Биологическия факултет

Подфорум към Биологическия факултет
Публикувай отговор
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

inspiration написа:Аз ще се похваля с мойта група,много съм доволна:)

П.С.Някой може ли да ми каже кой спорт от провеждащите се в БФ е най-добре да се запише (ръководители,натовареност и пр.)
През 4-те години, които прекарах в БФ ( сега май ще съм там и за още година и половина) тренирах волейбол. Причината не беше в това, че се провежда при нас, а защото волейбола просто ме влече. И се оказа, че е в нашата сграда, което си е направо удобство. Относно треньорите- първия семестър на първи курс бях при ас. Емил Стоянов, но само за един семестър. След това до края ходих при ас. Петър Колев. Той е треньор и на мъжкия представителен тим и е добър. Много неща научих от него и изгладих някои пропуски в техниката. Има и една жена, но не и знам името. Относно часовете- трябва да имаш минимум 10 присъствия на семестър. Може да ги направиш и за две седмици, но то е до желание. По принцип трябва да се ходи веднъж в седмицата (два учебни часа), което прави 15 присъствия на семестър колкото са и учебните седмици, но пак казвам, че е до желание. Треньорите разрешават да ходиш по всяко време. Ако имаш време може да ходиш всеки ден ( аз ходих почти всеки ден когато ми позволяваше програмата). Има и други спортове в БФ- през зимата тениса идват при нас. Има още аеробика, спортни танци ( те се провеждат там където е волейбола и през някои дни няма волейбол във вечерните часове, което си е неудобство за волейболистите. Ако си бил до 6 часа на лекции и искаш от 6 до 8 да играеш, няма да стане защото има танци). Ами май е това. За друг спорт в БФ не се сещам.
ИзображениеИзображение
Аватар
inspiration
В началото бе словото

Мнение от inspiration »

Insipidity написа:Мога да кажа ,че като цяло БФ е супер кофти от към личности и характери!Трудно ще е, но пък по лесно ще изпъкване някои :) хихи

Мисля ,че сред масата неориентирани първокурсници,има и свестни хора :wink: :lol: (не целя да обидя някой)

Europa,мерси за инфото!
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Insipidity написа:Мога да кажа ,че като цяло БФ е супер кофти от към личности и характери!Трудно ще е, но пък по лесно ще изпъкване някои :) хихи
Е, за курса ти може, възможно е да прецениш реално за него.
Не знам дали познаваш хора от други специалности, курсове, за да генерализираш за цялото БФ, ако не познаваш, то тогава недей. :) Лично аз се запознах с прекрасни хора там, но това стана след известно пребиваване в БФ, а не след първата седмица. Имайки предвид, че познавам малко хора, това ми позволява да си мисля, че ще се запозная с още хубави хора. :)
Идеята, като цяло е търсиш, за да намериш.

Това за изпъкването, трябва да отбележа, че един стойностен човек, всъщност е оценяван и разпознаван много повече от други стойностни, отколкото от посредствените. Последните просто не разбират, докато другите уважават това, което си. Ако говориш за преподавателите, да, възможно е. Но ще разбереш, че е трудно да се движиш сам, да не намираш съмишленици, тогава просто няма да ти е до изпъкване. Последното е по принцип, винаги е така, освен ако не си силно нарцистичен. :)
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Незнам за БФ като цяло, но при задочниците 1-ви курс преобладават готини хора. Запознах се и с хора от БТ и от биология и география и не знам и аз от колко още специалности ни събираха и имам много приятни впечатления. :D
Аватар
inspiration
В началото бе словото

Мнение от inspiration »

Незнам за задочниците,но мисля,че от няколко дена(или седмици) НЯМА как да се каже какви са точно хората,доста често този който на 1 поглед ти е симпатичен може да се окаже мн зле!хаха няма значение нали е весело...хихи
Е все пак сме 1-курс , тепърва предстоят добри впечатления,както и разочарования ... :lol: Успех! :)
Insipidity
От дъжд на вятър

