Request: Магистратури за 2007/2008

Публикувай отговор
Аватар
koppakabbana
Пишете, о, братя
Специалност: МО
Курс: семестриално завършил

Мнение от koppakabbana »

Да, прав/а си. Стремежът е да бъде класиран кандидатът по възможно най-горно желание. Както при КСК. Все пак идеята на подредбата на желанията е най-желано място - предполага се, че щом е сложил на второ място другата програма - желае я по-малко, и щом е класиран по първо желание - хоп "удовлетворен е"
Bibole4ka
В началото бе словото

Мнение от Bibole4ka »

Вече седмица ме термози следният проблем... И ако някой внесе яснота, ще съм особено благодарна!!! Честно!! :roll: :roll:
Та.... Кандидатствам за 2 магистратури, които са в различни факултети, затова подадох 2 молби (така ми казаха от Учебен отдел.....) . Ако ме приемат, искам да запиша и двете, което значи, че едната ще е платена. Но тъй като и в двете молби съм писала държавна поръчка или платено, ако ме приемат като държавна поръчка и в 2те специалности (което не е невъзможно предвид дипломата ми..... :oops: ), отпадам ли от 2-рото класиране т.е. за платено?!!? И губя ли по този начин възможността да запиша и 2те??
Всички идеи, хрумвания или предположения ще са полезни, защото последната седмица си говорих с толкова секретарки, че ще ми тежи цял живот! И всяка казва: "Мчи не знам, питайте в Отдел Студенти, другия факултет, Учебен отдел....." Само дето не ме пратиха да питам Филип Киркоров.... или кака Лара от Милион и едно желания......

:?
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Ще споделя мнение, което е на база моите чудения относно реда и начина на класиране. Допускам и да не съм права, но според мен класирането (поне би трябвало, защото аз имам и други мисли) на чисто механичен принцип. Ако ти се класираш и в двете програми по първо желание, нямаш възможност да промениш нищо. Вероятно си посочила и в двете като първо желание държавна субсидия - и това е проблема! Щом си с висок бал, може би трябваше да си по-уверена и да избереш предварително кое да е ДС и кое платено. Единственото, на което можеш сега да се надяваш е, да не те приемат ДС в някоя от двете.
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

Bibole4ka написа:Вече седмица ме термози следният проблем... И ако някой внесе яснота, ще съм особено благодарна!!! Честно!! :roll: :roll:
Та.... Кандидатствам за 2 магистратури, които са в различни факултети, затова подадох 2 молби (така ми казаха от Учебен отдел.....) . Ако ме приемат, искам да запиша и двете, което значи, че едната ще е платена. Но тъй като и в двете молби съм писала държавна поръчка или платено, ако ме приемат като държавна поръчка и в 2те специалности (което не е невъзможно предвид дипломата ми..... :oops: ), отпадам ли от 2-рото класиране т.е. за платено?!!? И губя ли по този начин възможността да запиша и 2те??
Всички идеи, хрумвания или предположения ще са полезни, защото последната седмица си говорих с толкова секретарки, че ще ми тежи цял живот! И всяка казва: "Мчи не знам, питайте в Отдел Студенти, другия факултет, Учебен отдел....." Само дето не ме пратиха да питам Филип Киркоров.... или кака Лара от Милион и едно желания......

:?
И аз кандидатствах в две магистратури в два факултета. Оказва се, че ще ме приемат и на двете места, но ще избера само едната магистратура. Явно, че ще те приемат и на двете места държавна поръчка. Може да подадеш молба в съответния факултет да те преместят от държавна поръчка в платено обучение. Никога няма да откажат да ти вземат таксата за платено. Тази година явно всичко ще е възможно. Местата са повече от кандидатите така, че може и да стане. Но май има и друг проблем- в закона не пишеше ли, че не може да се учат две магистратури редовно обучение едновременно? Едната май трябва да е задочно, но и това трябва да провериш. Пробвай с молба да те класират в единия факултет по второ желание т.е платено. Аз имам колега, на който излиза, че бала ще му стигне по първо желание, но той иска да запише магистратурата, която му е по второ желание и сега ще подава молба да го класират направо по второ желание.
С това мога да ти помогна. Успех в борбата с администрацията.

Някой знае ли в крайна сметка кога излиза първо класиране? Дали на 11-ти когато факултетите трябва да предадат документите на всички класирани в уч. отдел в Ректората или на 18-ти когато уч. отдел в Ректората ще пусне обща заповед за записване на класираните?
А и още нещо- при записването ще трябва академична справка защото още нямаме дипломи. Та въпросът ми е колко ще струва тази справка- 15 лв. колкото е за студенти на СУ или 50лв. колкото е за завършили студенти на СУ? Ние като сме завършили, но все още нямаме дипломи не трябвали да е 15лв.?
ИзображениеИзображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Доколкото аз знам може паралелно да се учат две магистратури, НО при положение,че едната е държавна поръчка, а другата е платена, за формата на обучение не знам да има ограничение. Относно резултатите и класирането, би трябвало първото класиране да излезе на 15 октомври :arrow: днес бях на интервю и ни казаха,че резултатите ще излязат до 11-ти, самото класиране на 15-ти, а пък записвинате май е от 18 до 20-ти октомври ако не се лъжа, но най-добре да се провери в правилиника, качен на сайта на университета :idea: Това за академичните справки за записване сега го чувам за пръв път :arrow: нали при самото кандидатстване към молбата сме приложили въпросната справка или извлечение от дипломата в двата случая, за какво им е пак :shock: :arrow: някой ако може да ми обясни , ще му бъда благодарна.Успех на всички, много се мина , малко остана !
Като птичка в небесата :)
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

