Колко арогантен е министър Вълчев?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Forester
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Forester »

В нормална държава заради такива изцепки хвърчат оставки, а в Китай и глави, а нашият не е сигурен, че дължи дори извинение:
Ако смятате, че има за какво да се извиня, съм готов да го направя
коментира Вълчев, като показа, че не смята ситуацията за обидна по отношение на учителите. По повод на искането на учителските синдикати за неговата оставка, Даниел Вълчев заяви, че в моменти на напрежение подобни искания са нормални. Той каза още, че е готов да преосмисли много неща, включително собственото си поведение, но след като всичко приключи.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

нямам думи... скандално е.. много ми е мъчно :cry:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Сега чух по новините, че Пламен Орешарски се бил извинил публично, което, както виждаме от мнението на Forester, не е малко :P Хайде всички заедно в един тон да кажем О-С-Т-А-В-К-А!
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Баси пичовете!
В началото на годината Орешарски се изцепи, че българите са бедни защото не спестяват...
Roskomanson
В началото бе словото

Мнение от Roskomanson »

Днес, разбрах от баща си,че заместник-директорката на тяхното училище ходила до София и се срещнала с някакъв заместник министър,който казал,че пари всъщност има и могат да се повишат заплатите,просто състоянието на министър Вълчев визлиза на 2 милиона,доколкото разбрах, но те не му стигат,очевидно иска още. Не знае какво е да се живее с 300 лева на месец. Не е ли това наглост?
Vel
Пишете, о, братя
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Vel »

Боже боже, прибирам се вкъщи и чувам разни изказвания по бтв как Вълчев бил показал истинското си лице, как електронната им поща била задръстена от възмутителни писма и пр... Бързо погледнах какво толкова е казал Вълчев и, честно казано, останах малко озадачен.
Арогантно, цинично изказване ли е това преговорите да се протакат докато Орешарски не се върне? Или може би, когато микрофонът е (наглед) изключен и завоалираните дипломатически изказвания са сведени до едно 'Мен няма да ме има три дена', разбираемо за любителите на евтина сензация, неимоверно увеличават неговия цинизъм?
Нека не се лъжем, преговори се водят при подобни условия, с подобни средства. Дори когато избират папа заключват кардиналите до успешен край. Да, цинично е да се протакат преговорите и допълнително да се притискат учителите до стената, защото още една седмица стачка би означавала провалена година за 7мокласници и 12токласници. Но когато разговорите не водят до никъде, и това е средство. По-малко цинично ли е съдбата на половин Европа да се реши на смачкано листче хартия с цифри? Или пък, пример от действията на другата страна, да се поканят холандски учители от страна на синдикатите да обикалят столичните училища да се хвалят как получават по 4000 евро заплата?
А що се отнася до благосъстоянието на Вълчев, преди известно време всички министри го оповестиха - нека просто да кажем, че преди да стане просветен министър, е бил един от най-елитните софийски адвокати.
Може би е уместно да си припомним едни далеч по-фрапиращи изказвания на един евродепутат и един бивш главен прокурор, физически убиец и понастоящем посланик в Казахстан - май не предизвикаха такъв фурор като едно изявление за протакане на преговори от страна на Вълчев, а? Изводите правете сами.
Изображение
zmey
Пишете, о, братя

.

Мнение от zmey »

Ама наистина сте много смешни .. "седенка" се използва от Орешарски и не виждам какво се стремите да набутате неудобната ви дума в устата на Вълчев. Е колкото и да ви се иска, не го е казал. И е нормално да няма за какво да се извинява, както и аз нямам, щото и аз не съм го казвал.
Все пак темата е за министър Вълчев в контекста на стачката.
Ако трябва да коментираме цялото правителство - е да, отдавна трябваше да си ходят, още преди да сформират правителство. И ако учителите протестираха против правителството и искаха да го свалят, щяха да разчитат на моята подкрепа. Те обаче стачкуват само за заплати и врякат по площадите "Оставка" не защото наистина я желаят и не защото за нея са излезли, а защото не получават ПАРИ. Излиза, че учителите харесват правителството като цяло и стачкуват само за ПАРИ. Ако утре получат исканото, стачката ще спре както и призивите за ОСТАВКА.
Е аз не съм съгласен учителите да вземат 2 пъти повече от всички останали професии на бюджетна издръжка. Не че не ги заслужават, всички го заслужават, а не само едни за сметка на други! (шофьорите в градския транспорт са на общинска издръжка).
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Roskomanson написа:Днес, разбрах от баща си,че заместник-директорката на тяхното училище ходила до София и се срещнала с някакъв заместник министър,който казал,че пари всъщност има и могат да се повишат заплатите,просто състоянието на министър Вълчев визлиза на 2 милиона,доколкото разбрах, но те не му стигат,очевидно иска още. Не знае какво е да се живее с 300 лева на месец. Не е ли това наглост?
:lol: :lol: :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ако учителите в Холандия взимат 400 евро, ще умрат от глад. :lol: Къде ги прочетохте тия неща?
zmey
Пишете, о, братя

