ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ СМЪРТ!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Знаменосец по шушляково якенце...

Ееееее... аз да не съм мис Красота, Вселена 2007? Аз съм човек на науката :D Петък целия ден съм на упражнения. Даже не беше ясно, кой ще държи знамето до последния момент. Всъщност дръжката беше от греблото за събиране на есенните листа от двора и се чудех как да прикривам джиджавката, за която се закрепя въпросния инструмент, та да не си личи, че дръжката е от сечиво някакво.

Иначе търкалянето на тикви, оная клетва с детското пистолетче и кривия дървен чеп и другите празни неща са дело на Мохабетчиев. Нищо академично няма в тях и аз нямам нищо общо. Сещаш ли се?
Сега въпроса е да се заделят над 5% от БВП за образование и над 0.8% за наука, като дела за СУ да е още по-голям в сравнение с минали години. Все пак един Университет има в България и трябва за него да е цялото внимание.

Така че плюй си, нещата си вървят. А колкото до Мохабетчиев, всеки може да го прецени след 5 минути, за къде е. Не е проблема в него.
Изображение
Аватар
M'Aiq
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от M'Aiq »

Греблото!!! Буахахаха, е, вече те признавам!!!

А що се отнася до онзи господин - просто се разграничавате от него, ритник отзад и нещата да започнат да вървят като хората. Ми то той действа като саботьор!!!
Once you are up high, there is nowhere to go but down.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Този Мохабетчиев да не е Митьо Костюма? Става само да търкаля тикви, да знайш! :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Joker написа:Този Мохабетчиев да не е Митьо Костюма? Става само да търкаля тикви, да знайш! :lol:
Да де. Дето търкаля тиквите. Ама не знам дали е Митьо.
M'Aiq написа:Ми то той действа като саботьор!!!
В процес на изследване е :)
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Включвам се от мястото на събитието.
Всъщност вече съм във ФМИ, за да оставя транспарантите, но вие ще научите топли топли новините около митинг-шествието.

В 17:15 часа от ФМИ в групичка начело начело със зам. деканката ни по бакалавърските програми, г-жа Бойчева, аз и Милен от ФСС и колеги тръгнахме към НДК.
В шест без малко бяхме там и течеше процес по събирането на целия народ.
Междувременно дадох интервю за ББТ. Не бях по "шушляково якенце", както горе се възмутиха някои хора, а по фанелка къс ръкав с добре познатия надпис от "Огнен меч 1"
"Когато се вдигна Огненият меч...
Аз бях там!"
Смея да кажа, доста провокативни бяха въпросите и главното нещо, което ги вълнува наебаните журналя е, дали ще се сваля правителството. Който е от журналистическия ф-т, извинете, както щете го приемайте, но не съм видял свестен ваш колега. Всеки лиже някой задник, в най-добрия случай върти свирки.
Целта на Огненият меч не е да вика просташки "оставка" и тн. Той беше създаден и още си е с идеалната цел, да издигне образованието и науката като национален приоритет. Къде на 11-ти май чухте да се вика по нечий адрес персонално, партийно и прочие???????????????
Просто по стечение на обстоятелствата се появиха хора, които да прокраднат шибаните си интереси. Това аз не го одобрявам.
Не ме питайте дали търкаляме тикви, дали викаме оставки или скачаме за даскалите.
Като тръгнахме от НДК по Витошка, предвождани от милиционерско Порше Карера, в редиците се шмугнаха платени хора на "Атака", както разбрах, за да викат оставки разни.
За нула време може да се опорочи едно свестно събитие в България.
Не ме интересува, кой ще ме управлява. А как и какво ще го направи. Ей това не могат да го разберат сума хора и подгъзуват на този и на онзи.
Държава ли е?

Та стигнахме до Невски къде с "Върви народе възродени", къде с тъпашки викове...
На микрофона беше добре познатият ни Лафчиев. Има идеи, но нещо му липсва.
Най-шибаното нещо, което можеше да се иска, е да се затвори Униерситета. Добре, че г-дин Ненчев от Богословския ф-т (много ме кефи, така май се казваше, все му забравям името :oops:) излезна на микрофона да се изкаже по въпроса и то съдържателно. Преразказвам академичните слова, като ги адаптирам за широката аудитория, форума се четял от доста слоеве на обществото. Много странен факт успях да установя. Та Университета не е като училище да се затвори. Едни са редовно обучение, други - задочно. Едните магистри са държавна поръчка, другите - платено. Половината не са от София и при затварянето на Университета ше се приберат на село и ше си бъркат в носа.

Така като ме гледате, не съм много на кеф. Можеше да си бъдем само хора от СУ и БАН (в момента не е тема на обсъждане, дали има необходимост). Да благодарим на ХФ, ФзФ, БогФ, БФ, СтФ, че предпочетоха да отделят час и нещо от живота си за каузата.
Каузата, която малко хора успяха да разберат.

И накрая - да успокоя няколко човека, които бяха загрижени за здравето ми... нищо ми няма. Опитах се да им обясня, че съм от ФМИ и че няма какво да ми стане :) Към края започна да ръми лек дъждец и проф. Душкин от Химията ми даде пуловера си. Сега съм във факултета и си вземам "шушляковото якенце". Докато пътувах в 94 с колегите от химията, коментирахме събитието. Гражданите леко се поодръпнаха от нас, като ни видяха с тръбите. :lol: :lol: Докъде я докарахме в държавата. Хора на науката с транспаранти и сметнати от гражданите за неква агитка от стадиона.

