2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Longbow »

Erastea написа:Да, разбира се че е прав, но не мисля че е намерил най-правилния начин да го поднесе...

Благодаря, че си си направила труда (а и на всички останали, които са пожертвали от времето си за това) да прочетеш и осмислиш написаното от мен! Приемам критиката за непрактичния обем, но видях като необходимо да предоставя изчерпателна обусловка на думите си.

Erastea написа:Трябва да се направи нещо- повече от очевидно е ... Трябва да покажем, че не се примиряваме с положението и да направим всичко възможно да го променим вместо само да се оплакването ..

Да го покажем на кого? Ако мислиш, че на някого му пука за нас - заблуждаваш се. „Делото по спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се“.

Erastea написа:Колкото до избирането на "инициативен комитет" звучи малко абсурдно, имайки предвид степента на организираност, в която се намираме - това е или невъзможно или трудно реализируемо(ако има такава дума...) и ще се проточи..

Чакай сега да проверя, дали съм разбрал правилно: твърдиш, че хората, за които се предполага да са най-организирани и да притежават най-големи способности за възприемане, асимилация, възпроизводство и тълкуване на огромни обеми информация в крайно ограничени времеви рамки, са неспособни да комуникират ефективно и да работят организирано за своето собствено (като част от общото) благо? Това не искам да го повярвам. Не съм съгласен, че бъдещия елит на обществото е апатичен към собствените си и чуждите потребности. Най-малкото - не би трябвало да е така. (И да - думата „реализируемо“ съществува и е една от любимите ми за произнасяне - аз съм си малко ненормален :twisted: )

Erastea написа:Така, че предлагам двама-трима души да кажат "аз ще се заема", не виждам защо другите трябва да протестират в случая..Събират се и заедно решават проблема, започвайки утре..

Ок - така да бъде. Предложих да бъдат избрани, в съответствие с убеждението си, че всички залужават раен шанс за действие и имат право на равна инициативност. Освен това, ако един микрофон струва 300 лева (нямам идея колко струва - това е предположение - НЕ ТВЪРДЯ, че един микрофон струва 300 лева), надали би било справедливо да бъде закупен от 6 (или 12, или 15, или 20, и т.н.) човека за целия курс. Мисля, че ни трябва мнозинство за това мероприятие - няма смисъл който и да е да се занимава, ако начинанието още от зародиша си е обречено на провал поради финансови причини.
Erastea написа:Longbow- само ще ти "paste-na" реакция при молбата ми да прочетат поста ти- "т`ва дългото? ооо немога го прочета посмъртно" и се губи ефекта просто ...

Ето това вече ... беден ми е речникът да се изразя. Добре. Искате да кажете, че за 9 календарни месеца сте научили около 25 теми по история и около 30 теми по литература, а не можете да прочетете това „посмъртно“? :shock:
ОК - нека ви цитирам едни числа сега:

ИБфДП = 399 страници
ИнБДП = 374 страници
ОТД = 230 страници
ОТП = 243 страници
ППУ = 207 страници
Сума = 1666 страници
Не включвам двете икономики и всичките многобройни и обемни помагала. Без лекции и записки, също.
Става въпрос за суха техническа учебна литература, Колеги. Това, което се предполага, че ще трябва да научим.
И ми казвате, че не можете да прочетете една страничка, чиято единствена цел е да ви помогне сами да си улесните живота? :shock:
Не мога да се насиля да коментирам повече и, едновременно с това, да запазя добрия тон. И аз съм човек.

Благодаря на всички за вниманието и за конструктивната критика!
Лека нощ!

Ангел

//edit:
Синтактични и пунктуационни грешки;
Граматическа грешка, посочена от Usted
Последно промяна от Longbow на 12 Окт 2007, 01:14, променено общо 3 пъти.
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Сухата теория е по-интересна от ненужните ти статистики и прочие...
с любов Пешо
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Не мисля,че го приемаш само като конструктивна критика.. момента, в който престанеш да се засягаш толкова лесно(защото много си личи), ще започнеш да живееш много по-добре и спокойно ..

Хм.. нека и аз цитирам:
Чакай сега да проверя, дали съм разбрал правилно: твърдиш, че хората, за които се предполага да са най-организирани и да притежават най-големи способности за възприемане, асимилация, възпроизводство и тълкуване на огромни обеми информация в крайно ограничени времеви рамки, са неспособни да комуникират ефективно и да работят организирано за своето собствено (като част от общото) благо? Това не искам да го повярвам. Не съм съгласен, че бъдещия елит на обществото е апатичен към собствените си и чуждите потребности. Най-малкото - не би трябвало да е така.

