СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ обвинения и избори

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Dobromir
В началото бе словото

Мнение от Dobromir »

The_Guide_Of_The_Student
Не знам кой е Just a student, но съдейки по постовете му/й никога не се е и опитвал/а да променя системата. Трябва да е ясно, че в Университета най-важните хора са студентите. Преподавателите са тук заради вас. Трябва да е много ясно. Не злоупотребявайте с това.
Аз залагам за жена. Член на СС отпреди 2005 до 2007. Може и в СИС да е била.... Те май са малко в СИС от 2005-2007. Кой знае.
Ама пък се прави на мъж. Може да пишат няколко души с тоя ник, дето са насъбрали ей така и искат да споделят, ама не от свое име.
Да, има елемент на манипулация -
Just a student
Този човек да се амбицира, да се кандидатира за СС, да влезе там и да намери свои привърженици... И независимо от това КОЕ е новото ръководство на СС (защото аз съм сигурен, че то ще бъде сформирано от един от тези два кръга), да не сприра да се бори за промяната и за различността на тази система! Защото е важно желанието ...
Един вид се предрешава, че нищо от никой не зависи има две постоянно биещи се И лоши сили (явно и тя е от едната от тях), ама да не се притесняват студентите, да влизат в калта, щото без движение няма движение. Движение за самото движение - това е прекрасен лозунг, даже май си спомням, че до едно пернишко село (родното на Георги Димитров) видях подобен!!!
Ето заради такива хора наричат Студентския съвет Комсомол... Нищо не се е променило.
За съжаление е много права Мег като казва, че това е основно място за реализация на комплексите и кариерата на младежи от провинцията. Нищо против провинцията - за съжаление нямам друго сравнение, затова използвам думата. На английски - рурал звучи гордо, хората от селата са горди производители на нещо, трудят се, а по-образованите търсят реализация в градовете. Тук ни е лоша конотацията - провинция=село=селско поведение.
Жалко, много жалко!
Добромир Добрев

http://dobri.eu
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Мнение от The_Guide_Of_The_Student »

А не трябва да е така. СС трябва да е движеща сила в Университета.
А боклуците на боклука. Без оправдания.
Системата е нещо хубаво. Глупак е този, който се опитва да върви срещу независимостта на обществото. Системата ще го смаже.
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

3 дни до изборите
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

2 дни до изборите
Утре е последен ден за кандидатиране
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

1 ден до изборите.
3 часа до крайния срок за кандидатиране
Аватар
Dobromir
В началото бе словото

Kontrolen Syvet

Мнение от Dobromir »

Някой има ли информация дали днес на заседанието на Контролния съвет са открити злоупотреби в работата на вече бившия студентски съвет и неговия хрисим председател ;)
Дали няма да направим две първи страници в Дневник тази седмица?
Хайде, пишете.
Добромир Добрев

grisham
В началото бе словото

Re

Мнение от grisham »

Nqma absolutno nishto vqrno v neshtata, izneseni tuk i dnes Kontrolniqt suvet izleze s tova reshenie.

Dano horata, pisali luji tuk, imat pone doblestta da se izvinqt... Makar 4e, ne mi se vqrva. To si beshe celenaso4eno,nali - na 09.10. razglejdat deinostta na Studentski suvet, pri polojenie,4e ne 10.10. ima izbori.

Piite po 1 rakiq i namerete nqkoq druga organizaciq da psuvate, tuk qvno ste se oburkali.
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Колко часа и къде са изборите за студенти от ФКНФ или е на едно място в Ректората за сите студенти?
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Re: Re

Мнение от alhimikat »

grisham написа:Nqma absolutno nishto vqrno v neshtata, izneseni tuk i dnes Kontrolniqt suvet izleze s tova reshenie.
Здравейте, всички!

Предполагам, че всички добре осъзнавате, че Контролният съвет, който извършва проверки за злоупотреби в СУ, е вътрешна организация, която е креатура на самия университет. Съответно обективността и независимостта на тази контролна институция са леко съмнителни. (Сравнение може да се направи с Инспектората в столична община, който уж е много страшен, ама все не открива нарушения, а те са видими и с невъоражено око)

Независим одит на СУ (не мислете, че визирам Студентския съвет, мен ме интересува СУ като цяло) може да се направи от външна институция - Сметната палата, Агенцията за държавен финансов контрол (АДФК) и други организации.

