Ще има ли стачка?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Noel написа:Съгласна съм, че парите им са малко, но и аз не подкрепям учителите.Не е реално да искат 100% увеличение на заплатите,не защото държавата ни е толкова зле и нямаме пари, а защото не е честно възнагражденията да се удвояват само в един отрасъл :!:
Честно е, когато са в пъти ощетени. :wink: За пример - една обикновена гладачка получава 300 лв заплата. Да не би работата ѝ да е по-отговорна или по-трудоемка? Кой ги решава тия неща - хората, които са пряко отговорни за възпитанието и образнованието на децата на България (понеже родителите на тях са ги хвърлили да ги възпитават, поне една голяма част), да нямат пари да си платят сметките и да се погрижат както трябва за собствените си деца. Това наистина ли ви се струва нормално? :!: :?:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Noel
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Noel »

Не ми се струва нормално,но такова е положението с много хора в България.Не ми се струва нормално и учители и шофьори да получават по 800лв.,а лекари да получават в пъти по-малко.Пък и учителите си докарват доста добри пари от частни уроци
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Noel написа:Не ми се струва нормално,но такова е положението с много хора в България.Не ми се струва нормално и учители и шофьори да получават по 800лв.,а лекари да получават в пъти по-малко.Пък и учителите си докарват доста добри пари от частни уроци
да, ако си учител по литература, математика и сие. ако преподаваш етика и право или пък физическо възпитание, сиг се чупиш да даваш частни уроци :shock: " :lol: "

а шофьорите са друга тема. жалко е, че "мерим" спрямо техните нереално високи заплати.
Noel
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Noel »

Да, жалко е, но го правим.А тия даскали по физкултура да са учили,за да имат по-добра професия :?
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Според мен стачката има много пл'сове.Единия от тях е, че най-накрая учителите успяха да се обединят.В началото си мислех, че няма да успеят, но за щастие бърках.Истината за стачката на учителите е една: Те не искат само увеличение на парите...искат и реформи.Но за тия реформи не се говори.Защо?Защото управляващите се опитват да манипулират хората, да ни настройват едни срещу други на принципа "Разделяй и владей".Тази държава може да се оправи само и единствено с пряка демокрация.Всичко друго в момента са безмислици.Да.Трябват пари и за лекари, и за горски...Но тези пари се крадат.А защо се крадат-защото ние, българският народ, го позволяваме.Докат не се самоосъзнаем никога няма да се оправим...Замислих се и си зададох следните въпроси-защо аджаба Румъния дет беше също зле в момента с апо-добре от нас.Защо източните ни съседки въпреки бомбандировки и т.н. в момента са по-добре...А ние сме затънали толкова дълбоко. Жалка картинка сме и както имаше една велика фраза "Всеки народ е заслужил управляващите го".Все пак тея министри и депутати са тръгнали именно от народа, народа им е позволил да крадат и те са крали...
Силно се надявам в крайна сметка да се стигне до реформи в образователкната система поне на този етап, че иначе скоро освен разделени ще сме и прости, селяни, овчари и общи работници...
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Noel написа:Да, жалко е, но го правим.А тия даскали по физкултура да са учили,за да имат по-добра професия :?
да взимат пример от Ц. Цветанов :wink:
Аватар
v.e.n.y
В началото бе словото

Мнение от v.e.n.y »

petio написа:Според мен стачката има много пл'сове.Единия от тях е, че най-накрая учителите успяха да се обединят.В началото си мислех, че няма да успеят, но за щастие бърках.Истината за стачката на учителите е една: Те не искат само увеличение на парите...искат и реформи.Но за тия реформи не се говори.Защо?Защото управляващите се опитват да манипулират хората, да ни настройват едни срещу други на принципа "Разделяй и владей".Тази държава може да се оправи само и единствено с пряка демокрация.Всичко друго в момента са безмислици.Да.Трябват пари и за лекари, и за горски...Но тези пари се крадат.А защо се крадат-защото ние, българският народ, го позволяваме.Докат не се самоосъзнаем никога няма да се оправим...Замислих се и си зададох следните въпроси-защо аджаба Румъния дет беше също зле в момента с апо-добре от нас.Защо източните ни съседки въпреки бомбандировки и т.н. в момента са по-добре...А ние сме затънали толкова дълбоко. Жалка картинка сме и както имаше една велика фраза "Всеки народ е заслужил управляващите го".Все пак тея министри и депутати са тръгнали именно от народа, народа им е позволил да крадат и те са крали...
Силно се надявам в крайна сметка да се стигне до реформи в образователкната система поне на този етап, че иначе скоро освен разделени ще сме и прости, селяни, овчари и общи работници...
Абсолютно прав си :!:

Спести ми писане :wink:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Catherine написа:Добре де, някой ше ми обясни ли как така намериха пари да увеличат заплатите на шофьорите веднага, а за образованието чупят стойки, все едно кой знае какво искат преподаватели/учители, учени и студенти... Нали е за образованието бе, не е за баба ми! :evil:
Елементарен въпрос.
Първо - шоферите от градския са по-малко от учителите
Второ - не им увеличиха заплатите със 73%
Трето - Бойко Борисов е пичага и разреши казуса

Не помня някой да го е олицетоворявал с плашило, на което главата му е кратуна. Докато О, В и С са полуидиоти. Дано да не обиждам обитателите на култовата сграда на 4-ти км.

И накрая - ФМИ ще организира "Огнен меч 2". Очаквайте подробности.
Изображение
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Бeтон написа: И накрая - ФМИ ще организира "Огнен меч 2". Очаквайте подробности.
Ама никакво инфо не ни дават...още ли се решава или какво?Хвърлиха ни някакви догадки, че ще започнем стачка една седмица преди 1 ноември и преди целия СУ, а сега нищо не се казва.Дано скоро да стане ясно.Преди малко една колежка от работата, учаща в ТУ ми каза, че сме щели да стачкуваме и че ТУ щели да ни подкрепят...Дано скоро излезе инфо...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Че Огнения меч няма връзка със стачки разни. Със стачка и без стачка, образованието трябва да е приоритет №1 за държавата.
След малко отивам на катедрен съвет, после на Събранието по повод митинга, така че ще има яснота по въпроса. Но не става дума дали ще се учи или не. Ще се учи. А за тея стачки не мога нищо да кажа, защото аз НЕ работя с това кой какво подшушнал, мушушушнал, гушнал и тн. Работя само с факти и документирани информация и дела.
Изображение
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Бeтон написа:Че Огнения меч няма връзка със стачки разни. Със стачка и без стачка, образованието трябва да е приоритет №1 за държавата.
След малко отивам на катедрен съвет, после на Събранието по повод митинга, така че ще има яснота по въпроса. Но не става дума дали ще се учи или не. Ще се учи. А за тея стачки не мога нищо да кажа, защото аз НЕ работя с това кой какво подшушнал, мушушушнал, гушнал и тн. Работя само с факти и документирани информация и дела.
Да де това ясно...ще те чакаме довечера да обадиш кво е станало...
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

...а депутатите са си гласували увеличение на заплатите :lol:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”