Колко арогантен е министър Вълчев?
ми Joker трябва да се започне отнякъде иначе се получава следния омагьосан кръг:
няма да работя по-добре защото ми плащат малко <-> работят зле, не заслужават да им се плаща добре
или старият соц девиз
работим като да не заспим, а те ми плащат като да не умрем.
според мен едно сериозно съкращение първо ще увеличи с някаква начална сума заплатите на несъкратените /съкращение, но да остане същата сума за заплати, да се промени само разпределението/, второ ще създаде по-конкурентна среда след катос е получат по-малко работни места с по-големи заплати.
между другото те и постоянно увеличават пенсионната възраст... как да постъпват млади
а иначе за парите за увеличението. че сме бедна страна, бедна сме. ама може ли да купуваме военни кораби от франция за по 750 млн май беше бройката...
няма да работя по-добре защото ми плащат малко <-> работят зле, не заслужават да им се плаща добре
или старият соц девиз
работим като да не заспим, а те ми плащат като да не умрем.
според мен едно сериозно съкращение първо ще увеличи с някаква начална сума заплатите на несъкратените /съкращение, но да остане същата сума за заплати, да се промени само разпределението/, второ ще създаде по-конкурентна среда след катос е получат по-малко работни места с по-големи заплати.
между другото те и постоянно увеличават пенсионната възраст... как да постъпват млади
а иначе за парите за увеличението. че сме бедна страна, бедна сме. ама може ли да купуваме военни кораби от франция за по 750 млн май беше бройката...
-
Vel
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Проблем No1 в средното образование е безсрочността на договорите - на един учител постът му е сигурен, стига да не сгафи сериозно. Ако даскалите се назначават на едно- или двугодишни договори, то ще им пука малко повече какво преподават и как се представят учениците им на изпити, матури, както и какво мислят родителите на децата за тях. Фактът, че в повечето училища 3/4 от учителите са още от соц време говори сам за себе си.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1108551
Днеска около НС и площад ,,Независимост" имаше повече полиция, от колкото при визитата на Никола Саркози.
Днеска около НС и площад ,,Независимост" имаше повече полиция, от колкото при визитата на Никола Саркози.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
Roskomanson
- В началото бе словото
Абе хайде стига с тия глупости,учителите били мързеливи,некадърни и прочие. Аз пък мога да ви кажа,че в моето бивше училище учениците ходеха да питат учителя ни по изобразително как да си направят сайт и всякакви неща свързани с компютри. Нещо повече,как от моя випуск имаше толкова много ученици,които си взеха кандидат-студентските изпити с пълни шестици? Сигурно защото учителите ни са мързеливи и некадърни. Дрънкате пълни простотии,уж сте образовани хора.
-
Vel
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Roskomanson, явно просто си случил, шанс. За себе си мога да кажа, че от целия петгодишен гимназиален курс не повече от 3-4 учители са ме научили на нещо и не са си спестявали усилия. Да, те заслужават 100% отгоре, дори и повече. Но другите, които влизат, казват "Вижте си урока и задачките след него", пишат 30 шестици и си тръгват...
Roskomanson написа:Абе хайде стига с тия глупости,учителите били мързеливи,некадърни и прочие. Аз пък мога да ви кажа,че в моето бивше училище учениците ходеха да питат учителя ни по изобразително как да си направят сайт и всякакви неща свързани с компютри. Нещо повече,как от моя випуск имаше толкова много ученици,които си взеха кандидат-студентските изпити с пълни шестици? Сигурно защото учителите ни са мързеливи и некадърни. Дрънкате пълни простотии,уж сте образовани хора.
как се правят изводи от частното за общото
- Ira_dei
- Драскач
Министър Вълчев заедно с Орешарски са може би единствените 2ма които правят нещо в това продънено правителство,колкото и да не ви се чува,те не са виновни за това че кабинета не отпуска пари
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Не знам какво правят и какво не,Ira_dei написа:Министър Вълчев заедно с Орешарски са може би единствените 2ма които правят нещо в това продънено правителство,колкото и да не ви се чува,те не са виновни за това че кабинета не отпуска пари
но не намирам Вълчев за арогантен.
Намирам претенциите и маниерите
на стачката и нейното лице, абсурдният
кадър Я.Т., за недостойни и меко казано
обидни за участниците. Освен това ми е
адски интересно защо гилдията не изплюе
некадърните кадри, което ще я олекоти,
мобилизира и ще повиши заплащането и
качеството на работата? Защо всички толкова
фанатично държат на това "равенство", което
поразително напомня на една друга система?
Защо даскалите се боят да бъдат оценени и се
оправдават с корупцията?!
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Мноу са извиняям, но бакшишите са в частния сектор,Bilbo написа:А исканията на бакшишите не бяха ли абсурдни ?Xenon написа:Исканията на учителите наистина са абсурдни.
А исканията на шофьорите не бяха ли абсурдни ???
а градския транспорт е общинска фирма.
Учителите са на бюджетна издръжка. Това значи
че държавата им плаща заплатите, а държавата се
издържа от данъци, което пък значи, че работещите
издържат учителите (пенсионерите, циганите и пр.).
Ако на тях им се увеличат заплатите със 100% това би
означавало зелена светлина за всички висящи на
бюджетни заплати да излизат на стачки.