Това ми звучи не само на предела на идеализма (а съм идеалистка по убеждение),но и смешно .. и да не вярвам, че ще успеем да се организираме достатъчно бързо и ефективно.. Горещо се надявам да греша..

Мисля, че наистина има хора, на които им пука за нас.. даже повече- Вярвам!!!

Колкото до предложението ми, то беше някои от нас да го организират, не да свършат всичко сами..

И последно възхищавам се на твоя стремеж към изчерпателност, всеки от нас знае с какъв обем информация ще му се наложи да се сблъска, но повярвай ми няма как да се сърдиш на когото и да е, че не му се занимава с твоите писания(примерно само), с моите или на някой друг, а пак си чете по 1000 стр. писани от "авторитети"...
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Бавария написа:Сухата теория е по-интересна от ненужните ти статистики и прочие...
с любов Пешо

ха ха ха... С любов е, защото много те обичам, нали? :)
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Erastea написа:
Бавария написа:Сухата теория е по-интересна от ненужните ти статистики и прочие...
с любов Пешо

ха ха ха... С любов е, защото много те обичам, нали? :)
{}
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
Usted
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Usted »

Ангелчо, като не ти се чете, ходи да караш рейс---я по колко мн пари дават за това!
(извинявам се на съфорумците за резкия тон)
2000 страници не са нищо, имайки предвид, че нормалана скорост на четене е по 100 стр на ден (да речем художествен текст). Да речем, че четеш по 50 от тази "претежка материя", а също така и, че страниците са 2000 (нали имало и помагала...) това прави по скромните ми мат способности около 40 дена---
ама какво ли се занимавам
nil satis, nisi optimum
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

ОК - ще карам кратичко.
Недоказуемо, но и неопровержимо твърдение: не се засягам от нито едно написано до момента мнение - всичко това е от полза на активните и пасивните участници в дискусията. Доволен съм.

Колкото и смешно да звучи - аз съм искрен в изказването си и това е моята позиция по въпроса. Вярвам във всички вас (нас) като цяло и във всеки един по отделно - имате/ме капацитета да се справим бързо и ефективно с проблема.

С удоволствие бих те оставил да ме убедиш в това си вярване, при наличие на желание от твоя страна.

Кажи ти кои да го организират.

Искрено благодаря за милите думи (без ирония)!

Нямам моралното право да държа сметка на когото и да е за това, какво чете и това, което не чете - въпрос на свободен личен избор. ОК :-)

Последен коментар:
Коментирам любовта на Пешо.

С уважение:
Ангел
Изображение
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Не мога да кажа, кои трябва да го организират.. а само, че аз съм готова да участвам .. който се интересува може или да ми пише или да ми се обади...
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Usted написа:Ангелчо, като не ти се чете, ходи да караш рейс---я по колко мн пари дават за това!
(извинявам се на съфорумците за резкия тон)
2000 страници не са нищо, имайки предвид, че нормалана скорост на четене е по 100 стр на ден (да речем художествен текст). Да речем, че четеш по 50 от тази "претежка материя", а също така и, че страниците са 2000 (нали имало и помагала...) това прави по скромните ми мат способности около 40 дена---
ама какво ли се занимавам
Хм...
Не съм много сигурен как трябва да отговоря на подобна язвителна и агресивна забележка.
1. Обожавам да чета. Чета със скорост над 400 думи в минута. Проверено. Четенето не ме притеснява. Обемите не ме притесняват. Материята не ме притеснява и дори ми е интересна.
2. Не се чувствам лично засегнат от коментара ти - няма да обяснявам сега защо. Мисля, че това не е място, създадено с цел да упражняваме сарказма си.
3. Изкарвам повече пари от автобусен водач на настоящото си работно място, но благодаря за съвета.

С уважение:
Ангел
Изображение
Аватар
Usted
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Usted »

"това вече ... беден ми е речника да се изразя"
Тук си изпуснал един пълен член.

С най-добри пожелания:
Светозар
nil satis, nisi optimum
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Реверанс пред наблюдателността ти - успешно защитаваш изразеното в подписа си.

С нарастнало уважение:
Ангел
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Вие май си се харесахте.
Изображение
Of Mice and Men
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Уважението и симпатията са две съвсем независими величини.
В идеалния вариант, и двете са с положителен знак. В най-нежелателния - и двете с отрицателен. Можеш да уважаваш опонента си, без да го „харесваш“; можеш да „харесваш“ приятелите си, но да не ги уважаваш.

Точните думи са нещо много съществено.

