КСК 2008-География
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Да и аз не смятам, че съм се набутала
Харесва ми повече географията от историята, въпреки че някои неща, които учим ми се струват безкрайно ненужни (пример - темата за релефа, разни термини, които се учат първи, втори курс в университети
), прекалено задълбочени са
. Както и помненето на толкова много статистичиски данни, които 100% след време ще се забравят или ще започнем да се объркваме "това толкова ли беше или толкова"
Но все пак географията ми допада, обичам и да пътувам много 
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Очевидно не ме разбрахте. Не твърдя, че географията е неприятен предмет, нито че историята е по-лесна за учене. Мисълта ми е следната: Гео се учи лесно -> не само ти (kashmir, Sugarkata, nelly_ и т.н.) ще я знаеш идеално за 5.80, но и почти всички, които са се захванали да я учат -> на листа излизате 300 души с оценка над 5.50, при положение, че обявените приемни места са 100 (говоря с примерни числа) -> войната става не на база кой колко е научил, защото, както личи, всички са усвоили материала отлично. Роля играят в случая 2 и 3 стотни, примерно Иван влиза с 5.78, а Петко не успява с 5.74 не защото знае по-малко, а защото е попадван на сърдит проверител, който му е отнел точки за това, чее написал връх Китка-1120метра.
Разбирате ли? Или просто аз не разбирам...
Разбирате ли? Или просто аз не разбирам...
Don't think you are, know you are!
- she-wolfff
- От дъжд на вятър
Аз ходя на уроци (там госпожата ми разказва темите, обяснява, понякога чертае разни схеми за визуално запаметяване, сложните неща ми ги обяснява да ги разбера на по-прост език, което не бих могла примерно да направя сама в нас
) и вкъщи си ги уча аз

МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.