2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)
- Longbow
- Паисий
- Специалност: Право
- Курс: втори
Хм...
Искам да изразя абсолютното си възмущение от така прехвалената академична среда... И както ни разправяха, как сме изпреварили всички, които са се състезавали за нашите места, какво се получи - в скапаната миниатюрна аудиторийка (224) имаше седящи места само за половината... Допълнително „доказателство“ за високия статут на тази „уважавана“ институция - аудио системата се прее...цака и преподавателката се наложи да ВИКА на 150 човека, които се опитваха да водят записки върху гърбовете на другарчетата за типове ресурси, пазарна и алтернативна цена, криви на границите на производствените възможности в „елементарна и опростена“ икономическа среда... Аз просто се видях в чудо - това не е адекватно и нормално!!! Това с лошото (четете „липсващото“) озвучаване е просто абсурдно - не може да „се преподава“ по този начин на 300+ човека, които имат претенциите (напълно обосновани, разбира се), че са пяната на бъдещото общество, тъй като на всички (без изключение) им се е наложило да минат през кроткия ад на научаване да представят неадекватно големи парчета информация в съответно неадекватен формат (за кандидат-студентските изпити говоря). Това, като което мога да определя конкретното, настоящо положение на нещата, е крайна форма на неуважение и практическа гавра. Аз (лично и сега говоря само за себе си) съм влязъл в този университет, за да натрупам опит и знания - да изляза от него (живот и здраве <а и малко късмет на изпитите>) по-качествен и ерудиран човек, с обосновано самочувствие и ясен поглед върху насоките на бъдещото си развитие. Чувствам се обиден от недомислиците в цялата работа - един от най-реномираните факултети (не смея да твърдя, че е най-реномирания) на един от най-уважаваните университети в България третира обучаващите се в него като някакви случайни хора... Това с ППУ днес беше гадничко... Пак беше тясна залата... И какво сега - „ами хайде да им прее...цакаме и вторника, като им го сложим с четири-часова дупка; а, да - така ще имат и пет-часова дупка в понеделник... Колко готино!“. Няма проблеми...
Като изключим гореописаните факти, заедно с многочасовото висене на опашки (за книжки, за библиотека, за карти и какви ли не простотии, които ни осигурява напоследък все-по-съмнителната привилегия на учащи се в СУ), всичко е супер.
Disclaimer:
Написаното горе е лично мое мнение. Не се оплаквам. Не искам да уча друго другаде. Просто искам да уча в адекватна обстановка. Моля, да бъда извинен, ако някой намира мнението ми за обидно и/или накърняващо нечие достойнство - не това е целта му. Моля, не отговаряйте на това мнение първосигнално с агресивна защитна реакция - не обвинявам никого от вас и не омаловажавам постижението ви да се доберете до редиците на този факултет. Отново пиша - това е лично мое мнение, изразяващо разочарование от образователната институция, а не от вас като мои колеги и (надявам се) приятели.
Поздрави:
Ангел
Като изключим гореописаните факти, заедно с многочасовото висене на опашки (за книжки, за библиотека, за карти и какви ли не простотии, които ни осигурява напоследък все-по-съмнителната привилегия на учащи се в СУ), всичко е супер.
Disclaimer:
Написаното горе е лично мое мнение. Не се оплаквам. Не искам да уча друго другаде. Просто искам да уча в адекватна обстановка. Моля, да бъда извинен, ако някой намира мнението ми за обидно и/или накърняващо нечие достойнство - не това е целта му. Моля, не отговаряйте на това мнение първосигнално с агресивна защитна реакция - не обвинявам никого от вас и не омаловажавам постижението ви да се доберете до редиците на този факултет. Отново пиша - това е лично мое мнение, изразяващо разочарование от образователната институция, а не от вас като мои колеги и (надявам се) приятели.
Поздрави:
Ангел

- Longbow
- Паисий
- Курс: втори
Намирането на стаята не би трябвало да е проблем...
Аз ще пробвам да се насиля да се изтъпанча към 7:30 (
) в задното дворче на университета. Ако някой иска, може да си направим среща там.
Като се замисля, намирането на стаята ще ми е най малкия проблем - толкова рано обичайно ми стига да намеря само причина да продължа да дишам...
Аз ще пробвам да се насиля да се изтъпанча към 7:30 (
Като се замисля, намирането на стаята ще ми е най малкия проблем - толкова рано обичайно ми стига да намеря само причина да продължа да дишам...

Не, не е задължително ... ще го намерим килерчето, колеги, не се притеснявайте..
Пак иначе аз съм си ентусиастка отвсякъде ... Ще се видим утре сутрин:)
Пак иначе аз съм си ентусиастка отвсякъде ... Ще се видим утре сутрин:)
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
- crazy kaio
- От дъжд на вятър
да бе... само виж как се изнасят почти всички докато професора, доцента или какъвто е там още говори. Чесно казано си мисля, че е пълна липса на уважение. И между другото като цяло съм съгласен с Ангел. По принцип нямам проблем да пиша сгънат някъде или на нечий гръб обаче това си мислех, че си остава част от чара на гимназиятаuNDiDo написа:Всички сте такива жадни да попивате знания, още и още...
Born to lose
Live to win!
Live to win!
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Оффф, мани - или залата ще е малка и няма да има място за всички и няма как да се осъществява писането и слушането, или залата е голяма, места има, но няма микрофон и отново всички седящи след 4-5ти ред нямат шанса да слушат и пишат, просто защото не се чува
Е, не че вчера по ОТД имаше какво да се чуе, но пък не знам - мн ме е яд и мен как ми провалиха вторника ... мани го ти понеделника, за мен е все едно дали ще имам свободни 3 или 5 часа, все си отивам в нас за малко, поне с метрото ми е по - бързо, но за вторника да се прибереш след хубавата една единствена лекция и после ... след 5 часа пак да си стягаш партакешите, за да посетиш " свободноизбираемия " ППУ, ем ...
Е, не че вчера по ОТД имаше какво да се чуе, но пък не знам - мн ме е яд и мен как ми провалиха вторника ... мани го ти понеделника, за мен е все едно дали ще имам свободни 3 или 5 часа, все си отивам в нас за малко, поне с метрото ми е по - бързо, но за вторника да се прибереш след хубавата една единствена лекция и после ... след 5 часа пак да си стягаш партакешите, за да посетиш " свободноизбираемия " ППУ, ем ...
Love, life, meaning ...
OVER
- independiente
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: четвърти
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Уелкъм ту дъ риъл уърълд
Зайчета. Преди да се оплакваш, че имаш дупки от по 13557643 часа виж програмата на, да кажем, трети курс. Тогава има да си мечтаееееш за тези дупки.
А като искаш добри условия - ходи в НБУ
Доколкото чувам там са наистина много приятни.
А като искаш добри условия - ходи в НБУ
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.