Erastea написа:Да, разбира се че е прав, но не мисля че е намерил най-правилния начин да го поднесе...
Благодаря, че си си направила труда (а и на всички останали, които са пожертвали от времето си за това) да прочетеш и осмислиш написаното от мен! Приемам критиката за непрактичния обем, но видях като необходимо да предоставя изчерпателна обусловка на думите си.
Erastea написа:Трябва да се направи нещо- повече от очевидно е ... Трябва да покажем, че не се примиряваме с положението и да направим всичко възможно да го променим вместо само да се оплакването ..
Да го покажем на кого? Ако мислиш, че на някого му пука за нас - заблуждаваш се. „Делото по спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се“.
Erastea написа:Колкото до избирането на "инициативен комитет" звучи малко абсурдно, имайки предвид степента на организираност, в която се намираме - това е или невъзможно или трудно реализируемо(ако има такава дума...) и ще се проточи..
Чакай сега да проверя, дали съм разбрал правилно: твърдиш, че хората, за които се предполага да са най-организирани и да притежават най-големи способности за възприемане, асимилация, възпроизводство и тълкуване на огромни обеми информация в крайно ограничени времеви рамки, са неспособни да комуникират ефективно и да работят организирано за своето собствено (като част от общото) благо? Това не искам да го повярвам. Не съм съгласен, че бъдещия елит на обществото е апатичен към собствените си и чуждите потребности. Най-малкото - не би трябвало да е така. (И да - думата „реализируемо“ съществува и е една от любимите ми за произнасяне - аз съм си малко ненормален
Erastea написа:Така, че предлагам двама-трима души да кажат "аз ще се заема", не виждам защо другите трябва да протестират в случая..Събират се и заедно решават проблема, започвайки утре..
Ок - така да бъде. Предложих да бъдат избрани, в съответствие с убеждението си, че всички залужават раен шанс за действие и имат право на равна инициативност. Освен това, ако един микрофон струва 300 лева (нямам идея колко струва - това е предположение - НЕ ТВЪРДЯ, че един микрофон струва 300 лева), надали би било справедливо да бъде закупен от 6 (или 12, или 15, или 20, и т.н.) човека за целия курс. Мисля, че ни трябва мнозинство за това мероприятие - няма смисъл който и да е да се занимава, ако начинанието още от зародиша си е обречено на провал поради финансови причини.
Erastea написа:Longbow- само ще ти "paste-na" реакция при молбата ми да прочетат поста ти- "т`ва дългото? ооо немога го прочета посмъртно" и се губи ефекта просто ...
Ето това вече ... беден ми е речникът да се изразя. Добре. Искате да кажете, че за 9 календарни месеца сте научили около 25 теми по история и около 30 теми по литература, а не можете да прочетете това „посмъртно“?
ОК - нека ви цитирам едни числа сега:
ИБфДП = 399 страници
ИнБДП = 374 страници
ОТД = 230 страници
ОТП = 243 страници
ППУ = 207 страници
Сума = 1666 страници
Не включвам двете икономики и всичките многобройни и обемни помагала. Без лекции и записки, също.
Става въпрос за суха техническа учебна литература, Колеги. Това, което се предполага, че ще трябва да научим.
И ми казвате, че не можете да прочетете една страничка, чиято единствена цел е да ви помогне сами да си улесните живота?
Не мога да се насиля да коментирам повече и, едновременно с това, да запазя добрия тон. И аз съм човек.
Благодаря на всички за вниманието и за конструктивната критика!
Лека нощ!
Ангел
//edit:
Синтактични и пунктуационни грешки;
Граматическа грешка, посочена от Usted