Нужда от съвети и разяснения

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

tysho
В началото бе словото
Обратна връзка:

Нужда от съвети и разяснения

Мнение от tysho »

Здравейте. В момента съм 11 клас в Априловска гимназия, Габрово и все още не съм наясно с какво искам да кандидаствам и какво по точно искам да уча. Английска паралелка съм и не изключвам варианта да държа изпит по английски. Някой може ли да ми каже за какви специалности може да се кандидатства с английски. Също така виждам че голяма част от съучениците ми започвам да ходят на частни уроци, на които ги подготвят за SAT, но техните амбиции са да кандидастват в чужбина. Лично аз бих искал да вляза в СУ. Ако искам да кандидатстам с английски език каква стратегия бихте могли да ми предложите.
Благодаря предварително
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Кажи на учителката си, че искаш да кандидадстваш в СУ. Купи си справочника на СУ, в него пише всичко за специалностите - в коя с какво се влиза и тн. За уроците - зависи от теб, както си прецениш.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Стратегия за какво?
Ако аз бях на твое място, щях да тръгна от 11клас на уроци, но все пак аз бях със 2ри език немски и повече ми се налагаше. Ако ти е добро нивото, можеш да започнеш и догодина, а тази просто да си затвърдиш добре граматиката. Можеш да си вземеш и книжките с пробни изпити на СУ, ще разбереш на къв хал си.
И, да, вземи си справочник и ще видиш в какви специалности може да се влезе само с английски :)
Изображение
tysho
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tysho »

Благодаря за мненията, а примерни тестове от този тип http://shop.kabinata.com/product_info.p ... cts_id=245 дали ще са ми от полза, работата е там че аз съм английска паралелка а основната ми учителка по английски която според мен е най-добрата в даскало тази година ще бъде в Америка, за да си запази визата и по този начин чак догодина, когато ще сам 12 клас ще се върне евентуално. До тогава мисля без уроци да пробвам да си поддържам нивото :roll:
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Не това. Книжките SUATEFL, Five practice tests. Тази дори не я знам каква е.
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Тази за първи път я виждам и не мога да изкажа мнение за нея. Задължително обаче си вземи си книжките, за които каза Kuln. Също така ти препоръчвам да си свалиш Longman Dictionary of Contemporary English - най-добрият английски речник, който съм срещал. Ето ти линк: http://www.zamunda.net/details.php?id=70112
Изображение
tysho
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tysho »

А откъде мога да се сдобия с тези книжки SUATEFL? Те само книжки ли са или имат и Cd та към тях?
Иначе мерси много за речника :)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Нямат CD. Самите книжки можеш да си ги вземеш от почти навсякъде - Славейков, книжарницата в СУ май също ги продава.
Изображение
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Той е от Габрово...
Там не знам какви книжарници имате, ама в някоя по-голяма, в която има раздел за речници и разни такива неща.
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Преди време бях изровил някакъв торент с такива тестове за компютър, обаче нещо нямаше сийд. Ето ти линк, може ти пък да имаш късмет :) http://www.fulldls.com/torrent-others-12474.html

ЕДИТ
Преди известно време някой беше дал линк към този сайт: http://www.englishtestsareeasy.com/
Поразгледай го, струва ми се интересен.
Изображение
Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Мнение от Vissonia »

В този ред на мисли можете ли да ми кажете подробности за този курс кум СУ за есе??Търсих насам натам и нищо не намерих. :?
tysho
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tysho »

Аз ще поръчам най-вероятно от София да ми ги вземат тези неща, заедно с един справочник на СУ, така че няма проблеми. П.СМеждудругото съм от Севлиево, но уча в Габрово :D, а относно торента - пише че има 4 сиидъра но не се сваля :( - малко ме озадачи факта че специално тези тестове на СУ ги има в такъв чуждестранен тракер :roll:
tysho
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от tysho »

а и исках да попитам също дали изпита се провежда само веднъж годишно и има ли някаква възрастова граница, например за ТОЕФЛ знам, че може да го вземеш и на 17 години и след това да си те приемат? С СУАТЕФЛ как стоят нещата по този въпрос :roll: :?:
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Моля? Завъшваш училище, подаваш си документите и ходиш на изпита. Толкова. Без диплома няма изпит.
Последно промяна от Kuln на 28 Окт 2007, 16:38, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Кандидатстудентският изпит по ангийски език се провежа само веднъж, няма предварителен. Възрастови ограничения няма. Както каза Kuln, единственото изискване е да имаш средно образование, а ако ще и на 15 да си :)
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”