За кандидатстващите през 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

мдаааммм,именно..аз например ще пиша 2ри предмет АЕ,защото матурата ще е елементарна :twisted:
a dream is reserved for those who dare to try
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

А и ако не можеш да си вземеш матурата с 3, къде си тръгнал да кандидатстваш..
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Не знам, страх ме е матурата да не ме прецака :?
Според мен обаче, най-тъпото нещо е да запишеш матура по предмет, с който ще кандидатсваш после :P
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

kashmir написа:Не знам, страх ме е матурата да не ме прецака :?
Според мен обаче, най-тъпото нещо е да запишеш матура по предмет, с който ще кандидатсваш после :P
Мхм.Лошото е,че БЕЛ е unavoidable.
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

И аз ще пиша английски като втора матура...Не е особено трудна, а и като огледах другите примерни материали за матури-доста са простички...Дори и без допълнителна подготовка...
Въпреки че ще кандидатствам с английски ще си направя матурата по него. АКо нещо се запънат при балообразуването ще си дам оценката по руски. :D

И, Raya_Alexandra, съгласен съм с теб! :wink: :P
Аватар
lovesecret
От дъжд на вятър

Мнение от lovesecret »

lisichora написа:Въпреки че ще кандидатствам с английски ще си направя матурата по него. АКо нещо се запънат при балообразуването ще си дам оценката по руски. :D
сигурен ли се, че можеш да си дадеш оценката от другия език от дипломата, при положение, че си кандидаствал с английски? Ако е така е направо супер, тъй като и аз смятам да кандидатствм с английски и да държа матура по английски
"Бе влюбен до смърт! Тя бе единственото, което искаше ... Виждаше я отново и отново... Далечна .... Лунно красива ... Ледена ... Недостъпна ... "
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Ами, не, не съм сигурен... :( За това балообразуване още не са казали, но теоретично, би трябвало да може, защото във формулите за образуване на бала е писано "чужд език". Оттук нататък зависи дали ще искат матуритетна оценка, ако е правена матура по езика или не...Малко ме съмнява това, обаче...doctors_ беше написал преди време, че СУ дава право на избор коя оценка да избереш- в случая, най-високата между матурата и дипломата. И ако остане така би трябвало да може... :roll:
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Това "чужд език" би трябвало да означава първия,а не втория,който изучаваш в училище.
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Едва ли са ги разделили на първи и втори.... :roll:
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

И аз мисля, че се има пред вид 1ви чужд език :roll: Но дано греша :wink:
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Хора, какво толкова всички се шашкате с тия матури?! Литературата наистина е гадна за хора, които не са профил, но надали от министерството ще я направят ниво филология втори семестър от първи курс. Ако сте си учили последните 2 години творчеството така, както аз си учех биологият аи химията (усърдно, но не перфектно), а и, все пак се водим грамотни хора, с 2-3 седмици по 1 час на ден решаване на тестове на задължителната матура 5 ви е в кърпа вързано. А и какво си мислите - че ако кандидатствате в Медицинска или ТУ някой ще ви пита за матура литература..? Тоя филм не го излъчват. Тъй че много добър ще ви устройва.
А относно втората матура. Пак казвам, последните две години все на нещо сте наблягали. Кой в езикова паралелка, кой за кандидатстването. Сори, малко ще се потрудим, ще порешаваме тестчета, не е фатална пък тая матура мама му стара, нали е за цялата страна. Какво мислите, че Сульо и Пульо от село Горно нанадолнище ще изкарат колкото нас? Аз имам по-високо мнение за себе си, ще се опитам да го уплътня, дори с цената на малко допълнителен зуб. 12. клас, няма закога да се оплакваме. Вдигайте летвата, а не хленчете!
Don't think you are, know you are!
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Абе то не е точно шашкане...известно недоволство и подразване :lol:
И какво ще стане за тези, които примерно не искат да кандидатстват в ТУ или Медицинска :lol: , плюс това мен не ме устройва 5 :P , учила съм толкова години, горе-долу винаги 6 и после да ми плякнат една петица, все едно от 8 клас до 12 клас знанията, които съм събрала са за 5 :x ъ-ъ, не ме кефи :lol: Но едно е вярно - с хленчене нищо няма да се подобри, само да се развали...настроението ни :lol: :wink:
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
lisichora
Драскач

Мнение от lisichora »

Браво Grunge_Down! И аз затова говоря...Ама така като слушам, от следващия месец почват стачки(оф само като я чуя тая дума ми става лошо) срещу матурите.... :?

Anor`` незнам...Трябва да питаме конкретно, но при написано "чужд език" би трябвало да е която и да е... :roll:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Хора,четете правилника!Взимат ти по-високата оценка по "чужд език",без да ги делят.Аз по немски знам само "Ich habe Hunger",но имам 6.Пък и в дипломата никъде не пише кой е първи и кой е втори.
А това със стачките срещу матурите е върховна глупост...Все едно си представям как на тия,дето стачкуват,няма да им пишат отсъствия
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
doctors
В началото бе словото

Мнение от doctors »

Както съм казал в правилника за прием на студенти за Су е записано че при балообразуването по дадения предмет кандидатстудента може да реши коя оценка да използва като балообразуваща дали да е от дипломата или от матурата,или по-точно казано той може да използва по-високата от двете оценки в балообразуването!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”