Китаистика
Модератор: Don Horhe
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Има - на английски, френски, немски, руски, май и испански имаше. Даже има и сърбо-харватско-китайски речник 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
- hotch_potch
- В началото бе словото
Колегииии, голямо съм идиотче. Може ли да ми пратите скайп, yahoo или мсн като ЛС, че забравих. Оставете, ами не можах и да уча и може по стара традиция да стоя по нощите да уча
И тук не ме оставиха да спя
Понеделник ще ударя канчето при Колева и после ще има - "Т.... Теодора..., Тамара, ама ти не си на това упражнение!" 
....
Забравих - някой да знае как се борави с китайски на комп-а, че се сдобих с няколко вида, но идея си нямам как ще стане номера
Да знам, в случай, че някой ден, случайно почна да схващам този прокълнат език 
....
Забравих - някой да знае как се борави с китайски на комп-а, че се сдобих с няколко вида, но идея си нямам как ще стане номера
We drink the fatal drop
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
Then love until we bleed
Then fall apart in parts
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами то в най-добрия вариант щяхме да сме само тримата с теб и Еви, но тя се отказа защото искаше да учи. Утре ще ходим до Конфуций да се разберем нещо за през седмицата.martin_kolev написа:Хорхе какво стана, нещо не можахме да се организираме? Може би трябва да е преэ седмицата, направо след лекции, защото иначе няма как да се съберем. Поне за сега

- incontrastofsin
- В началото бе словото
- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
На мен ми идват някои неща на ум, обаче информацията, която мога да намеря в интернет е оскъдна.

- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз за Xi`an намерих много, съответно и за него ще пиша. Да ме прощава планината Wudang, тя ще остане за някой друг път.
Марто, ти търсиш ли по сайтовете на посолствата, по туристически сайтове, там любителски страници и тн? Би трябвало да има.
Марто, ти търсиш ли по сайтовете на посолствата, по туристически сайтове, там любителски страници и тн? Би трябвало да има.
Последно промяна от Don Horhe на 12 Окт 2007, 14:37, променено общо 1 път.

- martin_kolev
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- slavena
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
На български не се надявайте да намерите каквото и да било, ще падне голямо превеждане. Това, което мога да ви посъветвам, е да си изберете тема, която евентуално няма да изисква използване на много терминология. Аз миналата година писах за алкохола в Китай и имаше ужасно много термини за технологията на производство, така че превода ми костваше доста нерви...
Don`t eat yellow snow!
Ех, добрият стар момент, като кажат, че трябва да се пише реферат по странознание, всички се чудят и маят какво да правят... Признавам си, че и аз навремето в известна степен се чувствах така, ама вярвайте ми, имате наистина огромен избор... направо неограничен... Ще ви спомена само няколко теми, за които бяхме писали, за да видите колко много неща има: Великият канал (моя милост), китайските хвърчила, мостовете над яндзъ, приложението на фъншуей в забранения град (ако не се лъжа), нефритът в китайската култура, пътят на коприната, дворецът Потала в тибет, петте свещени планини (или дали не беше само една от тия пет, не се сещам сега)... бездна е, наистина... За търсенето на ресурси - на мен преди две години доста ми беше помогнал books.google.com, ама сега май са го поограничили... вижте за всеки случай...