Ще има ли стачка?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
http://www.bgpetition.com/teachers/
това е за сега моята подкрепа...Ако искаме децата и внуците ни да живеят в БГ е хубаво да почнем малко по-често да взимаме участие в националните проблеми, а не да чакеме да стигне и до нас и чак тогава. Боже кат се сетя за колко неща трябва стачки да се вдигат...но все си мисля че образованието и здравеопазването са с приоритет.Наскоро четох, че са правят и някакви мизерии с лекарствата и че ще има фалирали аптеки и доста солидно поскъпване на лекарства като аналгин, аспирин и прочие...Еми не става така.Трее се действа по някакъв начин.Стига сме стояли пасивни.Докога ще продължа това ни съществуване?
това е за сега моята подкрепа...Ако искаме децата и внуците ни да живеят в БГ е хубаво да почнем малко по-често да взимаме участие в националните проблеми, а не да чакеме да стигне и до нас и чак тогава. Боже кат се сетя за колко неща трябва стачки да се вдигат...но все си мисля че образованието и здравеопазването са с приоритет.Наскоро четох, че са правят и някакви мизерии с лекарствата и че ще има фалирали аптеки и доста солидно поскъпване на лекарства като аналгин, аспирин и прочие...Еми не става така.Трее се действа по някакъв начин.Стига сме стояли пасивни.Докога ще продължа това ни съществуване?
Днес един преподавател ни каза, че ако не им се изпълнят някакви там искания (не разбрах какви точно) наистина ще има стачка на университетските преподаватели от 1-ви ноември...
Los suspiros son aire y van al aire,
las lagrimas son agua y van al mar,
dime, mujer, cuando el amor se olvida,
sabes tu a donde va?
las lagrimas son agua y van al mar,
dime, mujer, cuando el amor se olvida,
sabes tu a donde va?
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Къде е сега Тамерлан, да му се невиди? Подхвърли ми разни реплики. Днес бях на стачката. От ФМИ влязохме във въргала с издигане на образованието като национален приоритет.
Любимия ми лаф, който излезе от времето на "Огнен меч". Също и - С образование и наука - напред към Европа!
Днес в 10:00 с колеги и преподаватели от ФМИ се организирахме и слезнахме до НДК. С плакатите, със всичко... както си му е реда. Оттам се вляхме в шествието по Витошка до Министерския съвет. Отзад нас бяха НПМГ. Направо наредено. До Шератон дойдоха към нас колеги от Богословския факултет. От Химическия имаше двама човека.
От БАН - 3-ма ли, 5-ма ли, там някъде.
Пред Министерския съвет беше супер лудница. Над 20 000 отвсякъде. Е няма такъв джангър. Фанфари от училищния духов оркестър, чинели от училищните барабани, училищни звънци, свирки, тромби от футболните агитки... мъртъв би се събудил. Но Вълчев, Орешарски и Станишев се правят на органа, който ги отличава от майка им. Има ги на сума плакати, бостански плашила... просто са смешни, подигравателни... нормален човек би решил нещата, по-точно не би го допуснал или би се оттеглил. Да се правиш на органа и на всичкото отгоре да се подиграваш... това нормални хора ли са според вас?
Друго ми е чудно - защо точно Педагогическия факултет - най-педагогическия от всички, ако мога така да се изразя, ги няма никакви? По някое време се чупих от мелето, защото трябваше да се качам на Педагогика. Ами останалите? Необяснимо е, но както и да е.
Днес в 10:00 с колеги и преподаватели от ФМИ се организирахме и слезнахме до НДК. С плакатите, със всичко... както си му е реда. Оттам се вляхме в шествието по Витошка до Министерския съвет. Отзад нас бяха НПМГ. Направо наредено. До Шератон дойдоха към нас колеги от Богословския факултет. От Химическия имаше двама човека.
Пред Министерския съвет беше супер лудница. Над 20 000 отвсякъде. Е няма такъв джангър. Фанфари от училищния духов оркестър, чинели от училищните барабани, училищни звънци, свирки, тромби от футболните агитки... мъртъв би се събудил. Но Вълчев, Орешарски и Станишев се правят на органа, който ги отличава от майка им. Има ги на сума плакати, бостански плашила... просто са смешни, подигравателни... нормален човек би решил нещата, по-точно не би го допуснал или би се оттеглил. Да се правиш на органа и на всичкото отгоре да се подиграваш... това нормални хора ли са според вас?
Друго ми е чудно - защо точно Педагогическия факултет - най-педагогическия от всички, ако мога така да се изразя, ги няма никакви? По някое време се чупих от мелето, защото трябваше да се качам на Педагогика. Ами останалите? Необяснимо е, но както и да е.

-
SteelDragon
- От дъжд на вятър
Как мое сте толко неориентирани бе! Исканията на ВУЗ-овете нямат нищо общо със даскалите и техните панаири. СУ иска увеличение на субсидията, а не " ДАЙТЕ МИ 100% по-голяма заплата ПЪК!" Може би затова не яхват и те гребена на вълната, и не искат и тяхната стачка да се политизира в предизорната истерия. Все пак трее да се прави разлика между преподавател във ВУЗ и даскалица, която си мисли че делфинът е нещо като птица с хобот. (бтв тва е истински случай имал съм такава даскалка.)
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Добре де, някой ше ми обясни ли как така намериха пари да увеличат заплатите на шофьорите веднага, а за образованието чупят стойки, все едно кой знае какво искат преподаватели/учители, учени и студенти... Нали е за образованието бе, не е за баба ми!
