Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз, аз, аз!
Това ми е най-голямата краста.
Категорично НЕ пропускайте "Храбрият шивач" и "Барон Мюнхаузен" (първото го играят в Театър 199, следващият път е на 10ти ноември и в "Ариел"), а второто - в Т199 (4ти ноември) и Ателие 313.
Също така и "Кълбото" на Румен Гаванозов - утре го играе в Ателие 313, чакам тоя ден от края на миналия сезон. Също го играе и в ЦКТ, но по-рядко.
Препоръчвам още повечето спектакли на ЦКТ, като наблягам на заглавия като "Ние, врабчетата", "Коминкови приказки", "Пинокио: забранено за деца" (то си е за възрастни, странно е, но актьорската игра на мнозинството от актьорите е на невероятна висота), сега на 1ви предстои премиера на "В лунната стая" по Валери Петров. И като стана дума за Валери Петров, много негови неща за деца се играят в Младежкия, ако имате път натам.
Ако видите някога в програмата "Картонени мечти" - не се колебайте, това е един от най-гениалните текстове, които познавам, а аз, ярвайте ми, познавам доста. Продукция е на "Ариел", но май миналата година го свалиха. Ако ще се играе пак, ще пиша задължително.
Друго... Имената Слави Маленов и Петър Пашов би следвало да ви говорят нещо - където ги видите - смело.
Мога да препоръчвам изключително много провинциални куклени театри - Пловдив и Стара Загора правят прекрасни неща, Кърджали извадиха премиера преди 2 седмици, Бургас имат няколко много читави постановки (особено "Както ви харесва")... зависи какво ви интересува.
Ммммм... дано съм била полезна.
Това ми е най-голямата краста.
Категорично НЕ пропускайте "Храбрият шивач" и "Барон Мюнхаузен" (първото го играят в Театър 199, следващият път е на 10ти ноември и в "Ариел"), а второто - в Т199 (4ти ноември) и Ателие 313.
Също така и "Кълбото" на Румен Гаванозов - утре го играе в Ателие 313, чакам тоя ден от края на миналия сезон. Също го играе и в ЦКТ, но по-рядко.
Препоръчвам още повечето спектакли на ЦКТ, като наблягам на заглавия като "Ние, врабчетата", "Коминкови приказки", "Пинокио: забранено за деца" (то си е за възрастни, странно е, но актьорската игра на мнозинството от актьорите е на невероятна висота), сега на 1ви предстои премиера на "В лунната стая" по Валери Петров. И като стана дума за Валери Петров, много негови неща за деца се играят в Младежкия, ако имате път натам.
Ако видите някога в програмата "Картонени мечти" - не се колебайте, това е един от най-гениалните текстове, които познавам, а аз, ярвайте ми, познавам доста. Продукция е на "Ариел", но май миналата година го свалиха. Ако ще се играе пак, ще пиша задължително.
Друго... Имената Слави Маленов и Петър Пашов би следвало да ви говорят нещо - където ги видите - смело.
Мога да препоръчвам изключително много провинциални куклени театри - Пловдив и Стара Загора правят прекрасни неща, Кърджали извадиха премиера преди 2 седмици, Бургас имат няколко много читави постановки (особено "Както ви харесва")... зависи какво ви интересува.
Ммммм... дано съм била полезна.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Аз бях последно на представлението на Камен Донев "За народното творчество"- представлението му е много добро, изкарах си изключително приятно. Моноспектакъл е, образът на героя( луд учител) е зает от предаването "Улицата" от 1994-95 ,ако някой се сеща. Бих казал, че си струва да се види, защото съм абсолютно сигурен, че ще ви оправи седмицата-абе глътка свеж въздух
Проблемът е само един, че представлението е на Драматичен театър-Пловдив, което значи че Камен гостува в София. Знам със сигурност, че е в София поне 1 път месечно, но за повече....не мога да твърдя!Иначе представлението му се играе в Сатирата.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Няма проблем за ника - вече почти свикнах да ми викат така.
