2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Shamana написа:
Все още е прекалено пълно с болни амбиции, които са си резервирали първите редове:) Не мисля, че нормален човек би отишъл 30 мин по-рано само за да може да е първи, когато отворят аудиторията.Ама хора всякакви...дано се осъзнаят.
Аз не мисля така.. не можеш да определяш абсолютно всички, които искат да си осигурят полагащите ни се що годе нормални за слушане условия като хора с болни амбиции.. не че аз не се надявам положината да се откажат да идват на лекции, да е по спокойно... но...
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Всички искаме да слушаме, не само хората от първите два реда.Явно всички сме амбициозни, но те са си определено и болни.
Аз не ги обвинявам за това, че искат да седнат отпред.И аз искам.Просто ми е смешно, че са готови да чакат там 1 час преди началото на лекцията, за да могат да се доберат до заветните места.
Да загубиш толкова време определено не ми изглежда нормално.
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Erastea написа:
Shamana написа:
Все още е прекалено пълно с болни амбиции, които са си резервирали първите редове:) Не мисля, че нормален човек би отишъл 30 мин по-рано само за да може да е първи, когато отворят аудиторията.Ама хора всякакви...дано се осъзнаят.
Аз не мисля така.. не можеш да определяш абсолютно всички, които искат да си осигурят полагащите ни се що годе нормални за слушане условия като хора с болни амбиции.. не че аз не се надявам положината да се откажат да идват на лекции, да е по спокойно... но...
Някак си решаването на проблема с неходенето на лекции не ми изглежда нормално. Пък и съм от тези, които идват към 9-9 и нещо и вече мизериите на СУ с местата и чуването ме поизнервят.
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

Юридическата пекарница вади топли милинки и мекици всяка сутрин, та затова се редят от рано. Е, и юридическата боза не е малко, нали не трябва закуската да е прекалено суха. :wink:
I love Deny ! :oops:
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Дано само не му приседне на някой :evil:
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

Ако това ще ви успокои, и от първите редове не се чува кой знае колко :roll: имах честта да ми пазят място няколко пъти и положението е горе-долу същото, защото ако не си централно срещу преподавателя пак се чуват само някакви откъслчени думи.. ние с колегите от 12 група обмисляме да подарим микрофони на СУ за Коледа... ;)
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Ех, с тези микрофони. А представяте ли си какво е било преди 15-ина години като е нямало микрофони изобщо?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Smoking Mirror написа:Ех, с тези микрофони. А представяте ли си какво е било преди 15-ина години като е нямало микрофони изобщо?
Предполагам, че тогава като цяло студентите са били по - дисциплинирани и не са говорили като кокошки непрекъснато, независимо от факта, че явно няма какво смислено да кажат ? :roll:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
crazy kaio
От дъжд на вятър

Мнение от crazy kaio »

[/quote]Предполагам, че тогава като цяло студентите са били по - дисциплинирани и не са говорили като кокошки непрекъснато, независимо от факта, че явно няма какво смислено да кажат ? :roll:[/quote]

Направо имам чувството, че някои не си затварят устите. Точно като едно време в 8-9 клас, че това даже е много скоро. Уж всички са много надъхани и им се учи и като започне едно говорене.... Не гораз бирам. Липса на уважение, възпитание, знам ли.

PS. Не разбирам и защо не ми се получават цитатите :(
Born to lose
Live to win!
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

не забравяйте, че "навремето" не са и били толкоз много говеда...
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право

Мнение от Longbow »

ellli написа:Ако това ще ви успокои, и от първите редове не се чува кой знае колко :roll: имах честта да ми пазят място няколко пъти и положението е горе-долу същото, защото ако не си централно срещу преподавателя пак се чуват само някакви откъслчени думи.. ние с колегите от 12 група обмисляме да подарим микрофони на СУ за Коледа... ;)
Уважаеми Колеги,

много мислих, преди да се реша и да се омаскаря публично във форумното пространство. И все-пак...
Хубаво го мислите, Вие колегите от ХІІ група... А до Коледа? Това в никакъв случай не е саркастична критика, а дори благодарност за началния тласък от оформянето на една идея към нейното доразвиване и най-накрая изпълнение (в най-добрия случай).
Ясно е, че дори преди да седнем на заветните скамейки на юридическия факултет, ние сме били поставени (неизбежно) в една конкурентна среда - с всички останали, а и помежду си. Това е стимулиращо, но само до известна степен. От един момент нататък това става паразитно и деградиращо поведение. Този момент (мисля) още не е дошъл, но неминуемо приближава. Вярно е, че най-мотивираните трябва да минат през цедката на университета, но мотивацията не би трябвало да се измерва с това, колко рано ще се появиш в аудиторията, а с това, колко усърдие влагаш в учението си. В момента дребни и незначителни неща правят разликата между адекватното присъствие на едно занятие и неадекватното присъствие на същото това занятие. Такива неща са излизането 30 секунди по-късно и изпускането на съответния транспорт, което води до 20-40 минутно закъснение (дори да е било предвидено <както, несъмнено, повечето от вас правят> да се пристигне 30 минути преди началото на занятието, тези мижави 30 секунди означават, че като пристигнете ще са останали места на 33-ти ред евентуално); разливането на чаша кафе/кола/сок/чай/каквото-и-да-е върху облечените вече дрехи, което отново означава леко закъснение и място на хх ред; угасване на колата; отклонение на движението по маршрута ви към ректората; някой и друг протест; и така нататък, и така нататък...

