Включвам се от мястото на събитието.
Всъщност вече съм във ФМИ, за да оставя транспарантите, но вие ще научите топли топли новините около митинг-шествието.
В 17:15 часа от ФМИ в групичка начело начело със зам. деканката ни по бакалавърските програми, г-жа Бойчева, аз и Милен от ФСС и колеги тръгнахме към НДК.
В шест без малко бяхме там и течеше процес по събирането на целия народ.
Междувременно дадох интервю за ББТ. Не бях по "шушляково якенце", както горе се възмутиха някои хора, а по фанелка къс ръкав с добре познатия надпис от "Огнен меч 1"
"Когато се вдигна Огненият меч...
Аз бях там!"
Смея да кажа, доста провокативни бяха въпросите и главното нещо, което ги вълнува наебаните журналя е, дали ще се сваля правителството. Който е от журналистическия ф-т, извинете, както щете го приемайте, но не съм видял свестен ваш колега. Всеки лиже някой задник, в най-добрия случай върти свирки.
Целта на Огненият меч не е да вика просташки "оставка" и тн. Той беше създаден и още си е с идеалната цел, да издигне образованието и науката като национален приоритет. Къде на 11-ти май чухте да се вика по нечий адрес персонално, партийно и прочие???????????????
Просто по стечение на обстоятелствата се появиха хора, които да прокраднат шибаните си интереси. Това аз не го одобрявам.
Не ме питайте дали търкаляме тикви, дали викаме оставки или скачаме за даскалите.
Като тръгнахме от НДК по Витошка, предвождани от милиционерско Порше Карера, в редиците се шмугнаха платени хора на "Атака", както разбрах, за да викат оставки разни.
За нула време може да се опорочи едно свестно събитие в България.
Не ме интересува, кой ще ме управлява. А как и какво ще го направи. Ей това не могат да го разберат сума хора и подгъзуват на този и на онзи.
Държава ли е?
Та стигнахме до Невски къде с "Върви народе възродени", къде с тъпашки викове...
На микрофона беше добре познатият ни Лафчиев. Има идеи, но нещо му липсва.
Най-шибаното нещо, което можеше да се иска, е да се затвори Униерситета. Добре, че г-дин Ненчев от Богословския ф-т (много ме кефи, така май се казваше, все му забравям името

) излезна на микрофона да се изкаже по въпроса и то съдържателно. Преразказвам академичните слова, като ги адаптирам за широката аудитория, форума се четял от доста слоеве на обществото. Много странен факт успях да установя. Та Университета не е като училище да се затвори. Едни са редовно обучение, други - задочно. Едните магистри са държавна поръчка, другите - платено. Половината не са от София и при затварянето на Университета ше се приберат на село и ше си бъркат в носа.
Така като ме гледате, не съм много на кеф. Можеше да си бъдем само хора от СУ и БАН (в момента не е тема на обсъждане, дали има необходимост). Да благодарим на ХФ, ФзФ, БогФ, БФ, СтФ, че предпочетоха да отделят час и нещо от живота си за каузата.
Каузата, която малко хора успяха да разберат.
И накрая - да успокоя няколко човека, които бяха загрижени за здравето ми... нищо ми няма. Опитах се да им обясня, че съм от ФМИ и че няма какво да ми стане

Към края започна да ръми лек дъждец и проф. Душкин от Химията ми даде пуловера си. Сега съм във факултета и си вземам "шушляковото якенце". Докато пътувах в 94 с колегите от химията, коментирахме събитието. Гражданите леко се поодръпнаха от нас, като ни видяха с тръбите.

Докъде я докарахме в държавата. Хора на науката с транспаранти и сметнати от гражданите за неква агитка от стадиона.
Така че от понеделник ще е най-добре да сме си по аудиториите, залите, семинарите, лабораториите, кабинетите, стаите и прочие.
Утре очаквам с повишен интерес словото на проф. Биолчев. Произнася се по празници, едва ли ще пропусне будителите.