География - всички курсове

Подфорум към Геолого-географския факултет

Модератори: peterdi, Mushmul

Публикувай отговор
earth_angel
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от earth_angel »

Bootylicious написа:Аз съм първи курс География и имам един въпрос...Утре ли ще си разберем програмата, или я има някъде из нета...и
някой има ли учебници за 1ви курс, ако да-ЛС! :notworthy:
Програмата утре на таблото ще я видиш , заедно с групите по предметите . А учебници - за целта има библиотека ;)
Lonely_
В началото бе словото

Мнение от Lonely_ »

Моля, някой от по-горен курс да даде съвет на първокурсниците какъв профил е "най-безболезно" да се избере.И изобщо малко повече инфо за предимствата и недостатъците на Бакалавърския и Педагогическия профил.
А и да питам - мисията невъзможна ли е местене от География в Туризъм,признават ли се част от изпитите и тн...
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

Lonely_ написа:Моля, някой от по-горен курс да даде съвет на първокурсниците какъв профил е "най-безболезно" да се избере.И изобщо малко повече инфо за предимствата и недостатъците на Бакалавърския и Педагогическия профил.
А и да питам - мисията невъзможна ли е местене от География в Туризъм,признават ли се част от изпитите и тн...
misiqta e napulno vazmojna ot geografiq v turizam-az sam dokazatelstvoto za tova:)
You're one in a million
You're once in a lifetime
Lonely_
В началото бе словото

Мнение от Lonely_ »

visez написа:
Lonely_ написа:Моля, някой от по-горен курс да даде съвет на първокурсниците какъв профил е "най-безболезно" да се избере.И изобщо малко повече инфо за предимствата и недостатъците на Бакалавърския и Педагогическия профил.
misiqta e napulno vazmojna ot geografiq v turizam-az sam dokazatelstvoto za tova:)
Eйй вдъхна ми надежда :D А какъв профил си си избрал/а?Педагогически или другия?И какъв успех имаше когато се мести?
falio
От дъжд на вятър

Мнение от falio »

Тя избра Другия профил. И аз него избрах, ама нещо с времето почнах да си мисля че съм направил грешка. Има и обратния случай, така че не мога ти кажа. Мене лично избираемите предмети в първи курс не ми харесаха много, а като ходих на педагогическа психология да видя какво е, ми беше доста интересно. Може би някой който вече е завършил или големите батковци и каки да кажат.
earth_angel
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от earth_angel »

Педагогическият профил ти дава предимството след тези четири години да имаш тапия за учител по география . След това ако запишеше друга магистратура , можеш да практикуваш 2 професии . Иначе по някое време имаш хоспетиране , а мисля в 4ти курс имаш практика да преподаваш в някое училище .
Аз като бях първи курс не сме избирали м/у педагогически и бакалавърски курс , бяхме си бакалавърски , а педагогически се избираше в трети курс. И аз не съм го избрала всъщност ....... Надявам се да съм била полезна :wink:
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

Lonely_ написа:
visez написа:
Eйй вдъхна ми надежда :D А какъв профил си си избрал/а?Педагогически или другия?И какъв успех имаше когато се мести?
дам каза Колегата,че избрах без педагогика.,защото знаех.,4е ако не се преместя и си завърша География не бих се занммавала с преподаване-хах горките деца :lol: ....
Иначе за местенето 2 са главните и големи пречки-изпълниш ли ги другото е сравнително лесно.Значи трябва да си минала езика в СУ а както знае6 тея имат баси космическите критерий :evil: и 2тото по-кофти нещо е да си минеш МГК-то .....твааааа за мен 3 беше супер щастие и връх :shock: :lol: супер смотан изпит не вярвам някой да му е било приятно тва МГК .. :)
за успеха-5.30 ми беше
АА за изпитите дали се признават- ами да ти кажа ако мислиш да се местиш догодина си запиши от избираемите сега Философия.,Обща икономическа теория, а 2рия семестър Информатика.. тея изпити сега ще ми ги признаят + и един по обща физи4еска география:)))
iztre6tenqlka
В началото бе словото