.

Мнение от zmey »

Crematory, пак недоглеждаш 4000, а не 400 :)))
Не знам за учителите в Холандия колко вземат и колко данъци плащат върху това, което вземат, но знам колко взема новоназначен лекар в Германия 2600-3000 евро. Предполагам гореспоменатите 4000 евро не са заплатата на новопостъпил учител или ако са, то поне 1500 евро от тях се плащат като данъци и такси.(Може и да се лъжа, но май точно Холандия беше държавата с най-високи данъци в ЕС)
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Moriarty написа:
Roskomanson написа:Днес, разбрах от баща си,че заместник-директорката на тяхното училище ходила до София и се срещнала с някакъв заместник министър,който казал,че пари всъщност има и могат да се повишат заплатите,просто състоянието на министър Вълчев визлиза на 2 милиона,доколкото разбрах, но те не му стигат,очевидно иска още. Не знае какво е да се живее с 300 лева на месец. Не е ли това наглост?
:lol: :lol: :lol:
A този зам-министър знае ли в какви фирми и дружества е участвал Вълчев, и чел ли е данъчните му декларации? Има и друго- печалбата от спекулиране с акции не са облага с данъци(а той се знае че играе на борсата).
Искам да кажа, че в неговото минало тъмни петна, но сега в момента еда ли му е до крадене на пари от учителски заплати.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: .

Мнение от Crematory »

zmey написа:Crematory, пак недоглеждаш 4000, а не 400 :)))
)
Sorry, късно беше.
Чисто един учител във Франция взима между 1500 и 2000 евро. :roll:
И, не, не стачкуват само за заплати...Но медиите само това отразяват.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

според мен на първо време трябва да има съкращения. съжалявам за съкратените, но не може в 100 села да дремят учители с по 5 деца в клас и да им се плащат заплатите. цифри не знам, но със сигурност от 89та насам децата са по-малко... учителите не знам колко са, но във всеки случай не са намалели пропорционално на учениците... така като се съкрати определен процент, останалите могат да получат част от заплатите им...
после: стачкуват и така докога? минават си седмиците, а много родители влачат децата си на работа ... това на нищо не прилича, накрая учениците ще го издухат
трето: има лоши учители, които не обучават добре или никак децата. няма реална система за определяне на това кой става и кой не
четвърто: всяка година безбройните бг знайни и незнайни университети бълват стотици ако не и хиляди педагози... защо?
н-то: какво толкова са казали министрите, не че ги харесвам, но в случая не виждам какво толкова скандално има
защо не приемат с някакъв по-малък процент да им се увеличат? 100% (ако това искат) е нереалистично... после ще скочат и всевъзможни други служители.
мисля че тук има достатъчно икономисти (аз съм прост човек биолог и не разбирам от такива работи), които могат да обяснят какво става като се вдигат заплати респ. данъци и цени без да се увеличава производителността на труда

мисълта ми е, че системата в този си вид е безкрайно неефективна и едно увеличение на заплати без реформи с нищо няма да помогне
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

бегемот, общо-взето с тебе мислим едно и също за даскалите само дето ти ги оплю по-деликатно от мене. :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Всички говорите да реформи, но те няма да станат лесно ако в системата не влезат нови и по-заинтересовани кадри. Това няма как да стане с тези заплати. Наистина увеличението е задължително, за да има възможност за старт на реформите. Тогава и сегашните учители ще са по-ентусиазирани да правят нови неща и да поемат нови и повече ангажименти.
Някой говори ли за нужда от реформи в банковия сектор? Не! Защото заплатите са такива, че правят реформите лесно приложими и дори желателни.
Публикувай отговор

Обратно към “България”