КСК'08-English
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Според мен е хубаво преди да пишеш тези "изкилифинчените филологии" да се поинтересуваш малко как звучи самия език,за да видиш дали ще ти хареса.Защото точно в ЦИЕК срещнах оня ден някакъв човечец дето следва Кореистика и ми се пули ,че езика бил тъп,ми като е тъп що го писа бе.Защото ви се струва екзотично,но за доброто на самите вас,а и на тези които наистина са се насочили към определена филология с бистър ум по-добре проучете малко какво представлява вашият избор.
И "изкилифинчените филологии" както ги наричаш са като всеки друг език,просто принципа и структурата им е друга.Но отново казвам,мислете добре какво пишете,защото ще има много изненадани накрая. Казвам го от опит,мой личен и на ужасно много колеги от всевъзможни специалности включително и в ЦИЕК.Разбирам ,че ви се струва много модерно и екзотично да пишете Скандинавистика например за първо желание,но основния въпрос е: Ще го уча ли тва наистина?Защото влезнете ли,о да,ще го учите.
П.П.Давам Скандинавистиката като пример за модерна специалност защото почти всеки когото познавам я беше писал на първо място,въпреки ,че няма ни най-малко увлечение по подобен род езици,и езици въобще.
И "изкилифинчените филологии" както ги наричаш са като всеки друг език,просто принципа и структурата им е друга.Но отново казвам,мислете добре какво пишете,защото ще има много изненадани накрая. Казвам го от опит,мой личен и на ужасно много колеги от всевъзможни специалности включително и в ЦИЕК.Разбирам ,че ви се струва много модерно и екзотично да пишете Скандинавистика например за първо желание,но основния въпрос е: Ще го уча ли тва наистина?Защото влезнете ли,о да,ще го учите.
П.П.Давам Скандинавистиката като пример за модерна специалност защото почти всеки когото познавам я беше писал на първо място,въпреки ,че няма ни най-малко увлечение по подобен род езици,и езици въобще.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Напълно съгласен с ADeLL. Преди да пишете каквато и да е специалност проучете какво всъшност представлява тя, какво се учи, дали на вас би ви било интересно да го учите и тн, за да няма, както е написано в горното мнение, изненади.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Изненади винаги ще има. А и по този въпрос не знам какво може да се каже, така, че да е общовалидно - разни хора, разни идеи. Всеки знае сам за себе с-добре дали е способен да учи нещо, което е много търсено в момента, но не му харесва, или ще се остави на интуицията и желанията си. Вече не съм много сигурна, може би никога няма да бъда, как точно ще се развият нещата и дали изобщо ще работя по специалността си, дали ще остана в България. Но въпреки това в момента съм щастлива, защото се занимавам с нещо, което ми е наистина интересно. Вярно е, че започнах с малко по-различна нагласа, свързана с нереализираното желание за Японистика, но пък бях приятно изненадана от възможностите, базата и най-вече атмосферата в специалността Кореистика.
Изобщо не съжалявам! Засега ми е страшно интересно, да, трудно е, да, в сряда сме от 07:00 до 16:00 плътно в ЦИЕК, всеки ден ставам в 5 сутринта за лекции, обаче си заслужава. Дали ще съм на същото мнение след време, не знам, но поне засега са такива впечатленията ми.
Така че решете сами какво ви се прави и как смятате, че ще го постигнете. И винаги подхождайте с една доза скептизъм, за да можете по-късно да се изненадате приятно!
Така че решете сами какво ви се прави и как смятате, че ще го постигнете. И винаги подхождайте с една доза скептизъм, за да можете по-късно да се изненадате приятно!
- svetoslava
- В началото бе словото
"изкилигинчени филологии" е може би просто начин за нас,кандидатстващите, да омекотим стреса от това,че все пак пред нас стои възможността да учим нещо толкова сложно,и в нашите очи поне засега "недостижимо".no offence за тези,които вече учат,напротив-благодарим за съветите и евала!!!в крайна сметка за мен най-важно си остава това да уча нещо,което ми доставя удоволствие 
a dream is reserved for those who dare to try
Стрес има за всяка специалност която желаеш и която е с по-висок бал,не само за филологиите на Източна Азия(например). "Изкилифинчени" е общото название ,което хората дават на тези филологии от НЕзнание.Пределно ми е ясен този стрес,не откривате Америка ~ВИЕ кандидатстващите~svetoslava написа:"изкилигинчени филологии" е може би просто начин за нас,кандидатстващите, да омекотим стреса от това,че все пак пред нас стои възможността да учим нещо толкова сложно,и в нашите очи поне засега "недостижимо".
Хора, да ви се оплача...Ей сега си реших поредния тест от книжката и съм направил 25 грешки..
Чувствам се ужасно...Досега пак съм правил грешки, но около 15 са вървели...Лошото е, че всеки път са в различните части на теста, като само в Paraphrazе имам най-малко грешки винаги...При вас как върви...Имате ли подобни случки...Госпожата ми ми каза да не съм се впрягал от броя на грешките, но...Незнам...Споделете мнение....
Чувствам се ужасно...Досега пак съм правил грешки, но около 15 са вървели...Лошото е, че всеки път са в различните части на теста, като само в Paraphrazе имам най-малко грешки винаги...При вас как върви...Имате ли подобни случки...Госпожата ми ми каза да не съм се впрягал от броя на грешките, но...Незнам...Споделете мнение....
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Екзотични - може. Мистичност и магия - определено не. Има само лоша информираност и фантазии. Тези филологии са като всички останали. Това, че не са толкова "комерсиални", така да ги наречем, не ги прави вълшебни. Специалност като специалност.lisichora написа:Е, не се обиждайте де...Наричаме ги така, защото определено са екзотични. Това са езици, които винаги са били потънали в различна степен на мистичност и магия...Това се има предвид...Не искаме по никакъв начин да засегнем вас, тези, които ги учите.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Максимално съм правил 10 грешки.Рекордът ми за най-малко грешки е 4.lisichora написа:Хора, да ви се оплача...Ей сега си реших поредния тест от книжката и съм направил 25 грешки..![]()
![]()
![]()
![]()
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Тихо, да не те чуе подписът ти..Scorpion написа:Максимално съм правил 10 грешки.Рекордът ми за най-малко грешки е 4.
Последно промяна от Bamfi на 27 Окт 2007, 08:52, променено общо 1 път.
lorem ipsum
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
МуахахахаBamfi написа:Тихо, да не те чуе подписът ти..Scorpion написа:Максимално съм правил 10 грешки.Рекордът ми за най-малко грешки е 4.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Хахаха...Bamfi написа:
Тихо, да не те чуе подписът ти..
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Имах предвид, че не трябва да има "the" отпред. Може и да греша, но може и да не греша.Scorpion написа:Хахаха...Bamfi написа:
Тихо, да не те чуе подписът ти..Сполучлива шега.
Последно промяна от Bamfi на 27 Окт 2007, 08:52, променено общо 1 път.
lorem ipsum
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мда, права си. То е set phrase и правилното е "Vengeance is a dish best served cold". Но явно от много решаване на тестове човекът се е объркал