За кандидатстващите през 2008

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
lovesecret
От дъжд на вятър

Мнение от lovesecret »

започвам да си мисля, че не само няма да провалят годината, ами и че ще имаме матури :( тъй като може би днес ще се разберат
"Бе влюбен до смърт! Тя бе единственото, което искаше ... Виждаше я отново и отново... Далечна .... Лунно красива ... Ледена ... Недостъпна ... "
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Матури не би трябвало да има :? Просто не е честно! Ако наистина има матури, то това трябваше да ни е известно най-малко две години п-рано, а не както сега, в 11 клас ни казват "Ми може да има, може и да няма....вие си учете" :lol: Да не говорим, че не от 11, а от 8 клас би трябвало да е известно и през целия период на обучение от 5 години да се подготвяме именно за тази форма на оценяване. В 8,9,10 клас пишем разни съчинения, ЛИС и накрая се появява тест :P За мен лично, системата е сбъркана и матури трябва да се отменят 8) И щом ще има матури, досега трябваше да ни е известно всичко, свързано с начина на оценяване, за критериите и сума ти още неща, никой не дава инфо :roll:
Да не говорим и за пропуснатото време от стачката :wink:
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

kashmir написа:Матури не би трябвало да има :? Просто не е честно! Ако наистина има матури, то това трябваше да ни е известно най-малко две години п-рано, а не както сега, в 11 клас ни казват "Ми може да има, може и да няма....вие си учете" :lol: Да не говорим, че не от 11, а от 8 клас би трябвало да е известно и през целия период на обучение от 5 години да се подготвяме именно за тази форма на оценяване. В 8,9,10 клас пишем разни съчинения, ЛИС и накрая се появява тест :P За мен лично, системата е сбъркана и матури трябва да се отменят 8) И щом ще има матури, досега трябваше да ни е известно всичко, свързано с начина на оценяване, за критериите и сума ти още неща, никой не дава инфо :roll:
Да не говорим и за пропуснатото време от стачката :wink:
За матури се говори още от когато сте били 9 клас. Нямате никво оправдание да мрънкате. :|
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Леле не я ядосвайте,че ще ви :violent1:
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Митака написа:Леле не я ядосвайте,че ще ви :violent1:
Стига флуд! Стига насилие! :P :angel13:

Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Едно е да се говори "Може да има матури", друго е "Ще имате матури" 8) И дори да са ни говорили, ок, говорят ни, приемаме, че ще имаме матури и какво от това - не следва промяна в начина на обучение, не правим никакви тестове, които логично би трябвало да упражняваме най-много щом матурата ще е под тази форма на изпитване :)

P.S. Мрънкаме, да, но с основание :wink: :lol:
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Добре беше за 12 години да свикнете, че в българското образование всяко решение е предпоследно... колкото по- бързо свикне човек с тази мисъл, толкова по- добре за него.
А и още нещо... не разчитайте само на начина на обучение в училище. Както се вижда през последния един месец - такъв може и да няма... :lol:
anyway... Ще оцелее само най-приспособимият. 8)
Последно промяна от Raya_Alexandra на 17 Окт 2007, 15:16, променено общо 1 път.

Аватар
Vissonia
От дъжд на вятър

Мнение от Vissonia »

Ясно е едно и то отдавна - СУ и другите уни-та НЯМА да зачитат матурите като входни изпити или оценки за нещо.Това си е решение още от лятото.Точка по въпроса с матурите и КСК.Вярно матурите само ще ни пречат засега да наблегнем на КСК.Толкова.
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

Ще оцелее този, който не полудее :lol: (от учене за първа задължителна матура, за втора - избирателна :P и за няколко кандидат-студентски изпита лятото...голям купон ще е :P ).
А най-голямият парадокс е, че матурите са доста пъти по-сложни от кандидат-студентския изпит и въпреки това не се зачитат от ВУЗ-овете :lol: (но това е естествено, ВУЗ-овете нямат изгода да приемат оценките от матурите 8) )
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

А най-голямият парадокс е, че матурите са доста пъти по-сложни от кандидат-студентския изпит
Ъъъ,ти видя ли пробните матури на сайта на министерството?
Аватар
kashmir
В началото бе словото

Мнение от kashmir »

steamer написа:
А най-голямият парадокс е, че матурите са доста пъти по-сложни от кандидат-студентския изпит
Ъъъ,ти видя ли пробните матури на сайта на министерството?
Не, не съм :lol: Сложни ли са :P
Знам специално за географията - матурата по география ще включва материала от 9 клас чак до 12 клас, всичкоооо, това е не само география на България, но и на света :wink: А кандидат-студентския изпит е само география на България и то не всичко (няма да ги има геоморфоложките области: Дунаваска равнина, Старопланинска област, Предбалкан и т.н., няма да ги има всички райони, които ще учим в даскало тази година, а само 3 :wink: ), ще са само 20 теми :)
Аватар
Anor``
В началото бе словото

Мнение от Anor`` »

Мм.. никак не мога да се съглася, че матурата е по-сложна от изпита. Ако се готвиш сериозно по дадения предмет (като за кандидатстуденстки изпит) и погледнеш матурата по същия предмет, ще си промениш мнението :wink:
"Най-силното страдание се поражда от удължаване на най-сладкото желание"
nelly__
В началото бе словото

Мнение от nelly__ »

Anor`` написа:Мм.. никак не мога да се съглася, че матурата е по-сложна от изпита. Ако се готвиш сериозно по дадения предмет (като за кандидатстуденстки изпит) и погледнеш матурата по същия предмет, ще си промениш мнението :wink:
Аз не съм съгласна. Матурите според мен не са чак ЕЛЕМЕНТАРНИ както някой казват. Пък и поне да включват само материала за изпитите.
Аватар
svetoslava
В началото бе словото

Мнение от svetoslava »

според мен матурите няма да са кой знае колко сложни,точно защото са 1ви за нас,и все пак(надявам се) съобразени с това,че всички учим по малко или много различни програми.май и другаде го бях казала:съмнявам се да сложат някаква сложнотия(дори и да е по предмет,който обхваща много материал),така си вкарват автогол с още протести/стачки и дрън-дрън я за отмяна на резултатите,я пък за срамотията колко е неграмотна БГ младежта :scratch:
a dream is reserved for those who dare to try
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Точно.Освен това матурите по предметите ще бъдат изготвени въз основа на включения материал в учебници първо равнище,което означава,че тези,които имат даден предмет за профилиращ и изучават по-задълбочено материята ще са на далавера.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”