Мнение от iztre6tenqlka »

Моля,някой от колегите от по-горните курсове да каже какви са отзивите за избираемата дисциплина ВАКИ-лесно ли се взима изпита,какво представлява той и държи ли се на посещения на лекциите и упражненията? Също така и относно География на туризма-малко повече инфо относно изпита и всичко свързано с дисциплината?
earth_angel
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от earth_angel »

iztre6tenqlka написа:Моля,някой от колегите от по-горните курсове да каже какви са отзивите за избираемата дисциплина ВАКИ-лесно ли се взима изпита,какво представлява той и държи ли се на посещения на лекциите и упражненията? Също така и относно География на туризма-малко повече инфо относно изпита и всичко свързано с дисциплината?
Аз съм 4ти курс и този семестър имам ВАКИ . Миналата година на колегите беше само курсова и нямаха присъствие .
За туризма ако сте при Казачка - "честито !" :lol: Ходете си , търпете я колкото и да е трудно , че после лошо става . Пишете и всички малоумни задания , ходете си при асистентката също . Да няма като при нас опъване на нервите в края на семестъра ! Иначе изпита по туризъм е тест никак не труден и отиде на изпита по раничко от казания час ...за ваше добро е да не закъснявате :lol:
iztre6tenqlka
В началото бе словото

Мнение от iztre6tenqlka »

ОК, мерси много! Значи с една дума- ВАКИ е по-добрия вариант... :roll:
earth_angel
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от earth_angel »

iztre6tenqlka написа:ОК, мерси много! Значи с една дума- ВАКИ е по-добрия вариант... :roll:
Е виж сега , туризма е интересен и приятен , ама ако и тая година го води Казачка ....тя не е съсвем в ред просто...а ако не е тя запиши го ;)
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

ей и ние сме при Казачка /1ви курс Туризъм / и го караме заедно с 3ти курс География ,само че тяхното се казва "география на туризма.',нашто е Основи на Туризма.. :) за изпита каза.,чее е тест и че бил някаф лесен.... да видим как ще е :roll:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

я да питам аз вие учите ли Геохимия и Геоморфология или това го учат само геолозите :roll: Ако го учите , кажете трудни ли са и за какво всъщност се разправя в Геохимията :roll: :shock:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Diva_Magia
Пишете, о, братя
Специалност: География
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Diva_Magia »

sientelo написа:я да питам аз вие учите ли Геохимия и Геоморфология или това го учат само геолозите :roll: Ако го учите , кажете трудни ли са и за какво всъщност се разправя в Геохимията :roll: :shock:
Геоморфологията, маскирана като "Обща Геоморфология" (частна такава май няма да имаме :lol: ) я учихме във втори курс.
На мен лично ми бяха интерсни упражненията (Кънев е пич :) За лекции нямаше сила, която да ме вдигне :oops: ). Брои се за труден изпит.
А с Геохимията май географите нямат сблъсък. (благодаря на всички богове за което :roll: )
Изображение
u-chebin estel anim
http://diva-magia.blogspot.com/
earth_angel
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от earth_angel »

Diva_Magia написа:
sientelo написа:я да питам аз вие учите ли Геохимия и Геоморфология или това го учат само геолозите :roll: Ако го учите , кажете трудни ли са и за какво всъщност се разправя в Геохимията :roll: :shock:
Геоморфологията, маскирана като "Обща Геоморфология" (частна такава май няма да имаме :lol: ) я учихме във втори курс.
На мен лично ми бяха интерсни упражненията (Кънев е пич :) За лекции нямаше сила, която да ме вдигне :oops: ). Брои се за труден изпит.
А с Геохимията май географите нямат сблъсък. (благодаря на всички богове за което :roll: )
Да ама имаме сблъсък с Картография и "любимото" ПГК :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “ГГФ”