ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

Ice_Spirit написа:не е задочно,напълно редовно си е.Само че тр да се съчетават лекциите.А ако не дай си Боже някои дати за изпити съвпадат,тогава не знам какво се прави...
Ако има някой да сподели горчивия си опит?
мерси за информацията :) (явно все пак ще се мъча за оценки първите две години :D )относно изпитите.. да някой може да сподели :roll:
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
IvoYoo
В началото бе словото

Мнение от IvoYoo »

Ако съвпадат дати на изпити в двете специалности, избираш на кой ти е по-приятно да се явиш през септември :lol: Аз поне зарязвам винаги изпита от втората специалност, защото има повече време за взимане след това :)
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Сега уча културология(1 курс) Искам след 2-та година да запиша журналистика или PR,обаче не съм издържала писмения и устния,които са необходими.Става ли да кандидатствам отново 2008год и да заапиша Журналистиката като втора спец...?
:roll: Някои подхвърли нещо,че във ФЖМК не отпускали бройки....
:shock:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

На мен защо ми казаха, че ако искам да запиша втора паралелно трябва да плащам по 1000 и нещо си....? Така ли е наистина или просто на тази не и се е занимавала с мен?
http://viewsofia.com/
one sick bastard
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

clessy написа:Сега уча културология(1 курс) Искам след 2-та година да запиша журналистика или PR,обаче не съм издържала писмения и устния,които са необходими.Става ли да кандидатствам отново 2008год и да заапиша Журналистиката като втора спец...?
:roll: Някои подхвърли нещо,че във ФЖМК не отпускали бройки....
:shock:
За тази учебна година ФЖМК не предлага нито една от специалностите си за записване като втора такава. За следващите обаче не знам. Аз уча Психология- 1 курс съм, и също искам да запиша PR като втора специалност+това съм издържала изпитите по журналистика.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Blood Countess, значи ни остава да се надяваме подругата година,когато завършим 2-ри курс да имаме опция да запишем PR като втора специалност... :lol:
При теб пак би могло да стане по-лесно...но и аз силно се надявам,че ще успея да се справя с още едни кандидат-студентски изпити :shock: :? :roll:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!

Мнение от rachence »

Искам да попитам дали е задължително молбите и тн да се подадат ЛИЧНО от студента или .. може и друг?
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Мисля,че може и от друг,стига да има необходимите документи...а пък и молби се подават чак август :P

ЕДИТ:НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ :
1. Уверение от отдел “Студенти ” за успешно завършен ІІ или ІІІ курс , в съответствие с
образователно -квалификационната степен , и със среден успех от обучението – не по -малко
от мн .добър /5.00/.
2. Служебна бележка от учебен отдел /каб .228/ за успешно положен конкурсен изпит .
3. Молба по образец – получава се и се подава в каб .239 лично или чрез упълномощено лице .
СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА МОЛБИ :
От 25.08.2008 г . до 28.08.2008 г .
от http://www.uni-sofia.bg/students+bg/pra ... c08-09.pdf - а,всъщност това новото ли е?!?!?! :shock:
Последно промяна от Mira на 15 Май 2008, 21:44, променено общо 2 пъти.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
rachence
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

Необходими документи,имаш предвид докуентите за въпросното кандидатстване,а не пълномощно той да ме представлява и тн,нали :)
Август са,но точно тогава ще съм наморе...та..ако е задълж лично,ще си идвам до сф :)
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
rachence
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

Благодаря ти за информацията :)
Това би трябвало да е тазгодишното,защото в сроковете за подаване пише 2008г.
Значи ще пращам родата да се разправя :)
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Раче,викам за всеки случай да си питаш и в Отдел студенти,че да не стане проблем после :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Само да кажа за журналистика, ПР, КН - изобщо за ФЖМК. Не хранете напразни надежди, аз съм вече 4 години в тоя факултет и досега нито веднъж не са отпуснали бройки за втора специалност. Със сигурност знам, че и преди това поне 1-2 години не е имало, защото мой приятел учеше там.
Не знам как ще е по-нататък, може и да има промени в правилника, но по-скоро се поогледайте за магистратури в нашия факултет - не са лоши, има и такива за неспециалисти, в които се учи онова, което учат в бакалавърската степен, но материалът се взема за 2 години, а не за 4.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
ss-man
В началото бе словото

Втора специалност Софтуерно инженерство

Мнение от ss-man »

Тази година завърших и ще кандидатствам с история и литература, но ми се иска като запиша някоя специалност с тези два предмета да уча и втора спец Софтуерно инженерство. Може ли това да стане, защото някъде във форума видях че може дадена спец. да се записва само от определени факултети и специалности?
ss-man
В началото бе словото

Re: Втора специалност Софтуерно инженерство

Мнение от ss-man »

а поне някой знае ли дали мога да се запиша втора спец. във " Факултет по математика и информатика" ?
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Re: Втора специалност Софтуерно инженерство

Мнение от Kai »

От ФМИ съм. Доколкото ми е известно, за да имаш втора специалност трябва да си положил изпити за прием (и да си изкарал високи оценки) и за в другия факултет, да имаш първата година успех над 5.50 в твоя си факултет и после да положиш приравнителни за всички предмети от първата година за втората специалност.
С други думи сега трябва и с математика да кандидатстваш или пък догодина да положиш кандидат студентски изпит по мат, през годината трябва да изкарваш супер високи оценки и после да положиш приравнителен за първата година от СИ... което си е бая трудно.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”