Искам да ви кажа нещо.

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Искам да ви кажа нещо.

Мнение от Jamesmagno »

Искам да ви кажа нещо. Първо мислех да го напиша тук, но, като видях как изглежда (като ужасна, тежка, безкрайна камара текст), го копирах в блога си и ви давам линк :)

http://james-said.blogspot.com/2007/10/ ... st_27.html

За вас!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Браво, Сивчо!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Нека 'живеем' означава да живеем в красивата форма за която ти говориш.
Как да започнем да живеем?
Как да се издържаме финансово докато живеем?
Алкохолът пречи ли ни да живеем?
Голяма част от Простотията ще умре ако почнем да живеем. Какво мислиш по въпроса?
Живеещите ще успеем ли да победим капитализма?
Какво ще стане с наркотиците?
А със завистта?
Как може да искаш да победиш цялото зло на планетата? Ако нямаше зло как ще се радваме на това че вършим добро. Ако нямаше зло нямаше да ни става кофти като вършим зло. Ако нямаше да ни става кофти как ще разберем че се радваме?
По-добре ли щеше да е ако живеехме по-бавно и без да знаем толкова много и без да имаме толкова пари? Аз мисля че да. Как да спрем научно технологическия прогрес? Как да накараме пушачите да не пушат? Ако създаваш армия - брой ме вътре. Иначе просто сме безсилни.
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

"Любов. Това е най-силното ни оръжие. Живот. Това е релността"

Браво,много добре казано.Поне мен успя да ме накараш да се замисля отново над вечния въпрос за тъмната и светлата страна.За жалост обаче реалността погубва любовта-руши я ден след ден,парче по парче и накрая я деформира до неузнаваемост.Защото любовта не е реалност-тя е проекция на идеалния свят в съзнанието ни.Чрез нея може да видим грозните на вид неща като красиви,но в реалността те ще продължат да бъдат грозни.Аз се опитвам да вярвам,че любовта е спасението,че именно тя е Смисълът,но в реалния живот,когато се погледна отстрани и видя реакциите и действията си,разбирам че и аз убивам любовта.И не мога да спра.Нищо,че от години се занимавам с йога,търся положителна енергия в слънчевия сплит и си мисля,че усещам Вселената чрез"Ом";нищо че съм написала десетки анализи на стотици литературни творби,които представят любовта като светостроителна сила,а аз се кълна че това е така.Когато изляза от залата за йога,или от библиотеката,отново псувам бакшишите,отвращавам се от травеститите и мразя мазните старчоци с Бентли и Майбах,които влизат във "Fetish"да опипват/и не само/разни момиченца.И пак се връщам в режим"зла мацка",за да съм в синхрон със света.И виждам как все пак и злото е необходимо,за да може да се оцени доброто,защото ако обърнеш и другата буза,най-много да свършиш в "Пирогов".Това е реалността,т.е животът.Шекспир е казал,че любовта не може да се купува,но за нея се плаща.И ние си плащаме на живота,а в зависимост от цената определяме в него място за любовта.Най-често я оставяме на втори план след живота-реалност и постепенно забравяме за нея.Затова не можем да живеем и затова,ако се качиш на някоя сграда да крещиш с мегафон е много вероятно или да те карат на Четвърти километър,или в близкя участък...но не и да те слушат,камо ли да разбират :(
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Баланс ни е нужен.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Amellie, след препинателните знаци се поставя интервал.
Чисто информативно. ;)
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

уктц, направих лек оглед на твоя пост и установих че не си поставил интервал след точката която следва след думата интервал.

Чисто информативно. :wink:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

прочетох поста ти... и ми се стори интересен... дали наистина очакваш някаква реакция, предполагам затова всъщност споделяш мислите си и тук...

някъде бях чул, че всички проблеми на човека идват от неговия... разум... нима животните се чувстват нещастни, дърветата дали плачат? не, те просто усещат нещата, просто съществуват, всяка една секунда както им е отредено, без да се замислят, че ще умрат, че имат грижата да оцеляват или да комуникират със себеподобните си...

всички проблеми на човека изхождат от неговата способност да разсъждава... и понеже има голяма свобода, разсъдъкът му ражда толкова много мисли, които не са му необходими...

