докторе:)разбрахме вече изказванията ти за матурите-но не забравяй,че тук нещата се обсъждат по-скоро теоретично;на всички ни е вече пределно ясно,че Университетите няма да се съгласят да приемат матурите за вход.друг е въпроса дали въобще има смисъл от матурите ДНЕС и СЕГА,в тези условия,в тази реалност;)и дали самата идея(така както е в Ирландия,както беше споменал някой),не е всъщност много по-разумна..и ако е така,може би след години нещата ще се променят..именно зашото ВУЗ-овете са автономни,и могат сами да вземат това решение..тук може да помогне и идеята за матури на 2 нива също;)но това е далеч в бъдещето,и само теория,която може да се разгледа от много гледни точки.истината е,в моите очи,че министерството малко по малко се опитва да проправи път на матурите,сиреч да "поевропейчи" нашето макар и не чак толкова лошо,но закостеняло образование..тази година,ако не отменят матурите заради стачката(НО не заради друго-и според мен петицията,нищо че се подписах,е малко малоумно и необосновано написана),няма да бъдат кой знае колко трудни.не знам кой е решил това,но нали все пак матурата е една и за хора от село,и за хора от частни гимназии,абе за сички:)едва ли министреството иска да докаже на света,колко е била "неуспешна" 1вата матура,и колко е "неграмотна" бг младежта

друго в подкрепа на това твърдение:забележете,че в крайна сметка матурата дори няма да ни развали успеха кой знае колко,а и да го развали..той така и така си е почти ненужен..и може би в крайна сметка излиза,че тези които ще държат матура за пръв път(не че изгарям от желание това да сме ние),няма да са толкова набутани,ест. единствено в сравнение с тези след тях..защото всичко е по-милостиво към тях,като опитни зайчета..
ох,лягам си вече-дано да сте разбрали какво имам впредвид.и дано не съм засегнала някой.но в крайна сметка..нали знайте:"исками..исками..исками.." - "какво искате,бе?!" - "кфот дадеш,бате" (тфа беше във връзка че и НИЕ самите не сме много ориентирани,а какво остава за някакаф си министър

)