"?
Тръгнал си към град, наречен "Форум СУ" (името наистина няма значение за решението) и стигаш до място, където пътят се разклонява на 2. Няма обозначителни табели. На разклона стои човек. Предварително знаеш, че тая местност се населява от 2 племена - Жълти, които винаги казват истината и Сини, които винаги лъжат. За твое нещастие обаче, пътуваш през нощта и е твърде тъмно, за да различиш цвета на човека, който стои на разклона. Единственото, което знаеш за него е, че със сигурност е или Жълт, или Син.
Как само с един въпрос, на който може да се отговори само с Да/Не, ще разбереш по кой път да тръгнеш, за да стигнеш до "Форум СУ"?
В края на ноември
В края на ноември
Другото племе лъже ли 
Колкото по-горчиво е миналото,толкова по-сладко е бъдещето.
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
...
http://www.fun-6.com/cenni-misli-prikazka-du6a.htm
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не е това, защото:
Представи си, че си попаднала на Жълт. Той трябва да ти каже истината, а тя е, че другото племе (т.е. Сините) лъжат => ще ти каже "Да".
Ако си попаднала на Син, той трябва да те излъже. т.е. да ти каже, че Жълтите лъжат => също ще отговори с "Да".
Представи си, че си попаднала на Жълт. Той трябва да ти каже истината, а тя е, че другото племе (т.е. Сините) лъжат => ще ти каже "Да".
Ако си попаднала на Син, той трябва да те излъже. т.е. да ти каже, че Жълтите лъжат => също ще отговори с "Да".
В края на ноември
В края на ноември