човекът едва ли е най-сполучливото същество, което би могло да се роди...
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Amellie написа:Защото любовта не е реалност - тя е проекция на идеалния свят в съзнанието ни. Чрез нея може да видим грозните на вид неща като красиви,но в реалността те ще продължат да бъдат грозни.
Любовта е проекция в съзнанието ни. Грозотата също. Нещата са просто такива, каквито са. Красиво и грозно има единствено когато има нужда от тях. Аз от грозно нямам нужда. Затова някои неща са просто по-малко красиви от други. А ако и това не те задоволява - просто не ме интересува дали са грозни, изкючвам грознорецепторите си. ОК? Не се вкарвайте в някви филми.
Amellie написа:Аз се опитвам да вярвам,че любовта е спасението,че именно тя е Смисълът, но в реалния живот, когато се погледна отстрани и видя реакциите и действията си, разбирам че и аз убивам любовта.
Знаеш, че всичко това се случва в главата ти, нали? Само там "убиваш" каквото и да било. Не казвам, че всички емоции не са илюзия. Казвам, че ние трябва да ръководим емоциите си, така, както несъзнателно ги създаваме и предпочитам те да са положителни. Ще цитирам изключително неточно Орсън Скот Кард: "Всичко е измислица. Въпросът е в коя измислица ще повярваш."
Amellie написа:И не мога да спра.Нищо,че от години се занимавам с йога,търся положителна енергия в слънчевия сплит и си мисля,че усещам Вселената чрез"Ом";
Няма к'во да я търсиш. Щом си жива, тя си е там. Използвай я.
Amellie написа:Когато изляза от залата за йога или от библиотеката, отново псувам бакшишите, отвращавам се от травеститите и мразя мазните старчоци с Бентли и Майбах, които влизат във "Fetish"да опипват /и не само/ разни момиченца. И пак се връщам в режим"зла мацка",за да съм в синхрон със света. И виждам как все пак и злото е необходимо,за да може да се оцени доброто, защото ако обърнеш и другата буза, най-много да свършиш в "Пирогов". Това е реалността, т.е животът.
Ама защо решавате, че, като казвам "Мислете положително", съм някъв изперкал сектант-агитатор? И аз живея във вашия свят. И аз псувам бакшишите. Старчоците са рожби на скапани времена, не ги храни. И аз псувам. Много. И аз често съм "зло куче", но само когато друго "зло куче" ме ухапе. Не съм Исус, като ме ударят - удрям. (според случая, разбира се) Ей сега, като ви чета постовете, осъзнавам колко сме тъпи!!!! Защитаваме злото, защото, ако го било нямало, доброто нямало как да бъде осъзнато. Хахахахахаха!!!! Логично е. Но малоумно. Тъпо. Страхливо. Безотговорно. Колко сме смешни с тия извинения... Пушачът пали цигара заедно с още милиарди пушачи, защото не осъзнава какво причинява на бъдещето. Той не може да види резултата от пушенето на целия свят, защото пред него няма видими признаци за вредата, за която е отговорен пред праправнуците си. И си пуши. Същият този пушач обаче, решава, че злото е неразделна част от човешкото битие, защото само с негова помощ доброто би могло да съществува. Как бе, да му е*а майката, успя тоя човек изведнъж да погледне толкова далече в бъдещето, че да си представи как сме унищожили злото завинаги и вече не знаем що е туй добро и има ли то почва у нас!!! Оооо, не. Горкият човек не иска да участва в това безмилостно потъпкване на основните морални категории и затова подкрепя злото - за да сме щастливи, да го е'а!!! Е*аааати наглото същесво е това човекът. Всичко е такова, каквото му изнася в момента. Стегнете се, бе - не ви казвам да ходите по вода. Казвам да не мразите, да не гледате лошо, да се кефите, най-важното - да виждате доброто у всеки и всичко. Но вие не искате. Казвате, че искате и после, като излезете навън ставате хората-предразсъдъци. Ако щете. То си е за вас.
Amellie написа:Шекспир е казал, че любовта не може да се купува, но за нея се плаща. И ние си плащаме на живота, а в зависимост от цената определяме в него място за любовта. Най-често я оставяме на втори план след живота-реалност и постепенно забравяме за нея. Затова не можем да живеем и затова, ако се качиш на някоя сграда да крещиш с мегафон е много вероятно или да те карат на Четвърти километър, или в близкя участък...но не и да те слушат,камо ли да разбират :(
Аз за любов не плащам. Аз я изпитвам, това е любов. Не е да се целуваме. Не е да се е*ем и да се гледаме сластно и усмихнато. Тя се изпитва. Дотам. Кой може да ме накара да платя за нещо, което вече е свършено? Не и животът. Той си е мой, а моят живот не ме кара да правя такива работи. Моят живот аз го карам да прави хубави неща. Животът си е ваш бе мама му стара, правете каквото искате, чувствайте се както искате, осъзнайте, че вие и само вие командвате ши*аните си чувства! Т'ва е.

За финал пак Орсън Скот Кард:

"Всичко е измислица. Въпросът е в коя измислица ще повярваш."

.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Спрете да друсате, това ще ви кажа :?
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Fight fire with fire
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Изображение

Metallica - Fight fire with fire Lyrics

Do unto others as they've done to you
But what the hell is this world coming to?

Blow the universe into nothingness
Nuclear warfare shall lay us to rest

Fight fire with fire
Ending is near
Fight fire with fire
Bursting with fear
We all shall die

Time is like a fuse, short and burning fast
Armageddon is here, like said in the past

Fight fire with fire
Ending is near
Fight fire with fire
Bursting with fear
We all shall die

Soon to fill our lungs the hot winds of death
The gods are laughing, so take your last breath

Fight fire with fire
Ending is near
Fight fire with fire
Bursting with fear

Fight fire with fire x8
Fight!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Зависи за кой огън говорим 8)

Но като цяло...не може да промениш хората. Може да смениш овчаря, но не и овцете. Именно там се крие целия механизъм.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Хващам гегата, щото почва да писва тая липса на желание за движение у българина....
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”