Ставам скучен - знам - сега ще кажа каквото ми се върти из главата.

На нас се пада честа и привилегията да се гледа като на потенциалните бъдещи стълбове на обществото. Никой не може да понесе тежестта сам. Факт. Ще ни се налага да работим в екип. Нима бихте предпочели да работите в екип с някой, който е седял на хх ред и е чул 1/6 от лекцията и си няма идея за какво иде реч, пред това да работите с накой, който е чул и разбрал всичко?
Предлагам следното:
Да бъде избран (нека го наречем) „инициативен комитет“, който да се заеме от името на всички и с цел общото благо да проучи техническите характеристики на употребяваната апаратура, да проучи пазарната стойност на ползваните (неработещи) устройства и (с доброволното капиталово участие на всеки заинтересован) да набави едно, две, три, или колкото е необходимо такива, които да бъдат винаги на разположение на нашия курс. Това предлагам да се направи на доброволни начала и с възможно най-активно участие от всички.

Това е моето предложение.
Сега можете да се посмеете и да го подминете като наивно и неизпълнимо, или да направите нещо по въпроса. Конструктивна критика, предложения, разисквания, подкрепа - добре дошли са.

Умишлено не препоръчвам модел за избирането на членове на този „комитет“, защото самото му съществуване е още в света на идеите. Когато и ако започне да се материализира - нека който желае да вземе участие в потенциално предстоящата дискусия на съответната тема.

Това беше от мен. Знам, че Ви дотегнах, но мисля, че е за добро.

С уважение:
Ангел
Изображение
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

"А бе ти шегуваш ли се..." :lol:
Sirius`
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sirius` »

Всъщност е прав.
Звучи доста логично и имате моята подкрепа в морален, а ако стане нужда - и във финансов аспект.
Омръзна ми да пристигам в 9 без 15 и да заваря Тълпа - монолитна, ранобудна и амбицирана да възприеме на сто процента лекцията от първите банки, поради простата причина, че назад нищо не се чува.
На първата лекция по ИБДП (първата сериозна лекция) бях на седми ред. Точно така, хващах по някоя дума, незнайно как извисила се до там и промъкнала се покрай неизменните лаф моабети на определен слой девойки...
Добре, че има няколко колеги, които ми пазят място в 272, иначе щях да го карам на ксерокопирани лекции от рандъм колеги. За предпочитане, от женски пол, че като знам мъжете как пишем ^^
Изображение

Изображение

'Cause life's a bitch and then you die ^^
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Да, разбира се че е прав, но не мисля че е намерил най-правилния начин да го поднесе...
Трябва да се направи нещо- повече от очевидно е ... Трябва да покажем, че не се примиряваме с положението и да направим всичко възможно да го променим вместо само да се оплакването ..

Колкото до избирането на "инициативен комитет" звучи малко абсурдно, имайки предвид степента на организираност, в която се намираме - това е или невъзможно или трудно реализируемо(ако има такава дума...) и ще се проточи..

Така, че предлагам двама-трима души да кажат "аз ще се заема", не виждам защо другите трябва да протестират в случая..Събират се и заедно решават проблема, започвайки утре..

Longbow- само ще ти "paste-na" реакция при молбата ми да прочетат поста ти- "т`ва дългото? ооо немога го прочета посмъртно" и се губи ефекта просто ...
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Аватар
loverlips
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от loverlips »

crazy kaio написа: Направо имам чувството, че някои не си затварят устите. Точно като едно време в 8-9 клас, че това даже е много скоро. Уж всички са много надъхани и им се учи и като започне едно говорене.... Не гораз бирам. Липса на уважение, възпитание, знам ли.

PS. Не разбирам и защо не ми се получават цитатите :(
От настройките на профила ти, си оправи опцията Винаги разрешавай HTML. Трябва да избереш Не, вместо Да.
Заключено

Обратно към “Други”