За кандидатстващите през 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
doctors
В началото бе словото

Мнение от doctors »

Vissonia написа:Ясно е едно и то отдавна - СУ и другите уни-та НЯМА да зачитат матурите като входни изпити или оценки за нещо.Това си е решение още от лятото.Точка по въпроса с матурите и КСК.Вярно матурите само ще ни пречат засега да наблегнем на КСК.Толкова.
Абсолютно е така,матурите няма да се зачитат като входни изпити или оценки за нещо!Наистина това решение е още от лятото!Като това решение важи не само за 2008 година,но и за годините след 2008,или по-точно казано 2009,2010,2011 и т,н,демек и за в бъдеще ще си има кандидатстудентски изпити!Кандидатстудентски изпити винаги е имало и ще има!Матурите могат да бъдат приети като вход само от университети за които няма кандидати,и по начин могат тези университети да се опитат да привлекат кандидати за да успеят да си запълнят местата!Всички останали университети ще продължат да си провеждат кандидатстудентски изпити за прием на студенти,както по-горе съм казал не само през 2008,но и в годините след 2008,или точно казано и в Бъдеще!

А матурите публикувани на сайта на Мон са доста елементарни!Не вярвам човек които си е учил през годините,има добри оценки,има добра обща култура и добри знания,да се затрудни с тези матури!Ако обаче ученика не е учил,забягвал е от часове,отделял е повече време за престой в кафенето ,а не да си учи уроците и да посещава часовете си в училище,тогава проблема е много голям с матурите!

Абсолютно не мога да се съглася ,че матурите са по-сложни от кандидатстудентските изпити,това е една голяма глупост!Матурите са доста по-лесни от кандидатстудентските изпити!Както по-горе съм казал матурите са елементарни!Ако някой все още не е разгледал примерните матури може да ги разгледа на сайта на Мон,и тогава да говори глупости,че матурите били по-сложни от кандидатстудентските изпити,което е една голяма глупост!
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

doctors написа:Абсолютно не мога да се съглася ,че матурите са по-сложни от кандидатстудентските изпити,това е една голяма глупост!Матурите са доста по-лесни от кандидатстудентските изпити!Както по-горе съм казал матурите са елементарни!Ако някой все още не е разгледал примерните матури може да ги разгледа на сайта на Мон,и тогава да говори глупости,че матурите били по-сложни от кандидатстудентските изпити,което е една голяма глупост!
Аз го казах това и то наистина е така :D
Когато човек изказва дадено мнение е хубаво да има известна информация по въпроса, а също и да чете това, което е написано. :wink:
Аз обясних, че говоря специално за географията (с нея ще кандидатствам и съм се информирала по въпроса не от един източник). Матурата по география ще включва география на целия свят + география на България, общо взето всичко, което сме учили от 8 (или както при мен 9 клас, защото съм езикова паралелка с клас-подготве, в който нямахме разказвателни) до 12 клас. И как може да ми казваш, че това ще е по-лесно от кандидат-студентския изпит, който ще включва само география на България, и то избрани теми (примерно няма да ги има 9-те района, които ще изучаваме тази година, а само 3 :wink: , няма да ги има всички уроци за Дунавска равнина, Старопланинска област, Средногорие, Краище, Рило-Родопска област и др.Те са представени най-основно в темата за Релеф на България, но не и като отделни теми).
Ако е на такъв принцип с географията, защо да не е на такъв и с останалите - история, физика, биолигия и т.н. Матурите ще включват изученето от 8/9 клас до 12 клас, а кандидат-студентски са съсредоточени в значително по-малък обем материал :wink: Но може би наистина ще са по-лесни от изпита :lol: , само времето ще покаже :wink: :P
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

Готвя се с история, разгледах не веднъж пробната матура по история, публикувана в сайта на МОН. Да.. не е само история на България(както в конспекта за изпита), но останалите въпроси изискват почти елементарна запознатост е материала, а и една добра обща култура би била достатъчна, въпросите са в стил "Кога избухва 2ра световна война" :wink:

Може би с различните предмети е разлино.. не знам. :wink:
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Възможно е и да има лесни въпроси, това с Втората световна война наистина :wink: пък и не знам за историята как е точно положението :) Дори да са си лесни въпросите, пак са върху материал, който не се включва в изпитите, и това е всъщност нещото, което ми е странно :P Но както и да е :P
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Raya_Alexandra написа: За матури се говори още от когато сте били 9 клас. Нямате никво оправдание да мрънкате. :|
Хахаха :D Този авторитетен коментар беше много уместен. Иначе тази тема ще стане 1000000 страници
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

[quote="Grunge_Down"] А и какво си мислите - че ако кандидатствате в Медицинска или ТУ някой ще ви пита за матура литература..? Тоя филм не го излъчват. Тъй че много добър ще ви устройва.
И среден 3 ще ви устройва.Така че споко
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Scorpion написа:
Raya_Alexandra написа: За матури се говори още от когато сте били 9 клас. Нямате никво оправдание да мрънкате. :|
Хахаха :D Този авторитетен коментар беше много уместен. Иначе тази тема ще стане 1000000 страници
Какво значи да се говори?! :lol: Не говорене, а сигурност очакваме ние учениците :lol: Всеки може да си говори, каквото поиска, за каквото поиска и какво от това :P
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Твърде много спек се събра покрай тия матури. Аз не виждам защо трябва някой да се притеснява, че в дипломата ще има 5 вместо 6.Нека ви приемат, каквото искате, пък другото е бял кахър.Никой няма да ви гледа дипломите за средно
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

Твърде много спек се събра покрай тия матури. Аз не виждам защо трябва някой да се притеснява, че в дипломата ще има 5 вместо 6.Нека ви приемат, каквото искате, пък другото е бял кахър.Никой няма да ви гледа дипломите за средно
напълно съм съгласна!!!!!
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Това да се чува :D
Аватар
Heilagr
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика

Мнение от Heilagr »

Здравейте, аз съм поредният прецакан от випуск 2008 :D
Ще кандидатствам с немски език :wink: и съм се насочил към ФКНФ... :) Много бих се радвал, ако вляза Скандинавистика или Японистика :wink: но и с Арабистика бих се задоволил :D Ако се появи някой, който също ще кандидатства с немски. да пише :wink: И айде по-спокойно с тия матури бе хора :wink: ще ги вземем, колко му е
:occasion5: ай наздраве :D
Niagarafossen, London og Paris -
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
Flicker
В началото бе словото

Мнение от Flicker »

За право оценката по история удвоява ли се? ;)
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

От изпита - да, от дипломата се взима само веднъж :wink:
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
Аватар
Derek
Пишеща машина

Мнение от Derek »

Релакс...ще влезете в университета. Сега въпросите поне са точно зададени и отговорите не са заплетени. После обаче ребусът се усложнява.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
cristall
В началото бе словото

Мнение от cristall »

Хора,кажете ми ориентировъчно каква е минималната оценка за изпита по английски език,с която е възможно да влезеш,ако оценката от дипломата е 6?Има ли шанс с оценка по-ниска от 5-ца?Знам ,че е индивидуално и си зависи и от годината,но все пак?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”