ПЕТИЦИЯ против матурите !
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Разбрах те, и идеята ти за матури на 2 нива ми се струва доста добра. Но за да отпаднат кандидад-студентските изпити трябва много да се повишат бюджетите на ВУЗ`овете, нещо което не виждам как ще стане в близките години.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

аз не мисля,че ние можем да се подготвин за матура както се казва от днес за утре при положение,че ние(имам впредвид моето училище)не сме взели още материала от миналата година и не ми се мисли как изобщо можем да вземем тази година и материала за 12 клас....незнам при вас как е ,но при нас за съжаление е така
Последно промяна от Sugarkata на 09 Окт 2007, 19:27, променено общо 1 път.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Няма лошо да има матури, стига да са лесни като примерните в нета
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Да!Трябва да има матури!А примерните варианти в саита на Мон,са елементарни и човек които си е учил системно през годините,има добра обща култура,има високи оценки които са реални,без проблем би се справил с матурите!Успех!Scorpion написа:Няма лошо да има матури, стига да са лесни като примерните в нета
Ами аз не съм на мнение, че трябва да ги има тези матури, защото колкото и системно да си учил през годините ти не си учил по програмата, по която са направени те. Все нещо ще има, което не си учил. Дано учителските стачки продължат и да ги махнат тия матури. От друга страна не искам да ги има защото ако речем си решил да кандидатстваш с философия трябва да зубриш не само по нея, ами и по литература и по някой друг предмет, защото по философия матура не се държи (недостатъчен хорариум чаосве). Допълнително натоварване! Матура да държат сегашните шестокласници, защото те са единствените, които учат по програма, която подготвя за матурите. Може за вас да са елементарни, но не са елементарни за някой, на когото не му върви по БЕЛ или математика...
Но както и да е, всеки защитава своята позиция, което е добре, че поне в тая България останаха хора, със собствено мнение, накрая ще видим каква ще я издокара сегашната "Управа"
И успех на всички кандидат-студенти набор '89!!!
Айде стига сега...(или както каза Вълчев: Стига така!ralitsam написа: Допълнително натоварване! Матура да държат сегашните шестокласници, защото те са единствените, които учат по програма, която подготвя за матурите. Може за вас да са елементарни, но не са елементарни за някой, на когото не му върви по БЕЛ или математика...![]()
Ralitsam, не се обиждаш, нали? Говоря по принцип, не за теб нещо...
ПП: А за да могат сегашните шестокласници да правят НОРМАЛНИ матури, то тези матури имат нужда от време, за да се обработят и изчистят системата на провеждането и съдържанието им. Нека помислим малко и за бъдещето...
Матури не трябва да има за всички ученици които тази година са в 7-12 клас,всички те трябва да завършат средното си образование без да полагат матури,понеже всички те се обучават по една и съща програма в която матурите не са заложени!Матури трябва да има за сегашните петокласници и шестокласници които учат по новата програма и в тяхната програма матурите са заложени!Което показва че първите матури трябва да са най-рано след 6-7 години!
Ps:След тези 6-7 години,подкрепям да има матури!Защото в програмата на сегашните петокласници и шестокласници са заложени!
Ps:След тези 6-7 години,подкрепям да има матури!Защото в програмата на сегашните петокласници и шестокласници са заложени!
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Матурите и лесни да са, на мене не ми се занимава юни месец с глупости...
- svetoslava
- В началото бе словото
докторе:)разбрахме вече изказванията ти за матурите-но не забравяй,че тук нещата се обсъждат по-скоро теоретично;на всички ни е вече пределно ясно,че Университетите няма да се съгласят да приемат матурите за вход.друг е въпроса дали въобще има смисъл от матурите ДНЕС и СЕГА,в тези условия,в тази реалност;)и дали самата идея(така както е в Ирландия,както беше споменал някой),не е всъщност много по-разумна..и ако е така,може би след години нещата ще се променят..именно зашото ВУЗ-овете са автономни,и могат сами да вземат това решение..тук може да помогне и идеята за матури на 2 нива също;)но това е далеч в бъдещето,и само теория,която може да се разгледа от много гледни точки.истината е,в моите очи,че министерството малко по малко се опитва да проправи път на матурите,сиреч да "поевропейчи" нашето макар и не чак толкова лошо,но закостеняло образование..тази година,ако не отменят матурите заради стачката(НО не заради друго-и според мен петицията,нищо че се подписах,е малко малоумно и необосновано написана),няма да бъдат кой знае колко трудни.не знам кой е решил това,но нали все пак матурата е една и за хора от село,и за хора от частни гимназии,абе за сички:)едва ли министреството иска да докаже на света,колко е била "неуспешна" 1вата матура,и колко е "неграмотна" бг младежта
друго в подкрепа на това твърдение:забележете,че в крайна сметка матурата дори няма да ни развали успеха кой знае колко,а и да го развали..той така и така си е почти ненужен..и може би в крайна сметка излиза,че тези които ще държат матура за пръв път(не че изгарям от желание това да сме ние),няма да са толкова набутани,ест. единствено в сравнение с тези след тях..защото всичко е по-милостиво към тях,като опитни зайчета..
ох,лягам си вече-дано да сте разбрали какво имам впредвид.и дано не съм засегнала някой.но в крайна сметка..нали знайте:"исками..исками..исками.." - "какво искате,бе?!" - "кфот дадеш,бате" (тфа беше във връзка че и НИЕ самите не сме много ориентирани,а какво остава за някакаф си министър
)
ох,лягам си вече-дано да сте разбрали какво имам впредвид.и дано не съм засегнала някой.но в крайна сметка..нали знайте:"исками..исками..исками.." - "какво искате,бе?!" - "кфот дадеш,бате" (тфа беше във връзка че и НИЕ самите не сме много ориентирани,а какво остава за някакаф си министър
a dream is reserved for those who dare to try
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Те оценките от отделните години си остават. Просто има отделна графа за оценката от матура в дипломата.stasenceto написа: И не само:няма смисъл крайните оценки,базирани на 4 години оценяване,да се определят от 1 изпит.