2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

Не е за смях, а за плач. :x
I love Deny ! :oops:
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Аз в една лекция по ИБДП видяхме едно девойче с Конституцията 8) Може пък да и е настолната книга, кой знае :roll: :wink:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Към колегите от пета и шеста група

Мнение от Longbow »

Такааааам...

Нещо явно я издразнихме главен асистент Цекова и ни трупна едно „контролно“...
Не знам как е при другите групи (може само ние да сме „удостоени“ с това внимание), но на нас ни бе даден следния конспект, по който да се подготвяме за следващото упражнение:

1. Правен статут на монарха преди и след Покръстването
2. Административно и военно устройство и длъжности (не съм много сигурен за периода - коригирайте ме при нужда)
3. Правомощия на монарха в Първата и Втората Българска държава
4. Органи на държавно управление; длъжности, свързани с обслужването на монарха; титли (пак не съм сигурен - виж пояснението на *2)
5. Административно-териториално деление и органи на провинциално управление по време на Втората Българска държава
6. Данъци, такси и глоби - Втора Българска държава

Това, с което се надявам да съм от полза на посещаващите форума колеги с предстоящи сходни събития в обозримото бъдеще е следното:

1. По този въпрос, материал намирам на страници 97 до 99 (до ред 17, включително) в учебника „История на българската феодална държава и право“ на Михаил Андреев и Фани Милкова, издание на „Софи - Р“, 1993 (едно сивичко и семпло-изглеждащо);
2. В същата книжка, от ред 18 на гореспоменатата страница до нейния край, заедно с едно редче на страница 100, мисля че биха могли да се отнасят за „тоя прос' въпрос“; прибавяме и точка 3 от същия параграф на шеста глава (ред 18, страница 101) и караме докрая на темата (?), и толкоз...
3. Сега нещата стават малко странни - май става въпрос за тип сравнителен анализ... А именно - трябва да се обърне отново внимание на описаното в *1, като се добавят хачалото на тема втора от седма глава (от самото й начало до ред 26 на страница 122) и цялата втора тема от глава осма
4, 5, 6. Тези тричките, мисля че могат да се отнесат към остатъка от осма глава (трета и четвърта тема)

Ако някой има какво да допълни, или има нужда от някаква помощ (не възнамерява/няма възможност да си набави учебника до другата седмица, примерно) да се обади. Навреме, моля!

Не претендирам за точност и изчерпателност на горното - човек съм и греша. Поправяйте ме, ако видите грешки. :-)

Надявам се това да ви е от полза!

Поздрави:
Ангел
Изображение
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Re: Към колегите от пета и шеста група

Мнение от uNDiDo »

Longbow написа:Такааааам...

Нещо явно я издразнихме главен асистент Цекова и ни трупна едно „контролно“...
Не знам как е при другите групи (може само ние да сме „удостоени“ с това внимание), но на нас ни бе даден следния конспект, по който да се подготвяме за следващото упражнение:

1. Правен статут на монарха преди и след Покръстването
2. Административно и военно устройство и длъжности (не съм много сигурен за периода - коригирайте ме при нужда)
3. Правомощия на монарха в Първата и Втората Българска държава
4. Органи на държавно управление; длъжности, свързани с обслужването на монарха; титли (пак не съм сигурен - виж пояснението на *2)
5. Административно-териториално деление и органи на провинциално управление по време на Втората Българска държава
6. Данъци, такси и глоби - Втора Българска държава

Това, с което се надявам да съм от полза на посещаващите форума колеги с предстоящи сходни събития в обозримото бъдеще е следното:

1. По този въпрос, материал намирам на страници 97 до 99 (до ред 17, включително) в учебника „История на българската феодална държава и право“ на Михаил Андреев и Фани Милкова, издание на „Софи - Р“, 1993 (едно сивичко и семпло-изглеждащо);
2. В същата книжка, от ред 18 на гореспоменатата страница до нейния край, заедно с едно редче на страница 100, мисля че биха могли да се отнасят за „тоя прос' въпрос“; прибавяме и точка 3 от същия параграф на шеста глава (ред 18, страница 101) и караме докрая на темата (?), и толкоз...
3. Сега нещата стават малко странни - май става въпрос за тип сравнителен анализ... А именно - трябва да се обърне отново внимание на описаното в *1, като се добавят хачалото на тема втора от седма глава (от самото й начало до ред 26 на страница 122) и цялата втора тема от глава осма
4, 5, 6. Тези тричките, мисля че могат да се отнесат към остатъка от осма глава (трета и четвърта тема)

