Тема за всички, които ще кандидатстват в СУ и имат въпроси
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Увод в софтуерното инженерство не се ли учеше във втори (или трети) курс. Еми ако е толкова стойностно може да си изгубя и още един ден, но след тая лекция при доц.Григоров нещо вече ме мързи да ставам в 6 ч. Иначе ако се преподава свестно ще дойда, стига да кажете в коя стая е, макар че сега съм се захванал здраво със стереометрията, но ще отделя един ден, стига да си струва.
Според мен няма да може да влезне човек в СИ, ако не си е учил математиката както трябва в училище, но това си е мое лично мнение.
Според мен няма да може да влезне човек в СИ, ако не си е учил математиката както трябва в училище, но това си е мое лично мнение.
- sto_yan
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
И според мен е така, всичките тези години не може да се наваксат с каквито и да е частни уроци! Иначе, n@sko, отиди на лекции и за КН - да сравниш и да си напишеш коментараn@sko написа: Според мен няма да може да влезне човек в СИ, ако не си е учил математиката както трябва в училище, но това си е мое лично мнение.
Не се престаравайте с това ходене по лекции
учете си за кандидатстудентските изпити, пък после ще му мислите какво искате да влезте.
Има и немалко хора, които не са от мат. гимназии, т.е. това не е задължителен критерии, за да те приемат във ФМИ, стига човек да се е подготвил добре. (Пък те и изпитите какви лесни почнаха да стават)
Има и немалко хора, които не са от мат. гимназии, т.е. това не е задължителен критерии, за да те приемат във ФМИ, стига човек да се е подготвил добре. (Пък те и изпитите какви лесни почнаха да стават)
한류
- pure poison
- В началото бе словото
еми то аз това говоря- аз съм от езикова гимназияркъдето учителката по мат беше мн луда и не се учише математика при нея. Иначе до 9 клас включително бяхме при друга дет си трябваше да знаеш все нещо за да минеш(и всичко за да имаш хубава оценка)
Че съм умна - умна съм, но защо съм толкова красива? Може би защото съм скромна, а скромността краси човека...
Тия като мен `89 имат шанс да нямат матури заради учителските стачки, така че сме нацелили годината за раждане (е то родителите са я нацелили, ама няма да се отклонявам). Не че са трудни ама нямат смисъл, а пък и кога се сетиха да ни кажат, че ще държим матури - в 11 клас, вместо в осми. Който е заинтересован от матурите да посети сайта: http://maturi2008.hit.bg/
А иначе за лекциите - малко ми е трудно да идвам, че живея чаак в Самоков - на 1 час път до София (4 левчета само да отидеш и още 4 - да се върнеш)
А за леснотата на К-С изпити е малко спорен въпроса. Някои изпити са учудващо лесни, а пък други - учудващо трудни, но ми се струва, че започват да клонят към лесните
. При всички случаи трябва човек да си е достатъчно добре подготвен, така че да няма трудни или лесни, а да си ги реши всичките задачки.
Аз съм в хуманитарна паралелка, така че часовете по математика, които имат математическите не са равни на тези които имам аз, което пък не е много хубаво за мен. Ето сега например аз имам САМО 2 часа математика седмично. Добре че сега има стачки, та си отделям цялото време в решаване на задачи, че иначе и до четворка няма да стигна на изпитите. Все още не сме взели нищо от стереометрията - е това е подигравка за мен. А тия от математическата паралелка я взеха още през миналата година!!!
Ох, май и това се получи "ферман"
А иначе за лекциите - малко ми е трудно да идвам, че живея чаак в Самоков - на 1 час път до София (4 левчета само да отидеш и още 4 - да се върнеш)
А за леснотата на К-С изпити е малко спорен въпроса. Някои изпити са учудващо лесни, а пък други - учудващо трудни, но ми се струва, че започват да клонят към лесните
Аз съм в хуманитарна паралелка, така че часовете по математика, които имат математическите не са равни на тези които имам аз, което пък не е много хубаво за мен. Ето сега например аз имам САМО 2 часа математика седмично. Добре че сега има стачки, та си отделям цялото време в решаване на задачи, че иначе и до четворка няма да стигна на изпитите. Все още не сме взели нищо от стереометрията - е това е подигравка за мен. А тия от математическата паралелка я взеха още през миналата година!!!
Ох, май и това се получи "ферман"
[url]C:\Documents and Settings\Ku4eto\Desktop\Jasen.gif[/url]
Така... След като минаха стачките, идва време пак за въпроси
Учителката ми по немски език каза, че единствено в цяла българия дипломите на СУ се признават и в Германия. Дали е вярно това, защото досега не го знаех и тази подробност може да наклони много везните към Софийския университет, защото ми се иска след като завърша СУ да работя в чужбина (в Германия де). Някой има ли информация или мнение по този въпрос...?
До колкото знам в ТУ има Факултет за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт. Всичко се учи на немски и знам (не на 100% ), но дипломите на СУ и ТУ се признават в Германия. До колкото знам ТУ е в тясно сътрудничество и с Университета Карлсруе. (http://www.tu-sofia.bg/Bul/index.html) Все пак не можем да сравняваме СУ с друг университет. Името му е като запазена марка навсякъде по света.
Все пак трябва да си провериш допълнително.
- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
И аз ще си задам въпроса в тази тема, да не правя нова. Значи искам да уча туризъм. Мога ли да ида и на изпита по английски и на този по руски, защото се опасявам, че изпита по английски може да се окаже сложен и да не получа хубава оценка? А руския си го знам и ще ми трябва само малко трейнинг, за да се подготвя. Въпроса ми е дали е възможно да отида на двта изпита и дали се образува максималната възможен бал (т.е към утроената оценка от изпита по география автоматично при образуването на бал се прибавя оценката от изпита по езика, на който имам по-висока оценка)?
- svetoslava
- В началото бе словото
- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
:)
аз искам да уча компютърна химия в химическия факултет някои може ли подробно да ни изясни за какво точно става въпрос в всяко едно отношение:изпити ,такси ,лекции ,сесии заслужава ли си.Всичко моля