КСК 2008-География

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Да и аз не смятам, че съм се набутала :) Харесва ми повече географията от историята, въпреки че някои неща, които учим ми се струват безкрайно ненужни (пример - темата за релефа, разни термини, които се учат първи, втори курс в университети :x ), прекалено задълбочени са :? . Както и помненето на толкова много статистичиски данни, които 100% след време ще се забравят или ще започнем да се объркваме "това толкова ли беше или толкова" :lol: Но все пак географията ми допада, обичам и да пътувам много :D
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

определено не съм се набутала геграфията ми харесва мн повече от историята,пък и в историята има много дати и т.н :)пък и то си въпрос на памет някои помнят повече историята харесва им да зубрят години на мен си ми харесва географията :) :)и испанския :):)
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

На мен пък географията и френския :wink: :lol:
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Очевидно не ме разбрахте. Не твърдя, че географията е неприятен предмет, нито че историята е по-лесна за учене. Мисълта ми е следната: Гео се учи лесно -> не само ти (kashmir, Sugarkata, nelly_ и т.н.) ще я знаеш идеално за 5.80, но и почти всички, които са се захванали да я учат -> на листа излизате 300 души с оценка над 5.50, при положение, че обявените приемни места са 100 (говоря с примерни числа) -> войната става не на база кой колко е научил, защото, както личи, всички са усвоили материала отлично. Роля играят в случая 2 и 3 стотни, примерно Иван влиза с 5.78, а Петко не успява с 5.74 не защото знае по-малко, а защото е попадван на сърдит проверител, който му е отнел точки за това, чее написал връх Китка-1120метра.
Разбирате ли? Или просто аз не разбирам...
Don't think you are, know you are!
animalita
В началото бе словото

Мнение от animalita »

Аз географията съм я избрала, заради специалността Туризъм. За там няма как да кандидатствам с История, БЕЛ или БЗКом, което пък на мен ми е любимия предмет :) Така че, всеки според целите си :)
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
nelly__
В началото бе словото

Мнение от nelly__ »

Ами не си много права, тъй като и с историята може да се получи нещо подобно. Не само с нея, ами със всички останали предмети, естествено :) Това си е мое мнение :)
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

да и аз мисля,че това може да се каже за всеки един предмет пък и примерно както казваш да заменим географията с история..ами с история не се влиза в тези специалности,които са с география :)
Аватар
she-wolfff
От дъжд на вятър

Мнение от she-wolfff »

Имам малко въпросче.. За темите по география учебникът на Славейков от коя година е? Изобщо ако съществуват преиздания..
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

nelly__ написа:Вие колко теми сте научили до сега? :)
хей....как сте бе хора..Аз да се похваля вече съм на 7ма тема, но не ги уча мн стрателно още :roll:
ИзображениеИзображение
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

аз на 9та ама само ги преглеждам отгоре отгоре :)
nelly__
В началото бе словото

Мнение от nelly__ »

А вие как се готвите? Ходите ли на уроци или си учите вкъщи темите? :)
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Аз ходя на уроци (там госпожата ми разказва темите, обяснява, понякога чертае разни схеми за визуално запаметяване, сложните неща ми ги обяснява да ги разбера на по-прост език, което не бих могла примерно да направя сама в нас :roll: ) и вкъщи си ги уча аз :lol: :wink:
nelly__
В началото бе словото

Мнение от nelly__ »

Да и аз съм така :) Иначе няма и да седна да уча, ако не ходя никъде :) :wink:
animalita
В началото бе словото

Мнение от animalita »

И аз ходя на уроци. Всичко ми се обеснява на по-разбираем език, а и научавам много любопитни факти, които не са написани в учебниците.
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

а знаете ли в темата за растениевъдсвто какво по-точно влиза :roll: плс
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”