Така че от понеделник ще е най-добре да сме си по аудиториите, залите, семинарите, лабораториите, кабинетите, стаите и прочие.
Утре очаквам с повишен интерес словото на проф. Биолчев. Произнася се по празници, едва ли ще пропусне будителите.
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мдаа, за последно ще му е. "Краят увенчава делото", казали преди време умни хора.
:wink: От понеделник и аз съм най-накрая на училище! Почна да ми писва да не ходя...
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Добре, де. С тебе се знаеме. Идеите ни са сходни, но разликата ни е само, че...
пишеш два пъти втората буква от азбуката вместо както трябва да бъде.

Между другото ти не си единствения, който корени всичките проблеми именно там.
Аз си имам по-специфично мнение.
Сега като направих равносметка на събитията от снощи, се запитах как точно Педагогическия ф-т да ги няма. Сетих се и за ФНПП. Всъщност липсващите факултети бяха от Ректората + ФФ и ФНПП, последните две може би са изключение на интересната закономерност.

Но снощи определено останах разочарован. Тръгнах с голям ентусиазъм, както винаги, по фанелката от 11.05. Не успя да ме навали дъжд и да ме охлади, като се прибрах, обърках кранчетата на душ батерията и се полях със студена вода.
Защо хората забравиха 11.05? Всичките си бяхме интелигентни. Сега като се появиха тиквочи, платени клакьори на незнам си кой...
Как да не те е яд? Целта на Огнения меч не е да позори! Който и да е управляващ, образованието и науката са си образование и наука. Явно това са много висши неща са низшите мозъци в България.
Чакам колегите да пратят снимките от снощи. Все пак да видите истинската част, а не бутафорията или плюнките. Тикви, самуилови войни, оставки дрън-дрън. Да се подиграват с нещастието на хората отпреди 1000 години. За мен си е чиста подигравка. Въобще не сме сакати, пази Боже!!!

Докато вървяхме по Витошка, извиках ФЕ-МЕ-И. Отзаде О-СТА-ВКА. Ега ти народа. Къде е едното, къде е другото? И после се чудят, защо е толкова лесен за манипулиране простия народ и защо се стига дотук. Ами стига се заради това. Един да каже - А, другите до Я, ама между А и Я се бае песничка, която всеки сам си заврял без да мисли в дебелата глава и това си пее.

Защо в България всяко хубаво нещо, трябва да се опорочава? Само който е вложил труд може да направи оценката и съпоставката между 11.05 и 31.10

Като им кажа на най-низшата прослойка на обществото, която се намира под служителките в публичните домове (сещате се), за какво всъщност е митинга, остават разочаровани от отговора ми. Все търсят стачки разни. На предния митинг ще ме питат не съм ли доволен от обучението, което е в момента, демек има ли смисъл от цялата работа.

Един милион измислени вузове от САЩ, получени като пред името на съответния щат се прибави Юнивърсити ъф, два милиона от Западна Европа, за които най-важния показател е четирицифрено число, отразяващо годината на съзадаване ги нареждат преди нас. Пълна смехория. Но ако ни бяха написали на точното място, типично по български щяхме да се възгордеем. Е, така поне има за какво да се живее.
Ако парите от мерцедесите, които возят нааканите гъзове на депутатите, парите за разходките София - Нова Зеландия - Брюксел - Аржентина - София на държавните лица и прочие и прочие отиваха за Университета, че ограничени европейци и дебели американци нямаше да ни виждат къде сме напред. Те и сега не ни виждат, че сме пред тях, но това е, защото са прекалено тъпи. Трябва им още малко и ще се сетят.
Осъзнайте се!
Изображение
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

*ужасена* Баси, докато седя и уча, хоратъа какви циркове правили по улиците. Бе вие... луди ли сте, с извинение?
Вие биете и изпълненията на моя любим факултет. За което евала ви. ;)
Математиците всичките са луди, ама вие стигате нови висоти.
Кой идиот е търкалял тикви и що за глупости "Образование или Смърт"? Извинявам се, но нещо по-незряло или абсурдно не можахте ли да измислите или това специално беше гласувано?
Честно казано остава само да сте стреляли във въздуха и някой да е дошъл с потури, за да е пълно фиаското. Това е ужасно лош начин да кажете какво искате и да ви приемат насериозно.
С това изпълнение, ако министъра на образованието беше имал малко по-различно чувство за хумор просто би ви пуснал отряд полицаи с гумени куршуми "Смърт казвате? Е, това не е същото, ама поне е в тон с глупостите."
*смее се* Е, ако не друго, били сте гледка.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Не сме търкаляли тикви, бре. Стига!
Еее, маааму. Мохабетчиев е кратунения спец.
Изображение
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

@Бетон аз тебе май те засякох сутринта на 31ви във ФМИ...бяхме една групичка момчета и момичета и ти ни приканваше да дойдем(не съм сигурен ма мисля че беше ти).Искам да се извиня че аз не успях да се присъединя...много исках но просто нямах възможност.До 5 часа на лекции и после беж на работа.Още ми е криво, че след толкова изговорено от мен не дойдох...:(:(:(
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Аз бях, кой друг?
Спец съм по зарибяването на колеги. 8)

Но нищо особено не изтърва. Ако беше видял простотията и бутафорията на тея, които развалиха митинга, щеше да си помислиш, че Огнения меч не струва.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”