Колкото до спектаклите - да, от 11.00 са, основно в почивни дни. Пинокио ще се играе 2-я и 4-я петък на ноември в салона на ЦКТ на "Гурко" вечерта (19.00 или 19.30).
Колкото до спектаклите - да, от 11.00 са, основно в почивни дни. Пинокио ще се играе 2-я и 4-я петък на ноември в салона на ЦКТ на "Гурко" вечерта (19.00 или 19.30).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Ira_dei
- Драскач
Хъшове...велика постановка,заслужава си да се гледа от всеки,независимо от възраст,пол,итнереси...
Чух за моноспектакъла на Камен Донев в театър Пловдив,че пожънал адски много успехи,идвал е няколко пъти в София...гледайте го ако ви попадне
Чух за моноспектакъла на Камен Донев в театър Пловдив,че пожънал адски много успехи,идвал е няколко пъти в София...гледайте го ако ви попадне
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
- PrincessOfHell
- От дъжд на вятър
- Специалност: География и Биология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Мисля,че тук мога да споделя впечатления относно пиесата която посетих миналата седмица а тя беще "Римска баня" наистина доста дълга пиеса 2 часа и 30 минути ,но пък си струваще "загубата на време" особенно след антракта беше доста забавно 
Dragon kings dying queens, where is salvation now
Lost my life lost my dreams, rip the bones from my flesh
Silent screams laughing here, dying to tell you the truth
You are planned and you are damned in this brave new world
Lost my life lost my dreams, rip the bones from my flesh
Silent screams laughing here, dying to tell you the truth
You are planned and you are damned in this brave new world
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ммммм, за "Сълза и смях" мога да похваля "Лазарица" (с Малин Кръстев и Валентин Танев, и то май и заради тях я хваля, де... лично аз предпочитам една много по-непретенциозна... ъъъ... трактовка на същия текст, реализирана от Видинския театър преди време, но това не подлежи на коментар сега).
Също и "Мармалад", ако въпросната двойка се кефи на "Улицата".
"360" също си струва, но то е... ритъм. така че не знам дали и доколко. Обаче пък "играе" Баташов... (също и в SEXXX, което обаче е в пъти по-слабо от "Секс, наркотици и рок'енд'рол" в 199).
---
Не бих гледала "Красиви тела" и "Ужасните родители" - категорично.
За премиерата "Вампир" - режисьорът е добър, но ще чакам отзиви, за да се реша - актьорският състав ме съмнява прекалено много.
---
Тъй. Не ти помогнах много, но това са единствените ориентири, които мога да предложа. Не съм гледала всичко в СиС и не мога да кажа категорично кое е "най". Гледам, че в сайта им доста хора споделят, че са останали доволни от повечето неща, които са видяли там.
Също и "Мармалад", ако въпросната двойка се кефи на "Улицата".
"360" също си струва, но то е... ритъм. така че не знам дали и доколко. Обаче пък "играе" Баташов... (също и в SEXXX, което обаче е в пъти по-слабо от "Секс, наркотици и рок'енд'рол" в 199).
---
Не бих гледала "Красиви тела" и "Ужасните родители" - категорично.
За премиерата "Вампир" - режисьорът е добър, но ще чакам отзиви, за да се реша - актьорският състав ме съмнява прекалено много.
---
Тъй. Не ти помогнах много, но това са единствените ориентири, които мога да предложа. Не съм гледала всичко в СиС и не мога да кажа категорично кое е "най". Гледам, че в сайта им доста хора споделят, че са останали доволни от повечето неща, които са видяли там.
В края на ноември
В края на ноември
Ако ми пуснеш малко инфо за хората - напр.какви професии имат или поне колко често ходят на театър или нещо такова - ще те ориентирам добре. Внимавай с предложения от типа "Лазарица" и "Мармалад" - за мен това са добри спектакли, но точно един от тях препоръчах на приятели и разбрах, че когато човек препоръчва трябва повече да се съобразява с другия, а не със себе си и собстевните си естетически нагласи. Дай инфо и веднага връщам препоръка.