За или против тютюнопушенето?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
didito
В началото бе словото

Мнение от didito »

Не очаквах толкова мнения против цигарите, но много се радвам като ги чета. И аз съм твърдо против!!! От малка ( 8-9 години ) гледах как големите "деца" карат малките на моята възраст да пушат и ги убеждаваха колко приятно е това. Това ме отвращаваше. И виждах ли дете да пуши ми ставаше едва ли не най-антипатичният човек на света. Просто ги приемах като престъпници сериозно. Е, с времето разбирах колко нормално е това, пък и повечето ми приятели са пушачи, а щом са ми приятели значи не ги мисля за "лошите". И все пак онова отвращение си остана у мен най-малкото като спомен и ще ме кара може би винаги да съм против. Опитвам се да помогна на близки и познати да откажат цигарите, защото знам какви са последиците, но пушачите пък със сигурност знаят колко трудно е това ( да не кажа невъзможно ) И все пак пушенето УБИВА и прави човека зависим, тоест го ограничава! Насладете се на пълната свобода и докажете волята си и желанието си за ЖИВОТ!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Против цигарите съм.Никога не съм го разбирала тва с пушенето :? За мен е само вреден навик , за който си и плащаш , не стига , че си съсипваш здравето...
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

дидито, като спомена малките и се сетих колко се дразня като видя някое подрастващо да си трови дробчетата, мислейки си, че е много куул и фешън...иде ми да му да дръпна цигарата от устата и да хвърля и стъпча фаса :evil: ...а още повече като ми поискат огънче - дори и да имам, сериозно бих се замислила дали да дам :roll: (вярно е, че някои хора го използват като начин за запознанство, но си мисля, че има далеч по-добри от този, които не влияят на здравето ти толкова).....разбирам и хората, които пушат от време на време по цигар(по разл. причини) :wink: , но не и тези, които пушат по няколко кутии на ден - това си е самоубийство направо

А за малките - дано в повечето случаи да ги отказват като минат "онази" възраст (въпреки че тогава им влияе най-много, цигарите спират растежа, увреждат и други органи - все още неразвити при подрастващите и т.н.), но доста хора пушачи, които познавам не са ги спрели, а напротив отиват към коминчета :lol:
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
Аватар
Sunny
От дъжд на вятър

Мнение от Sunny »

Също съм против!Не пуша!
За малките-това направо си е жалка история-втори,трети клас пушат,а в шести родителите им вече знаят,не могат да ги спрат,примиряват се(като си мислят,че това е временно) или си пушат заедно...Ако пък решат да действат по силовия начин - по-зле,следователно тая стълбица май я катерим и нищо чудно и да ги минем гърците.Пример:В 8 клас от 27 души в класа пушеха 3-ма.В 12-ти пушеха 18 от същите 27,като процента на пушещите момичета беше по-голям от този на момчетата.
Единствено се чудя до колко зависи от семейното възпитание...
Колкото до дима,досега съм попадала само на 2ма пушачи ,които да се съобразяват с непушачите.А случвало ли ви се,непушачи,да се местите и димът да отива все към вас?!На мен постоянно ми се случва и не мога да си го обясня :roll:
Smile!
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

еми по законите за всеобщата гадост - случвало се е.....

а за семейното възпитание - мисля, че е основен фактор,... естествено и средата, в която се движиш и хората, с които общуваш си влияят доста
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил :)
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

един от безспорните плюсове на разделението пуш-непуш е, че е възможно да си намериш маса дори и в по-препълнените заведения - естествено тя е за непушачи
в този ред на мисли ми идва да спомена за абсурдното деление пушачи-непушачи в заведенията - все едно в басейна да има коридори за пикаещи и коридори за непикаещи
Не съм гласен. Аз лично много често съм в компания от по 5, дори 10 души, всичките непушачи и честно казано разделението доста ме зарадва. Влизам в един китайски например с 5-ма приятели, слизаме долу, където е отделено за непушачи и се оказва, че сме сами в чисто помещение с климатик при положение, че горе беше претъпкано и задимено. Според мен, трябват дори по-строги мерки, когато ти е забранено да пушиш и когато другите около теб не пушат - тогава шанса да откажеш цигарите е много по-голям.
Аватар
tralala
Паисий

Мнение от tralala »

суитчд, и аз симпатизирам на това разделение :wink: , чудех се кога в БГ ще се осъзнаят и ще бъде въведено.....не може да си непушач, а да седиш в хипер задимено помещение, само защото няма такова място в любимото ти заведение, където да си полафиш без да си се превърнал в поредния натровен пасивен пушач ... и после да хвърлиш директно в пералнята дрехите си, които миришат на тютюн толкова, че направо не се траеш сам..... :evil: ...
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

tralala написа: ... и после да хвърлиш директно в пералнята дрехите си, които миришат на тютюн толкова, че направо не се траеш сам..... :evil: ...
То обикновено ми се иска да се метне заедно с дрехите в пералнята. Особено гадно е през зимата, когато ти осмърдят якето, а не можеш да го переш всеки ден..
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

и аз съм -против...
Гадното е,че не само по дрехите,ами и по косата остава тази гадна миризма..Понякога едва се изтрайвам :twisted:
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
Анна
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Анна »

Sw1tched написа:Влизам в един китайски например с 5-ма приятели, слизаме долу, където е отделено за непушачи и се оказва, че сме сами в чисто помещение с климатик при положение, че горе беше претъпкано и задимено.
Обожавам когато с моята компания (почти без изключение непушачи, а сме доста хора) сме си сами в помещение. :D

И аз съм против, но не заради цигарения дим. Твърдо съм убедена че целодневното ми висене на компютъра и боклуците които ям ми се отразяват по-зле от дима в заведенията. За мен, пушенето е опит да се изтъкнеш, когато всъщност нямаш качества с които да го направиш и да се почувстваш уверен, когато иначе не можеш. Просто не говори добре за хората които го правят. :wink: Не се обиждайте, всяко правило си има изключения и точно сега се сещам за двама души които пушат но аз въпреки това уважавам много, но определено има тенденция пушенето да е признак на слабост.
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

Определено съм против и понякога се дразня някой да ми пуши в лицето.
Изображение
didito
В началото бе словото

Мнение от didito »

Съгласна съм, че пушенето е признак на слабост. Даже много точно казано. Пък и доста от хората пропушват заради проблеми от различни естества, не само навлизането в пубертета. В моя клас в гимназията пушачите бяха 3-ма от общо 22-ма. 18 заминаха за Германия ( Spitzklasse, ако е познато ), 4-ма се върнахме, а останалите пропушиха, независимо дали палят "от време на време" или са си редовни вече. И повярвайте сред вторите имаше уж заклети непушачи! Казват, че това ги успокоява и ги калява, за да оцеляват в чужда страна. Не съм особено съгласна, защото за мен правилната дума е "унищожава"! Та за доста хора явно това е начин да се справяш с проблемите, да бягаш от тях или да пестиш нерви. Аз лично смятам обаче, че има и други, най-малкото по-здравословни, "изходи". А за непушачите във форума: Please, останете си такива! За самите вас е! :wink:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

в началото го правиш да парадираш после започва да ти харесва просто
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

в началото го правиш да парадираш после започва да ти харесва просто
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
moonlight
Драскач

Мнение от moonlight »

не,не може да ти харесва да вдишваш тоя ужасен дим, вкусът е направо отвратителен :evil:
може би в началото го правиш за фасон,а после просто свикваш с дима, и ти се струва,че си по-уверен,по-спокоен...НО НЕ Е ТАКА!!! а превърне ли се в навик,става все по-трудно да се откажеш.. :?
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”