Мнение от Insipidity »

Абе вие добре ли сте , на мен една мин ми е достатъчна да разбера кой какъв е какво м е в главата и т.н..няма значение , все пак преди всичко сме тук (в БФ) да учим.
Изображение
It's not my fault I've been magnetic since I was a babe.
Аватар
inspiration
В началото бе словото

Мнение от inspiration »

хаха 1 мин. надали , един познат беше казал ,че дори тези които привидно не общуват с другите могат да са мн свестни и пр.(един колега ако трябва да съм точна)
и да преди вс сме тук да учим ,но все пак е хубаво да ни е приятно с тези които учим!
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

inspiration написа:хаха 1 мин. надали , един познат беше казал ,че дори тези които привидно не общуват с другите могат да са мн свестни и пр.(един колега ако трябва да съм точна)
и да преди вс сме тук да учим ,но все пак е хубаво да ни е приятно с тези които учим!
Точно така да ни е приятно, много добре си го казала! А тия дето не общуват или са смотани, или срамежливи, или саможиви
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Е, срамежливите все се намира някой, който да ги ръчка, че да се успокоят. А който е смотан, няма право да има претенции какви да бъдат другите - каквито и да са, той си остава смотан и сам, ама рядко се случват чак такива неща. :roll: Ама наистина при вас редовните е малко по-сложно, защото ще прекарвате доста повече време заедно. :wink:
"Тези, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем."
неизвестен автор
Изображение
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

inspiration написа:хаха 1 мин. надали , един познат беше казал ,че дори тези които привидно не общуват с другите могат да са мн свестни и пр.(един колега ако трябва да съм точна)
Да, така е :), това, че не си от най-общителните не казва нищо повече за теб, освен очевидното, че не си от най-приказливите!
Очарованието на даден човек се открива след по-задълбочено и по-продължително общуване с него. От прибързани решения рискуваш да загубиш, освен това е повърхностно да заклеймиш някой след 5 мин. разговор с него.
Хаха, "смотан", мн "обичам" тази думичка само дето така и не разбрах след 12 години в училище какво означава тя, но знам, че звучи обидно. :D
Аз ще си призная, че съм от тези, които не говорят много, да кажем от смотаните :D , ама си се гордея, тъй като не разбирам защо ми е да общувам с всички. :?: Все пак си личи от поведението на колегите около теб с кой би си допаднал и можеш да си близък с него, необходимо е просто да се запознаете и да мине време.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

да твърдиш че можеш да познаеш кой какъв е от 1 минута е несериозно.
alteia, не мисля че си такава за какватос се смяташ, предвид че беше от първите, които се престрашиха да общуват с хора от други курсове и пр.

искам да ви кажа, че предвид ученето в БФ, ходя предимно за да се видя с колегите... така че си е от значение с какви си. аз не се оплаквам от моите
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

Гледам другите групи се забавляват, само ние сме заспалите, не че няма с кой да излизам ама в групата НЕ и не ,нали сме колеги поне един човек да имаще да си говорим, ужас .....................................Вие как се сдушихте, а...............
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

явно щастливо стечение на обстоятелствата :dontknow:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

BB написа:Гледам другите групи се забавляват, само ние сме заспалите, не че няма с кой да излизам ама в групата НЕ и не ,нали сме колеги поне един човек да имаще да си говорим, ужас .....................................Вие как се сдушихте, а...............
Аз общо взето се сдуших с един приятел, с който бяхме заедно на биология миналата година, но и с другите се разбирам добре. Днес особено по математика голяма лигня падна. Кофтито е, че всички имат различни музикални вкусове и няма как да се съберем заедно на диско. Също и хората, които живеят в Ст. град са си по близки, защото са повече време заедно. Като цяло групата е свежа :)
Insipidity
От дъжд на вятър

Мнение от Insipidity »

Цуф готино шалче ;)
Изображение
It's not my fault I've been magnetic since I was a babe.
Публикувай отговор

Обратно към “БиоФ”