Последно за тази нощ:
Ангел
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Ангеле, а няма ли да е по-добре да не избираме инициативен комитет?

В част от онези 1666 страници, които си пресметнал (чиято сума е крайно некоректна, защото: 1. ОТП ти е двусеместриален предмет и ще трябва да го четеш за втория семестър, 2. ако учиш ОТП при доцент Ташев ще получиш още два учебника до края на годината, 3. Несъмнено някои въпроси ще отпаднат от конспектите ти по всички предмети, 4. Миналата година учебникът на проф. Дачев по ИППУ включваше едва половината от материала за изпита не виждам защо да не е така и тази, 5. не си включил Политологията при Янаки Стоилов, за която има няколко учебника и която, бидейки избираем предмет има абсолютно същата тежест акто ИППУ, което си включил, 6. За втория семестър ще ти се добавят Римско право с още един учебник, две книги с казуси и един речник, Философия на правото с два учебника и още един предет, който не помня как се казваше, но по него няма издаден учебник) пише едни много интересни неща за разделението на властите. Аз предлагам да не се ограничаваме просто с този инициативен комитет, тъй като е всеобща истина, че властта покварява, а абсолютната власт покварява абсолютно. Затова нека изберем инициативен комитет, който ще действа по предварително изработен от Велик инициативен комитет устав и чиито правомощия ще са да приема предложенията. Освен това ще изберем друг орган (отново чрез преки избори, може да ги проведем на форума), който да отнася предложенията на Инициативния комитет до съответните институции в университета, но който орган също ще работи по предварително изготвния устав. Освен това трябва да се погрижим да има някакъв контрол върху цялата тази работа, затова ще изберем още някакъв орган (предлагам да го кръстим Висш Комитетски Съд), чиято цел ще бъде да следи дали всики действия на другите два органа са процесуално правилни. Освен това (естествено) никой няма да има право да е член едновременно на които и да са два от тези органи.

Освен това ще ни трябва някой който да събере парите за микрофоните. Нека това да се вмени на втория орган, който за тази цел обаче ще трябва да изгради някаква своя административна структура с вътрешна йерархия, която да събере парите и да се погрижи нито една част от тях да не бъдат присвоени. А, да - ще ни трябва и някой, който да наказва тези, които са решили да си присвоят част от парите, че даже и помещение, където да ги затворим (след като разбира се техният слуай е бил надлежно разгледан и те са били обявени за виновни от третия орган). Но не, чакай малко. Това последното няма нужда да го правим, защото присвояването на чужди пари е престъпление според законите на Република България - тях ще можем просто да ги предадем на полицията, която ще задейства необходимата официална процедура.

Обаче всичко това за мене стана прекалено сложно и аз не бих могъл да участвам на нито едно ниво в тази организация. Но имам огромно желание, затова предлагам да се състави катедра в ЮФ, която да се занимава с изучаването именно на тези неща. Можем да я кръстим... Инициативно-комитетско право. За завеждащ катедрата предлагам да сложим Ангел.

С уважение, рицар на кръглата маса, войн-ягуар боготворящ слънцето, слънце, гей орджи Димящото огледало.

П.П. Не си правете труда да ми търсите пунктуационни грешки, няма да си ги оправя, защото форумното общуване се доближава по своя смисъл до устно общуване, където не се използва пълен член.
П.П.П. А впрочем, някой сети ли се, че обсъжданите по-горе проблеми се срещат само и изключително за 272 зала? Ако някой твърди друго настоявам да се назначи комисия от вещи лица, които да установят дали наистина и в други аудитории не се чува.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Smoking Mirror написа: П.П.П. А впрочем, някой сети ли се, че обсъжданите по-горе проблеми се срещат само и изключително за 272 зала? Ако някой твърди друго настоявам да се назначи комисия от вещи лица, които да установят дали наистина и в други аудитории не се чува.
Да, предимно става дума за 272, но все пак проблемите са и в другите стаи - ясно е, че на упражения всичко е ток и жица, но не знам, според мен има 2 проблема - в голямата аудитория / засега само 272 / не се чува по - назад от 2 ред ПРЕД преподавателя, а в по - малките аудитории май не достигат места + когато не е ОИТ, защото тогава лекторката с голямо усилие на духа говори по - силно, батерии пак няма и не знам как се чува назад, аз досега или съм стояла права и не ми е дремело чува ли се отзад, или съм била отпред.

Е, както се установи, въпросите за местата и чуваемостта са изключително важно, но не знам как разрешаеми :roll:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Заключено

Обратно към “Други”