Колкото до стачката на учителите в частност, аз ги подкрепям напълно. Да, аз съм дете на учителка. И именно заради това знам какво е да се изхранва семейство с 200 лева на месец. Всички скачат заради децата, горките те, как може да стоят извън училище. А за децата на учителите някой да не би да помисли? Знаете ли какво е да си изкараш училищните години, износвайки дрехите на братовчедките си и да ходиш на училище с 50 стотинки в джоба? Който не знае, да не скача с възмущение да напада "даскалите", защото са безкрайно прави.
Колкото до стачката на учителите в частност, аз ги подкрепям напълно. Да, аз съм дете на учителка. И именно заради това знам какво е да се изхранва семейство с 200 лева на месец. Всички скачат заради децата, горките те, как може да стоят извън училище. А за децата на учителите някой да не би да помисли? Знаете ли какво е да си изкараш училищните години, износвайки дрехите на братовчедките си и да ходиш на училище с 50 стотинки в джоба? Който не знае, да не скача с възмущение да напада "даскалите", защото са безкрайно прави.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- Ira_dei
- Драскач
Естествено че са прави,шибаното правителство трябва да падне най-сетне,а Биолчев който казва че СУ е свалял властта преди,можело и сега да го стори е силен само на приказки,защо не е солидарен с учителите,когато те достигат до самия му университет да стачкуват...може би заплатите в СУ са много високи и той е доволен,е той си има пари де...но от други места

http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Гледах един дебат по телевизията скоро(тази седмица) и впечатленията ,с които останах са следните:учителите не знаят какво точно искат,всеки в студиото си плещеше неговото си,имаше дори и представителка от децка градина ,която се оплакваше ,че не им е окосен двора
?!Пари ли искат?Косене на ливадата ли?По-добра база ли?Нова кола ли?Вече се обърках,всеки със своите си претенции.А дори и да ви прозвучи странно,двамата министри Орешарски и Вълчев се държаха изключително на ниво и не получиха нито един отговор на иначе разумните си питания,защото това което правеха в студиото някакви представители на синдикатите и двама трима учители беше да се надвикват,нападат с доста интересни думи в ефир и да ръкомахат.Много цивилизован дебат беше.
А да не говорим как стачкуващите използват Ректората като обществена тоалетна,получават се едни много приятни опашки и когато помолиш да минеш ,защото закъсняваш за лекции,някаква устата и зъбата даскалица се разкрещява и започва да ми чете морал O_o!!!!!! Че искам да пикая,представяте ли си? Освен тва редеейки се на опашката биваш яко оплют ,че не ги подкрепяш?!?!
Това,което си вадя като извод е ,че ходят да стачкуват(голяма част) почти само тези,които всъщност не заслужават и стотинка увеличенние на заплатата си.Аз съм имала ,смея да кажа ,много добри учители през годините и това са едни от хората ,които уважавам най-много,но съм имала и много некадърни,бекрайно некадърни,и точно те са отишли да се борят за правата си.Учителите не са единствените хора ,които имат нужда от увеличение,нито са най-важните,всички сме важни в една или друга насока.Съжелявам,но не подкрепям тяхната стачка,честно казано ми писна от тях.
А да не говорим как стачкуващите използват Ректората като обществена тоалетна,получават се едни много приятни опашки и когато помолиш да минеш ,защото закъсняваш за лекции,някаква устата и зъбата даскалица се разкрещява и започва да ми чете морал O_o!!!!!! Че искам да пикая,представяте ли си? Освен тва редеейки се на опашката биваш яко оплют ,че не ги подкрепяш?!?!
Това,което си вадя като извод е ,че ходят да стачкуват(голяма част) почти само тези,които всъщност не заслужават и стотинка увеличенние на заплатата си.Аз съм имала ,смея да кажа ,много добри учители през годините и това са едни от хората ,които уважавам най-много,но съм имала и много некадърни,бекрайно некадърни,и точно те са отишли да се борят за правата си.Учителите не са единствените хора ,които имат нужда от увеличение,нито са най-важните,всички сме важни в една или друга насока.Съжелявам,но не подкрепям тяхната стачка,честно казано ми писна от тях.
catherine специални поздрави и адмирации от още едно учителско дете, което знае какво е майка му да подготвя без уроци учениците си за уасг, ту, су и т.н. и да получава в замяна неуважение и ниска заплата
мога да кажа само, че, на който не му се сяда и го мързи да се готви сам, той говори за лошо качество на образование и частни уроци
мога да кажа само, че, на който не му се сяда и го мързи да се готви сам, той говори за лошо качество на образование и частни уроци
- Crescent
- От дъжд на вятър
Абе не е точно така, snow. Образованието в България наистина вече е под всякаква критика. Ама, нали знаеш - тъп народ по-лесно се управлява. Всичко си върви по план... Но все още има и свестни учители, признавам, макар и да са само 10-20%, дори по-малко. За справка - не съм ходил на частни уроци, така че не говоря просто ей-така.
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
да, обаче кой отрасъл? учителите са учители, без образование накъде сме? в крайна сметка те би трябвало да са някаква част от българската интелигенция. аз ги подкрепям. проблемът е, че за съжаление не може да се отсеят некомпетентните. като знам в София какви преподаватели има, не ми се мисли по малките села, например, за какво става дума.Noel написа:Съгласна съм, че парите им са малко, но и аз не подкрепям учителите.Не е реално да искат 100% увеличение на заплатите,не защото държавата ни е толкова зле и нямаме пари, а защото не е честно възнагражденията да се удвояват само в един отрасъл
а университетските, като 1е ли са по-подбрани.