sientelo написа:Доколкото аз знам може паралелно да се учат две магистратури, НО при положение,че едната е държавна поръчка, а другата е платена, за формата на обучение не знам да има ограничение. Относно резултатите и класирането, би трябвало първото класиране да излезе на 15 октомври :arrow: днес бях на интервю и ни казаха,че резултатите ще излязат до 11-ти, самото класиране на 15-ти, а пък записвинате май е от 18 до 20-ти октомври ако не се лъжа, но най-добре да се провери в правилиника, качен на сайта на университета :idea: Това за академичните справки за записване сега го чувам за пръв път :arrow: нали при самото кандидатстване към молбата сме приложили въпросната справка или извлечение от дипломата в двата случая, за какво им е пак :shock: :arrow: някой ако може да ми обясни , ще му бъда благодарна.Успех на всички, много се мина , малко остана !
Имам чувството, че този правилник вече го знам на изуст, но пак не дава отговор на повечето въпроси. Там пише, че до 11-ти факултетите представят в уч. отдел документите на класираните, протоколи от изпити и т.н, а уч. отдел до 18-ти ще издаде заповед. Та въпросът ми е дали на 11-ти ще има класиране във всеки факултет или ще чакаме 18-ти. Като бях на събеседването резултатите ги казаха като минаха всички, но класирането не знаеха кога ще бъде. А за академичната справка- в правилника пише, че ще е необходима при записването, тъй като още нямаме готови дипломи. Аз като си подавах документите от отдел "Студенти" ми дадоха приложение към дипломата, което сега май няма да върши работа. Чудя се дали по служебен път няма да ни издадат по една справка защото ако ще трябва да чакаме по една седмица за направата ще изпуснем сроковете за записване. Все пак мисля на 11-ти да се завлека и да питам на място.
Права си, че много мина и малко остана, но ни чака поредното сблъскване с администрацията.
ИзображениеИзображение
Bibole4ka
В началото бе словото

Мнение от Bibole4ka »

Ginger, и аз имам същите опасения! 10х за спеделените мнения, дано с индивидуална молба да стане. След като прибраха по 20 лв. за толкова измислено 3-минутно събеседване, едва ли ще откажат още 1300, при положение, че имам желание да уча и че дипломата ми е Шесссс... Въпреки че очаквам проблеми всякакви...
А не определих предварително кое да е платено, защото не знаех за коя специалност колко и какви кандидати ще има....
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Аз много ти стискам палци всичко да е ОК. Бих искала да кажа, че трябва да ти разрешат не защото ще вземат пари, а и защото ти си достатъчно мотивирана, след като се нагърбваш с толкова сериозен ангажимент, но засега няма да го кажа (така се изказват политиците :wink: ).
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Айде ако някой разбере нещо относно класиране и срокове за записване със сигурност да свирка, пък дано успеем да се оправим най-накрая с проклетата бюрокрация и администрация :x
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

Това, което знам е за БФ- утре излиза официалното класиране, а заповед за записване ще излезе на 18-ти както го пише и в правилника. Записванията ще са на 19, 20 и 22-ри. Само не знам как ще записват и в събота (20-ти), но ще се разбере. Утре като ходя ще питам и за академичните справки. Може и затова утре да излиза класирането за да има време за една седмица да ни направят справките.
ИзображениеИзображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Честно казано в правилника не видях да пише нещо за академични справки, но може да съм пропуснала :roll: Обаче питах една колежка, която миналата година записа магистратура и тя ми каза,че такава справка не е необходима при записването, тя се изисква само ако се записваш магистратура в друг вуз, купуват се и се попълват само един комплект документи исе плаща семестриалната такса, това е .Но ако разбереш нещо утре, пиши :wink:
Аватар
MissMarple
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MissMarple »

А някой да знае какво се случва с магистратурите на МО?има ли вече дата и място за провеждане на интервюто? при мен се оказа, че съм приета на първо желание и държавна поръчка при това и го разбрах - като отидох на събеседването за 2рото ми желание - европейска интеграция и там направо ми казаха, че няма какво да ме питат, понеже съм била приета вече на първо желание :lol: голяма пародия! откъдето съдя, че това със записване във втората по желание специалност е крайно невъзможно... :scratch:
Never give up on the good times!
GUDERIAN
В началото бе словото

Мнение от GUDERIAN »

Някой знае ли, кога ще има класиране за ФФ и къде ще бъде разлепено или поместено? Съжалявам, че това е поредното изречение, което започва с "някой знае ли, кога..." но в БГ реалностите е така... :) Ако някой има инфо, благодаря му предварително! :)
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Уважаеми колеги, току що се връщам от университета. Няма изнесени списъци за ФФ за класирания. Има само списъци с оценки от изпити и то не от всички програми. Знам, че в другите факултети не е така, но нямам конкретна информация. Аз също се присъединявам към GUDERIAN - ако в следващите дни някой ходи до ФФ, нека даде сигнал дали има изнесени списъци.
GUDERIAN
В началото бе словото

Мнение от GUDERIAN »

Ginger написа:Уважаеми колеги, току що се връщам от университета. Няма изнесени списъци за ФФ за класирания. Има само списъци с оценки от изпити и то не от всички програми.
Станахме двама дето са го констатирали това днес, точно за това примолвам ако някой знае нещо и/или разбере нещо да казва? :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”