Все пак, за да е коректно и максимално отговорно към обществото, ръководството на СУ би трябвало да се съгласи на един външен одит. Приключва осем годишен ректорски мандат все пак. А и между другото, странно или не, Сметната палата до момента е правила одит на най-различни университети в България. Почти навсякъде са откривани нарушения и са отправяни препоръки за бъдещото им избягване. Странно защо, но СУ не фигурира в тези одити.

Справка за нарушенията и одитите в другите университети има на този адрес

Председателят на Сметната палата - г-н Валери Димитров, доколкото знам преподава в Юридическия факултет на СУ. Ще го потърся да видим какво мисли по въпроса.

Една законова разпоредба в Закона зависшето образование няма да навреди в тази посока - Всеки университет да подлежи на годишен или мандатен одит.

Поздрави и с най-добри пожелания!

:)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Dobromir
В началото бе словото

Председателя на СС - вече бивш

Мнение от Dobromir »

Аз малко не разбирам, затова си позволявам да питам. Вчера ми отговориха, че Контролния съвет бил "оневинил" студентския... :) Много се смях. Няма да изпадам в подробности, само ще кажа, че контролния съвет има контролни, а не правораздавателни функции. Съдът оневинява, явно този дето го беше писал, за там си мисли.

Както и да е!

Искам и да се оплача. Ходи, вече бившия (без правомощия заради изборите, и без мандат, заради изискване) председател на СС и предупреждава наред, че ще съди. Искам и аз!
Ето двете ми имена са в подписа отдолу! Искам мен да ме съди задето две години не му казвах здрасти, не му се поклоних нито веднъж, не отидох да се видя с него, не му се обадих, изобщо нищо не направих. Мога да продължа - съмнявам се в добронамереността му, честността, дори в способностите.
Като допълнение да помоля, ако някой е предупреден, че ще е съден, имате право да не се присмивате на човека - за да ви призове той трябва да има ваши данни - три имена, адрес, евентуално номер на лична карта и ЕГН. Ако той ги поиска от някаква институция (например СУ) е длъжен да напише черно на бяло за какво са му. Ако някаква институция му ги предостави е длъжна да ви даде обяснение защо и как му ги е предоставила.
Пишете на ЛС, ако сте предупредени!!!

На останалите непредупредени казвам, че и Любомир Секиранов не е санкциониран от Контролния съвет на СУ. Прокуратурата повдигна обвинения, след като "ужилени" подадоха копия от доклади и други документи, фалшифицирани или подправени виновно от него. Т.е. доказателства, че пари, които са теглени от студентски съвет за нещо не са изплатени на човека, който трябва да си ги получи.
Добромир Добрев

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Гледам и не вярвам на ушите си! :P Има ли въобще смисъл от централния СС? Изглежда няма. Тогава не гласувайте и провалете изборите за тази безсмислена институция. Или по-добре - да направим подписка срещу конституирането му. Мисля, че ще събере повече подписи отколкото всички гласове на днешните избори. :wink:
Аватар
Dobromir
В началото бе словото

Избори

Мнение от Dobromir »

Това също е вярно.

Още повече, че във факултети като Историческия, повечето членове на избирателната комисия не са студенти от СУ!!! Доколкото знам се плаща на тези хора, защо не са студенти от Университета и кой го е позволил???
Да Joker, прав си да предлагаш подобно нещо, но то няма да се случи, защото за Общото събрание за избор на ректор трябва да има конституиран студентски орган.
Освен ако не събереш 10 000 подписа от студенти на СУ и не предложиш конституиране на втори студентски орган, така единия от двата трябва да отпадне - напр. този с изборите днес, където може и да не съберат 1000 гласа във всички факултети.

Ой, ой, ой, ой!
Добромир Добрев

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Това, което пишеш е СКАНДАЛ! :shock: Професор Илчев знае ли за него? :twisted:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

СС НЕ ПРИЕ ПОДАРЪК ОТ ФСС НА ФМИ!

Бях подарил на ваште хора от секционната комисия около обед един трансформатор. Тъкмо изнасях всичко от бъдещата стая на ФСС и реших за спомен да си занесат един трансформатор. Даже беше за Митко Колев, ама не се навиха хората ви да си го приберат.

п.п. Бюлетините ви са адски скапани. Супер елементарни. Некви изрязани листчета. Елате след няколко дена ли, седмици, да видите за какъв дизайн бюлетини ше дойде реч.
Изображение
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Днес като ходих да гласувам се заговорих нещо с момичетата (две на брой) от секционната комисия и те подметнаха, че дори НЕ СА ОТ СУ!!!

Това нормално ли е - във ФКНФ се случва подобно нещо също!!!
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”