ФЖМК - легендата продължава
Модератор: Шепот
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Супер!!!! Страшно се радвам да чуя това^^
Хора, набутаха ни английският в събота и явно всичките факултативни дисциплини ще са тогава, защото не са предвидени помещения за факултативните дисциплини през седмицата. Мисля,ч е трябва да нададем вой. Това на нищо не прилича! Имаме хиляда дупки през седмицата, какво сме виновни, че някой не може да си свърши работата и да организира програмата като хората. Май това трябва да се внесе от студентския съвет, доколкото разбрах, ще говоря с Мирена, дано не й досадя, че все я юркаме за нещо, ужас. :/ Ама наистина е важно.
Не бива да оставяме да ни правят шестдневна работна седмица, скоро ще стане и седемдневна. Има хора от провинцията, които си ходят вкъщи, не може това да им се отнеме. А и софиянците, все пак имаме нужда от време да учим по всичко, нали? То само история на книгата стига. Ох, не знам, ужас. :/
Хора, набутаха ни английският в събота и явно всичките факултативни дисциплини ще са тогава, защото не са предвидени помещения за факултативните дисциплини през седмицата. Мисля,ч е трябва да нададем вой. Това на нищо не прилича! Имаме хиляда дупки през седмицата, какво сме виновни, че някой не може да си свърши работата и да организира програмата като хората. Май това трябва да се внесе от студентския съвет, доколкото разбрах, ще говоря с Мирена, дано не й досадя, че все я юркаме за нещо, ужас. :/ Ама наистина е важно.
~ Кътчето ~
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Мисля, че това е в нарушение на правилника (но не съм сигурен).
До колкото съм запознат учебния процес се извършва само в делнични дни и не повече от 8 часа (междо другото PR в понеделник имаме 9)...
Обещавам само веднъж за винаги да се отърва от "Решение №7 на Конституционния съд" да проверя...
До колкото съм запознат учебния процес се извършва само в делнични дни и не повече от 8 часа (междо другото PR в понеделник имаме 9)...
Обещавам само веднъж за винаги да се отърва от "Решение №7 на Конституционния съд" да проверя...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не е в нарушение на правилника. Не е и като да не сме проверявали вече.
Вратички има измислени за всичко. Ако става дума, и някои от нас имат лекции от 7 сутринта до 9 вечерта в четвъртък по програма.
Проблемът е (не знам дали не съм го обяснявала вече), че всяка година програмата се прави от нови хора, които нямат особено понятие от големината на курсовете, а и не се интересуват особено. Те взимат програмата от предишната година, препечатват я и правят някои козметични промени, колкото да не е същата. Тези промени най-често засягат номерата на залите, в които се провеждат заниманията. Така, например, 3-ма души (в т.ч. преподавателят) сме имали лекции в 61ва. При това се случваше доволно често, случва се и тази година. Ето защо става и това далеч неоптимално разпределение на залите (а и едното крило още не е ремонтирано), следователно факултативките твърде рядко се предвиждат в програмата (идеята, обикновено, е че все ще се сместят някъде).
Добавяме към това и фактът, че повечето лектори на факултативките са външни преподаватели, които работят някъде другаде на пълен работен ден, или имат достатъчно други ангажименти и успяват да спестят някой и друг час обикновено в събота по някое време.
Искам да ме разберете правилно - не извинявам тази практика, просто се опитвам да ви обясня какво е довело до нея.
Остава единствената възможност да се договорите с конкретния преподавател на първото занятие и да промените деня и часа така, че да пасне и на вас, и на него. След това вече той има грижата да провери дали има свободна зала (не може да няма, веднага се сещам за 77ма, която е празна през 7/8 от времето) и дали може да взема ключа оттам във въпросното време. It's a matter of flexibility, ya' know...
Хайде, че пак много се разписах.
Вратички има измислени за всичко. Ако става дума, и някои от нас имат лекции от 7 сутринта до 9 вечерта в четвъртък по програма.
Проблемът е (не знам дали не съм го обяснявала вече), че всяка година програмата се прави от нови хора, които нямат особено понятие от големината на курсовете, а и не се интересуват особено. Те взимат програмата от предишната година, препечатват я и правят някои козметични промени, колкото да не е същата. Тези промени най-често засягат номерата на залите, в които се провеждат заниманията. Така, например, 3-ма души (в т.ч. преподавателят) сме имали лекции в 61ва. При това се случваше доволно често, случва се и тази година. Ето защо става и това далеч неоптимално разпределение на залите (а и едното крило още не е ремонтирано), следователно факултативките твърде рядко се предвиждат в програмата (идеята, обикновено, е че все ще се сместят някъде).
Добавяме към това и фактът, че повечето лектори на факултативките са външни преподаватели, които работят някъде другаде на пълен работен ден, или имат достатъчно други ангажименти и успяват да спестят някой и друг час обикновено в събота по някое време.
Искам да ме разберете правилно - не извинявам тази практика, просто се опитвам да ви обясня какво е довело до нея.
Остава единствената възможност да се договорите с конкретния преподавател на първото занятие и да промените деня и часа така, че да пасне и на вас, и на него. След това вече той има грижата да провери дали има свободна зала (не може да няма, веднага се сещам за 77ма, която е празна през 7/8 от времето) и дали може да взема ключа оттам във въпросното време. It's a matter of flexibility, ya' know...
Хайде, че пак много се разписах.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Не се оплаквайте толкова. Тези от вас, които ходят на работа, просто ще трябва да се разберат с работодателите си за часове, дни. Пък и в крайна сметка винаги съществува вариантът бягство от лекция, но не го препоръчвам. Пък и какво толкова имате да правите в дните от седмицата като цяло? Ходене по кафенета? Клубове? Всички го правим, дори тези, които работят на пълен работен ден и учат редовно.
