Request: Магистратури за 2007/2008

Публикувай отговор
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Колеги, носете всичко което се сетите - това е моя съвет! Аз също се записах и от всички документи ми трябваха само т.н.именник+снимка и книжка+снимка. Т.е. 5 лева за т.н.комплект документи, от който освен един лист и книжка нищо друго не ми послужи. Всичко останало се оказа излишно. Не ми искаха нито лична карта, нито диплома, нито копие от нея. Последния документ им беше наличен от молбата за кандидатстване. Все пак носете всичко, защото това е СУ. Може за всеки случай и кръщелно свидетелство, препоръки, акт за раждане и каквото още се сетите. А! И жените - без токове, че няма да издържите толкова дълго прави!
pucky
В началото бе словото

Мнение от pucky »

някой може ли да каже каква е семестриалната такса на "политическите" магистратури за платено/редовно обучение? защото на заглавната страница е посочена 1600 лв. годишна такса т.е. 800 семестриална, докато на отделната програма - 603 лв. семестриално?! и това "модулите за неспециалисти в магистърски програми “Международни политически отношения и сигурност” и “Политически мениджмънт” са 603,00 лв. редовна форма" какво трябва да означава? че за тези, които нямат бакалавърска степен по политология, цената на семестър е 603, а за политолозите - 800?!
някой ако внесе яснота, ще му бъда благодарен.
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Мнение от POLITOLOGASTER »

pucky, изобщо не означава това :D .Маг.програма е 3 семестъра (всеки по 800 лв.) за специалисти,т.е. за завършили политология. За неспециалисти има допълнителен модул(нещо като въвеждане в специалността ,т.е магистратурата става 4 сем.),който се заплаща допълнително -603 лв.
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Политология – 1600,00 лв. редовна форма; 1000,00 лв. задочна форма; модулите за неспециалисти в магистърски програми “Международни политически отношения и сигурност” и “Политически мениджмънт” са 603,00 лв. редовна форма и 391,00 лв. задочна форма.
Моето тълкувание - таксата от 603, респ.391 лв. е допълнителна за неспециалисти и тя покрива модулите, които се изучават от тях допълнително, за да ги приравнят към специалистите.
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

ginger, и аз същото казах :roll:
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

sorry! В минутите, в които съм отговаряла, ти вече си пращал своя отговор. Е, поне сега picky може да е сигурна, че сме прави. :D
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

:wink:

Атанас Буров
pucky
В началото бе словото

Мнение от pucky »

благодаря и на двамата за разяснението.
само дето пак ми се струва, че не е обяснено много точно, тъй като основните модули са 4, а те всички не са обобщителни за политологията, а са с точно определена насоченост за всяка магистърска програма т.е. там не може да става въпрос за "приравняване" на неспециалистите към тези, които са завършили политология, докато в дисциплините, които са изредение преди модулите може (егати и сложно съставното изречение дето изпрасках)
както и да е. 3х800=2400 ... това като гледам са май най-скъпите магистърски програми във фф (знаех си, че трябваше да се пробвам и за държавната субсидия, а ся ... бацанен) :)
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

допълнителен модул за студенти, които нямат завършена бакалавърска или магистърска степен по политология
№ име, презиме, фамилия дисциплина хорариум
л+у кредити оценки
01. доц. Мария Андонова Пиргова Теория на политиката 30+0 4
02. доц. Мария Андонова Пиргова Политически системи и институции 30+0 4
03. проф. Георги Карасимеонов Политически партии и движения 30+0 4
04. гл.ас. Димитър Генчев Димитров Избори и избирателни системи 30+0 4
05. доц.д-р Маргарита Атанасова Шивергева Политически теории за европейската интеграция 30+0 4

Това е моула за неспециалисти за "Полит.мениджмънт".Той е допълнителен,въвеждащ за неполитолози.С него таксата става
603+3х800 лв.

Атанас Буров
pucky
В началото бе словото

Мнение от pucky »

мда, не съм видял, че отгоре на таблицата пише "допълнителни модули" ...
btw къде мога да видя преподавателите за отделните лекционни курсове (гледам, че си правил "copy&paste" в случая)?

извинявам се, че малко разводнявам темата :)
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

http://forum.uni-sofia.bg/filo/download ... ologia.zip

Между другото аз съм приет Полит.мениджмънт,така че може и да сме колеги :wink:

Атанас Буров
pucky
В началото бе словото

Мнение от pucky »

POLITOLOGASTER написа:http://forum.uni-sofia.bg/filo/downloads/Politologia.zip

Между другото аз съм приет Полит.мениджмънт,така че може и да сме колеги :wink:
ще видим. аз съм писал междун. полит. отношения на първо място, а мениджмънта на второ, но трябва да изчакам да излезне класирането в края на месеца за платеното/редовно. :)
Bibole4ka
В началото бе словото

Мнение от Bibole4ka »

Колеги, помагайте, че пак настана объркване! Когато преди няколко седмици ходих до ФСФ и им обясних, че съм приета държавна поръчка, а искам да запиша платено, ми казаха, че записването става след всички класирания за държавната субсидия. Никой не ми каза, че трябва допълнително да подавам молба за кандидатстване!!! А днес гледам, че срокът за подаване на документи е бил... вчера! Вие знаете ли нещо по въпроса?? Без молба за класиране не мога ли да запиша платено? Знам, че е по-добре да звънна до Отдел студенти, но тъй като е събота и няма кой да се занимава с мен, реших да попитам вас.... :oops:
pucky
В началото бе словото

Мнение от pucky »

Bibole4ka написа:Колеги, помагайте, че пак настана объркване! Когато преди няколко седмици ходих до ФСФ и им обясних, че съм приета държавна поръчка, а искам да запиша платено, ми казаха, че записването става след всички класирания за държавната субсидия. ....
приета си държавна, но искаш да запишеш платено?! нещо не го схващам това .... ако си за платено, няма как да тръгнеш да се запишеш, тъй като класиранията не са излезли все още. поне аз така го разбирам :?
Bibole4ka
В началото бе словото

Мнение от Bibole4ka »

Мда, Pucky, почти правилно си разбрал/а... Вече записах една държавна поръчка, а искам да запиша и втора магистратура, което е възможно само, ако едната е платена... Когато обясних това на служителите в Учебен отдел и отдел Студенти, те казаха, че записването за платено е след 2те класирания за държавна субсидия. Но вчера приятели ми казаха, че е трябвало да подам и молба за платено объчение, а съм изпуснала срока!!! Иначе класирането и заповедта за записване още не са излезли. Та просто се чудех дали някой от вас, които сте решили да записвате платена магистратура, не знае нещичко повече за тези молби, класирания и т.н. ...
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”