За кандидатстващите през 2008
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- lovesecret
- От дъжд на вятър
Матури не би трябвало да има
Просто не е честно! Ако наистина има матури, то това трябваше да ни е известно най-малко две години п-рано, а не както сега, в 11 клас ни казват "Ми може да има, може и да няма....вие си учете"
Да не говорим, че не от 11, а от 8 клас би трябвало да е известно и през целия период на обучение от 5 години да се подготвяме именно за тази форма на оценяване. В 8,9,10 клас пишем разни съчинения, ЛИС и накрая се появява тест
За мен лично, системата е сбъркана и матури трябва да се отменят
И щом ще има матури, досега трябваше да ни е известно всичко, свързано с начина на оценяване, за критериите и сума ти още неща, никой не дава инфо
Да не говорим и за пропуснатото време от стачката
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За матури се говори още от когато сте били 9 клас. Нямате никво оправдание да мрънкате.kashmir написа:Матури не би трябвало да имаПросто не е честно! Ако наистина има матури, то това трябваше да ни е известно най-малко две години п-рано, а не както сега, в 11 клас ни казват "Ми може да има, може и да няма....вие си учете"
Да не говорим, че не от 11, а от 8 клас би трябвало да е известно и през целия период на обучение от 5 години да се подготвяме именно за тази форма на оценяване. В 8,9,10 клас пишем разни съчинения, ЛИС и накрая се появява тест
За мен лично, системата е сбъркана и матури трябва да се отменят
И щом ще има матури, досега трябваше да ни е известно всичко, свързано с начина на оценяване, за критериите и сума ти още неща, никой не дава инфо
![]()
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Едно е да се говори "Може да има матури", друго е "Ще имате матури"
И дори да са ни говорили, ок, говорят ни, приемаме, че ще имаме матури и какво от това - не следва промяна в начина на обучение, не правим никакви тестове, които логично би трябвало да упражняваме най-много щом матурата ще е под тази форма на изпитване
P.S. Мрънкаме, да, но с основание

P.S. Мрънкаме, да, но с основание
МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТРИ ИЗТОЧНИКА ИМАТ ВЛИЯНИЕ НАД ЧОВЕКА - ДУША, РАЗУМ И ТЯЛО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ДУШАТА ПОРАЖДА ПРИЯТЕЛСТОТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА УМА ПОРАЖДА УВАЖЕНИЕТО. ВЛЕЧЕНИЕТО НА ТЯЛОТО ПОРАЖДА ЖЕЛАНИЕТО. СЪЕДИНЕНИЕТО НА ТРИТЕ ВЕЛИЧИЯ - РАЖДА ЛЮБОВТА.
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Добре беше за 12 години да свикнете, че в българското образование всяко решение е предпоследно... колкото по- бързо свикне човек с тази мисъл, толкова по- добре за него.
А и още нещо... не разчитайте само на начина на обучение в училище. Както се вижда през последния един месец - такъв може и да няма...
anyway... Ще оцелее само най-приспособимият.
А и още нещо... не разчитайте само на начина на обучение в училище. Както се вижда през последния един месец - такъв може и да няма...
anyway... Ще оцелее само най-приспособимият.
Последно промяна от Raya_Alexandra на 17 Окт 2007, 15:16, променено общо 1 път.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
Ще оцелее този, който не полудее
(от учене за първа задължителна матура, за втора - избирателна
и за няколко кандидат-студентски изпита лятото...голям купон ще е
).
А най-голямият парадокс е, че матурите са доста пъти по-сложни от кандидат-студентския изпит и въпреки това не се зачитат от ВУЗ-овете
(но това е естествено, ВУЗ-овете нямат изгода да приемат оценките от матурите
)
А най-голямият парадокс е, че матурите са доста пъти по-сложни от кандидат-студентския изпит и въпреки това не се зачитат от ВУЗ-овете
Не, не съмsteamer написа:Ъъъ,ти видя ли пробните матури на сайта на министерството?А най-голямият парадокс е, че матурите са доста пъти по-сложни от кандидат-студентския изпит
Знам специално за географията - матурата по география ще включва материала от 9 клас чак до 12 клас, всичкоооо, това е не само география на България, но и на света
Аз не съм съгласна. Матурите според мен не са чак ЕЛЕМЕНТАРНИ както някой казват. Пък и поне да включват само материала за изпитите.Anor`` написа:Мм.. никак не мога да се съглася, че матурата е по-сложна от изпита. Ако се готвиш сериозно по дадения предмет (като за кандидатстуденстки изпит) и погледнеш матурата по същия предмет, ще си промениш мнението
- svetoslava
- В началото бе словото
според мен матурите няма да са кой знае колко сложни,точно защото са 1ви за нас,и все пак(надявам се) съобразени с това,че всички учим по малко или много различни програми.май и другаде го бях казала:съмнявам се да сложат някаква сложнотия(дори и да е по предмет,който обхваща много материал),така си вкарват автогол с още протести/стачки и дрън-дрън я за отмяна на резултатите,я пък за срамотията колко е неграмотна БГ младежта 
a dream is reserved for those who dare to try