Тези от вас, които имат сериозни въпроси за поставяне пред ФСС, могат да дойдат в идния понеделник, в 19.30, ФЖМК, за да ги обсъдим всички заедно. ( Аз не съм член на ФСС, ако това има някакво значение - не задавайте въпроси към мен - не съм компетентна
)
Поздрави и честито на всички нови членове на съвета!
Тези от вас, които имат сериозни въпроси за поставяне пред ФСС, могат да дойдат в идния понеделник, в 19.30, ФЖМК, за да ги обсъдим всички заедно. ( Аз не съм член на ФСС, ако това има някакво значение - не задавайте въпроси към мен - не съм компетентна
Поздрави и честито на всички нови членове на съвета!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аха, аха, а-ха-ха-хааааа...fragile написа:Поздрави и честито на всички нови членове на съвета!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не, бе, Фрадж... Нищо лично към никое от децата нямам. Просто опитът ми с "институцията" СС е твърде пресен.
Или остарявам, или помъдрявам. Ще ми се да вярвам, че е второто. А може би просто съм станала твърде цинична (като последица от някое от горните две).
Впрочем, на никого не трябва да му пука за това какво мисля аз по въпроса. Животът на човек е редица избори - някои добри, други - лоши. Важното е да са информирани.
Но, както казваше мой добър приятел: има ли смисъл, когато няма значение?
Или остарявам, или помъдрявам. Ще ми се да вярвам, че е второто. А може би просто съм станала твърде цинична (като последица от някое от горните две).
Впрочем, на никого не трябва да му пука за това какво мисля аз по въпроса. Животът на човек е редица избори - някои добри, други - лоши. Важното е да са информирани.
Но, както казваше мой добър приятел: има ли смисъл, когато няма значение?
В края на ноември
В края на ноември
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Може и да има смисъл. Но аз те разбирам. Пък и аз самата примерно спирам да троша себе си, едва когато стократно съм се опарила. Не поддавам на такива съвети, дано разбереш какво имам предвид. Та, такова и положението на колегите, решили да членуват в СС - сами ще видят, сами ще решат. Дано им е писано по-добро, дано лошото минава само покрай ушите им и не ги засяга пряко.
Ще се видим в понеделник.
Ще се видим в понеделник.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Опитахме се да се договорим с учителката по английски и тя каза, че няма нищо против да е петък, защото й е все едно дали ще има часове в петък или събота, а щом ние няма да влизаме в събота по-добре в петък. Но вчера ни събра пред студентското табло и ни заяви, че в петък просто няма стаи и въобще не са предвидени стаи за факултативни дисциплини, така че явно всичките ще са в събота.
Както сигурно знаете, единственото време, в което и трите специалност са свободни, е петък вечер. Затогава няма помещения, така че сме обречени, освен ако не ги принудим някак да разбутат програмата. Мисля да дойда в понеделник на събранието, макар че хич не ме бива за оратор.
Руева, искаш ли и ти да дойдеш? И въобще, всичките недоволни? Да не съм само аз, че 
Както сигурно знаете, единственото време, в което и трите специалност са свободни, е петък вечер. Затогава няма помещения, така че сме обречени, освен ако не ги принудим някак да разбутат програмата. Мисля да дойда в понеделник на събранието, макар че хич не ме бива за оратор.
~ Кътчето ~
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Изходът със стаите е да погледнете програмите на всички специалности във времето, което ви интересува (от таблото) и да видите кои стаи са заети. Останалите, по презумпция, би трябвало да са свободни. Ето, например, знам, че журналистика 4ти курс нямат нищо извън специализираните кабинети. 1ви курс и трите специалности са свободни, следователно няма заети от тях зали. Остават 2 и 3ти курс (по 3 специалности) и 4ти - 2, което общо прави все едно 8 курса, които евентуално могат да имат нещо по това време (а аз много се съмнявам, че всички имат...). Това са 8 зали. Почвам да ги смятам произволно от долу нагоре: 13, 15, 16, 43, 44, 61, 62, 66. Готово. Точно 8. Остават 74 и 77 съвсем спокойно (или други 2, според програмата). Зали ИМА. И изобщо не ми е ясно защо не се използва 77, при условие, че е съвсем прилична (ако не сте 100 човека).
Тъй че, да знаете, някой ви е излъгал много гадно или просто не му се е проверявало (вероятно охраната).
Тъй че, да знаете, някой ви е излъгал много гадно или просто не му се е проверявало (вероятно охраната).
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Устните изпити си се провеждат съвсем легално. Нели О. и тя изпитва устно, ако щеш. Добавям и Нейкова, Ефремов, Пенчев... Алф... и още има, просто сега не се сещам. Какво против устните изпити имате, впрочем? Минава относително бързо (ако изключим чакането преди него), научаваш си оценката веднага... Вярно, има намесени и субективни фактори, но то и в писмените ги има, колкото и да не ни се иска да е така.
Колкото до факултативките - не са нищо особено, повярвайте ми, просто още един предмет в програмата. Още повече, че успехът ви се изчислява БЕЗ тях, така че не ви бъркат. Важно е да имате по два взети изпита от факултативки на година, за да си нагласите кредитите.
Колкото до факултативките - не са нищо особено, повярвайте ми, просто още един предмет в програмата. Още повече, че успехът ви се изчислява БЕЗ тях, така че не ви бъркат. Важно е да имате по два взети изпита от факултативки на година, за да си нагласите кредитите.
В края на ноември
В края на ноември