Ако някой има какво да допълни, или има нужда от някаква помощ (не възнамерява/няма възможност да си набави учебника до другата седмица, примерно) да се обади. Навреме, моля!

Не претендирам за точност и изчерпателност на горното - човек съм и греша. Поправяйте ме, ако видите грешки. :-)

Надявам се това да ви е от полза!

Поздрави:
Ангел
Странно, а ми изглеждаше свястна. Ако не е тайна кои групи са наказани по този начин :?:
I love Deny ! :oops:
Аватар
Freaker_Teteven
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Freaker_Teteven »

И сега кво ще правим с ИБДП-то?? Някой от 9/10 група с учебник?
Право, II курс, 10 група, skype: fr3ak3r
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Longbow »

Не четем...

Заглавието на словоизлиянието ми е „Към колегите от пета и шеста група“... Заглавието на твоя отговор е „Re: Към колегите от пета и шеста група“...

В първите два реда пише, че нямам информация за останалите групи...

`nuf' said
Изображение
Аватар
Freaker_Teteven
В началото бе словото
Обратна връзка:

Е, ще дойде и нашият ред, не се притеснявайте :wink:
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

И 9 и 10 група са с "контролно"(уж без оценки). : )Нямам идея какво и как ще се пише. Уж по 3 въпроса на всеки, но оттам нататък ми е мъгла.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
Freaker_Teteven
В началото бе словото
Обратна връзка:

тва днес ли го е казала?и за следващия път ли е?
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Freaker_Teteven написа:тва днес ли го е казала?и за следващия път ли е?
Да, една приятелка от 6та група каза, че днес го е казала и др седмица ще е това чудо ...

Ох, добре че засега няма такова чудо при нас ;-) А иначе ст. а. Матеев е много готин човек и обяснява хубаво :) Има особено чувство за хумор или поне дава странни примери, само че наистина се радвам, че ни е той / на 7ма и 8ма гр. /
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Sirius`
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sirius` »

Дени написа:
Ох, добре че засега няма такова чудо при нас ;-) А иначе ст. а. Матеев е много готин човек и обяснява хубаво :) Има особено чувство за хумор или поне дава странни примери, само че наистина се радвам, че ни е той / на 7ма и 8ма гр. /
+1.

Всичките ни асистенти се представят отлично, като се замисля. Няма друг човек, освен А.Шопов по ОТП, който да притежава способността да ни направи юристи. Той обяснява изключително добре материала с всичките му тънкости, уточнения, обяснения и т.н. Присъединявам се към Дени по въпроса за М.Матеев. Що се отнася до Тони Конджов - той е голямата ми изненада. Очаквах нещо, подобно на лекциите, а напротив - упражнението ми беше интересно и определено информативно - Т.Конджов ни обясни по далеч по-разбираем начин цялата философИя на икономиката или поне материала, който сме минали до момента.
Оттук нататък всичко е четене, четене, четене... ^^
Изображение

Изображение

'Cause life's a bitch and then you die ^^
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Freaker_Teteven написа:тва днес ли го е казала?и за следващия път ли е?
Да, за следващия. Освен това ще имаме два теста и първият е на 30 ноември. : )
Аватар
Freaker_Teteven
В началото бе словото
Обратна връзка:

Еее...аз си мислех че ще ходя на упражнения само за да слушам на Таси тезисите, пък то имало и изпитвания! Жалко... :lol:
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
jexjex
В началото бе словото

Мнение от jexjex »

и Конджов, и Матеев, и Шопов са стабилни, ама най ме кефи последния 8) :)
Правист. 13-та група. 41А.
Заключено

Обратно към “Други”